Ako zvládať disciplínu pri ročnom dieťati?
Ahojte dvihate hlas na Vase dieta? Lebo ked poviem obycajnym hlasom no no alebo nesmies usmeje sa. Ale ked troska pridvihnem hlas a poviem prestan alebo dost. Zareaguje a posluchne, teda vacsinou. Len nechcem na neho akoby kricat ci ho okrikovat. 😟 Ja som bola vdaka spoluzitiu so starymi rodicmu vychovavana nie v kludnych podmienkach a rozhodne to nechcem mat doma pre mojho syna.
@mamamasama no zalezi, co vsetko svojim detom zakazujes...su mamicky ako som spominala, ze zakazuju vsetko- toto nesmies, hento nesmies, tam nechod, hento nedvihaj, toto nerob, tam nelez...maju tie hranice tak az choro nastavene....ja som svojmu rocnemu nic nezakazovala - ak mne nieco vadilo, tak som vytvorila podmienky aby nato nemal dosah - kvety som dala na parapety. nezakazovala som mu skakat po mlakach, ani dvihat kamienky zo zeme, ani okolo kozuba som mu nezakazovala chodit, ani liezt na stromy som mu nezakazovala atd...a mam sikovne pohybovo zdatne a samostatne dieta 🙂 preto ma velmi zaujima co sa zakazuje takym malym rocnym detom, ktore objavuju svet a ucia sa ...

@alana1 a ty svojim príspevkom teda schvalujes jej výchovu? Bit deti je podla teba ok? Rozlisuj krik, bitky a obyčajne slovo NIE. Moje deti slovo nie poznajú. Chcem, aby ho používali. Ak im bude robit niekto nieco zle, tak nech to zastavia. Toto treba pochopit. Nekricat, nebit sa, ale treba byt razny a asertivny. O tom je gentle parenting.