icon

Ako zvládať náročné dieťa: Rady pre mamičky

25. jún 2024

Ahojte , asi je nás mamičiek viac ktoré mame náročné dieťa 😊 prosím vas ako to zvládate , je to moje prvé dieťa a ja už nevladzem 😊 je to čím ďalej tým horšie , možno tým že si zvyká na to že jej vždy vyhoviem ? Ako teda sa zachovať ak povedzme veľmi plače lebo nedostala to na čom prstom ukáže a iné teda nechce ? Vysvetliť si nechce dať , lebo plače až tak neskutočne , že nepočuť nič čo rozprávam .
Kope ma , hryzie , a hlavne všetko ju rozplače , čo sa jej nepodarí , plače až reve za to lebo nemôže papať kamienky , ako to zvládate ? Ako sa zachovať k danej situácii ak nejaký hysak dostane kvôli nejaké blbosti 🫣 ja som na pokraji síl

Strana
z2
kluska
25. jún 2024

no mozno problem je v tom, ze naozaj nakoniec dostane vsetko co chce, proste si ju naucila, ze tym, ze bude plakat a plakat, ze to dostane. Ides na to dobre, lubis svoju malu, ale treba aj hranice. Co sa tyka noci, tak mozno spi vela cez den, ze sa budi v noci.

autor
25. jún 2024

@kluska ďakujem za odpoved , cez deň spíme iba raz a to zvykne spať nejaké dve hodinky , keďže dve soanky odmietala prešli sme na jeden spánok ale to už mame dlhšie ten jeden spánok 😊

simona1306
25. jún 2024

ja som na to isla tak, ze bez divakov nie je divadlo .... tvoj popis sedi presne na moju malu , extremne narocna, revala za vsetko , hadzala sa o zem .... ja som vlastne nerobila nic, iba cakala , kym doplace, kym sa vyhysterci a potom, ked sa skludnila, tak som sa jej to snazila vysvetlit

tatisna
27. jún 2024

V tomto veku je to ôk, ešte pár rokov bude takéto správanie "v norme" v tom veku, musíš len vydržať a dávať na ňu pozor nech si neublíži. Doktori by povedali ze dozrieva nervová sústava. Bude sa to meniť, nachvilu to ustúpi a potom sa to vráti a tak. Veľa síl! 🙂

kris_tin257
27. jún 2024

Musíš si na ňu nájsť vlastné pravidlá čo budú fungovať, na každé dieťa platí niečo iné, dostaneš rôzne rady ale tie nemusia u tvojej dcéry fungovať.
Môj syn bol poriadne náročný až od 4och rokoch sa to začalo zlepšovať no aj tak to s ním nie je stále easy, pri ňom sme museli doslova mať pevnú ruku nerobiť ústupky lebo stačilo 1 ústupok v hocicom a hneď sa na danú vec naučil a mali sme zas "peklo" a mohli sme odznova oducat... Preňho veľmi dôležitý bol dôsledný režim všetko nalinajkovane, jedno vybočenie mimo režim a boli plače nervy 🤷

margotka17
27. jún 2024

Tak maličké dieťa ešte nechápe, čo môže a čo nemôže, zbytočne jej vysvetľujes. Nechaj ju, nech si potrucuje troška, poplace a časom so sama nájde niečo, čo ju zaujme. Nemusíš jej dávať hračky, skús jej dať krabičku z papiera, do ktorej dáš čokoľvek, môžeš aj piškóty, aj gumičky do vlasov, stipceky, nech prebera a objavuje.

luccija
27. jún 2024

Skús zaujať niečím iným...chce nožík a place, tak jej daj misku a varešku, chce jesť kamene jej pozri psík, lietadlo...a len vydržať a nezbláznit sa🙂ona nerozumie prečo to nemôže

jaond19
27. jún 2024

Moje tretie dieta je taketo a to som si myslela ze to najhorsie sme si odzili pri ostatnych dvoch. Aktualne 2 rocný, co moze alebo ma v dosahu, to znicí, rozbije, vyleje, vysype. Vsetko nebezpecné muselo ist vysoko vysoko pretoze si vie prisunút stolcek a vyliezt cez neho hore. Noziky a kuchynske predmety su specialna zaluba. Vyclenila som take ktore moze vyvlekat aby som minimalizovala rev. Hracky ho nezaujimaju. Vonku sme na 90% v uzavretom priestore na zahrade a zvysok jazda v sedacke na bycikli (bez zastavenia inac amok). Neznasa kocik, ihriská kde su deti, v otvorenom priestore uteká hned prec a nezastaví ho nic. Kazdy den riesim xy konfliktov kedy sa mu nieco nepáci, zacne vrieskat dupat, snazi sa kusat, stipat.... poviem rázne nie a odchádzam do inej miestnosti. Ked sa ukludní, pomojkám ho. Niekedy su dni zlé, niekedy horsie a obcas prekvapí a vidim na nom ze uz dost aj chápe a mame celkom fajn den. Odporucam netahat so sebou fúru hraciek, také "vymyslajuce" dieta to nezaujíma, ono sa potrebuje s palickou a kamienkami babrat v hline, spine a podobne... moj neraz cumlal kamene, mal obdobie ze vsetko islo do úst a obcas som bola vdacná ze to bol prave kamen a nie kus skla ci h*vno..

mojenko23
27. jún 2024

Áno aj môj syn to robil. V noci síce spal, ale cez deň nie. Keď chytil amok, kúsal, kopal aj sa o zem hádzal. Tak som ho vzala za ruku a dala do detskej izby a ja som si porobila čo som poyrebovala. Ak tam ničil hračky, tak som mu ich vzala a nedostal ich tak skoro späť. Keď sa ukludnil, tak prišiel a vysvetlovala som mu prečo sa tak správať nemôže. Aj mamičku to bolí keď ju kopeš a ako by sa to páčilo tebe keby ťa kopala ona? Časom pochopil a prestal s tým. Trvalo to asi rok.

mantilka
29. jún 2024

No poviem ti, výchova je dlhodobý proces. Nevšímaj si hlavne reakcie okolia a neobavaj sa že ich vyrušujes dieťaťom. Keď reve v noci, no jednoducho reve, je to dieťa. Zobudí celý dom, tak zobudí. Reve na ulici a ty sa hanbíš, nehanbí sa
.Dieťa vychovávaj vsade. Časom to bude lepšie Základ je odhodiť hanbu a obavy ako to druhí vnímajú. Naozaj začni s odmietnutím tak, že naozaj budeš dosledna. Nikdy neupustí, lebo zasa budeš na začiatku.
Samozrejme na začiatku sa správanie môže zhoršiť, bude z toho nervózna, že to nefunguje na teba ale časom sa upokojí.
Ked chce jesť kamienky, zobrať do kočíka, alebo na ruky a ísť domov...nevadí, že prereve celú cestu. Keď sa ukľudní, vysvetlím jej a povieš , že ani inokedy nesmie. Keď sa to bude opakovať, zasa pôjdete domov... atď. A pekne jej povieš, keby si nejedla kamienky ešte by sme sa pohojdali na hojdačke alebo to čo má rada.
Nedovol jej bit ťa a stúpať, to nesmie!

autor
3. júl 2024

@mantilka ďakujem , krásne si to vysvetlila budem určite aj na sebe pracovať 🫶

Strana
z2