icon

Ako zvládať rodičovstvo bez zvýšeného hlasu?

26. feb 2025

Povedala som si že budem úžasná mama, že nezvýšim hlas že nebacnem,rozumej nie udrieť buchnúť jemne bacnut po riti, že toto nebudem robiť. Že nebudem kričať. A robím to ,som taká istá ako všetky v rodine. Hrozne má to trápi. Syn má rok:(

Strana
z2
biba_18
26. feb 2025

keď si to uvedomuješ a trápi ťa to, tak už len na tom popracovať - myslím na svojom sebaovládaní…

andrea_82
26. feb 2025

Gratulujem, stretla si sa s realitou. Toto je casty omyl tych, co nemaju deti, ze odsudzuju a hovoria, ako to oni budu robit inak, lepsie. Kazdy den si musim pripominat, ze je to dieta a casto predychavat, aby som nevybuchla. Syna mas maleho, este nic nie je stratene, stale mas cas pracovat na sebe. Este bude horsie, ked zacne mat obdobie vzdoru. Nerob si vycitky, hod svoje minule chovanie za hlavu a od zajtra to skus robit inak.

balerina2025
26. feb 2025

obcas kazda z nas. otazne je, ako casto.

autor
26. feb 2025

@andrea_82 snažím sa ,vždy si poviem že uz to nerobím,ale teraz má také obdobie keď je ako sto čertov a proste to vybuchne zo mňa . Nikdy som nekricala ,len zvýšila hlas a on sa mi ešte smeje.

autor
26. feb 2025

@biba_18 snažím sa veľmi každý deň 🙏

autor
26. feb 2025

@balerina2025 ja sa už obavam že to je dosť často u mňa :/

deti95060810
26. feb 2025

to je ešte malé bábo... nechápem čo po ňom kričíš...
skús si kúpiť magnézium, malo by ťa ukľudniť...

balerina2025
26. feb 2025

1 rocne dieta naozaj este vela toho nechape, vkus sa v zit do jeho koze.
ty si pren vesmir. nekric nan. snaz sa,

nika23t
26. feb 2025

Ročné dieťa a Ty na neho potrebuješ kričať a capnúť ho? Je mi to ľúto.

andrea_82
26. feb 2025

Tiez som mala take obdobie, ked ma vsetko vytacalo. Pomohol mi vikend s rodinou mimo domu, zmenit prostredie. Skus dat syna muzovi alebo babke na cely den a riadne si oddychnut.

autor
26. feb 2025

Ženy vy čítate? Ja nekricim,ja to neviem nikdy som nekricala, iba zvýšim hlas ,to nie je kričanie

balerina2025
26. feb 2025

kazdej z nas sa stalo.
ziadna nie sme bez emocii.
treba sa naucit ovladat.
to je cele.
kazde obodbie ti prinesie vyzvy, pockaj ked ti zacne trucovat.

hederamonstera
26. feb 2025

🤣 ako zvladat? No proste to prijat, kazda jedna matka zakricala na svoje dieta, nic si z toho nerob😘 dolezite je, ze to citis a vnimas, ze to nie je ok ;) to je super, lebo takto sa bude krasne zosilovat tvoja tolerancia a trpezlivost ;) druhykrat budes vediet ako inak ist na to a zareagovat

V troch rokoch budes urcite kricat😀 aspon raz, neboj sa, ale uz nebudes mat taky pocit viny ;)

hederamonstera
26. feb 2025

A niekedy ked sa dieta smeje ked na neho kricis, tak to moze byt aj podvedoma obranna reakcia, mysli si ze smiechom ta skludni a neublizis mu ;) toto mi tiez pomohlo sa kontrolovat

autor
26. feb 2025

@hederamonstera och revem 😭 ďakujem ti

svetlonos
26. feb 2025

Mas prve dieta, ma len jeden rok, mas mamzela a pomoc, si vyspala?
Je niečo, čo ťa zaťažuje, trápi?
Pri prvom som prve dva roky bola presne podľa svojich predstáv ako mama. Potom som otehotnela, únava, ine stresy, a škôlka ma zobudia denne o 4tej, ze uz je dobre vyspinkany 🥰 maminka aj ty si dobre vyspinkana? Ok to uz mal skoro 3 roky. Ked na to spätne spomínam, bolo to od neho zlatíčko. Len v 7-8 mesiaci so spank9vym deficitom v 35 stupňoch som tiez nebola zrovna anjel, žiaľ. A preto sa pýtam na t oju životnú sitiaciu pretoze hra dosť veľkú rolu.
Niekedy stačí "len" sa poriadne vyspať, doplniť vitaminy alebo uplne spracovať svoje detstvo, vtedajsie výchovné metódy a premeniť vzorce správania sa za nové.
Držím palce.

euka210
26. feb 2025

U mna to zacalo ked prislo obdobie vzdoru, ci uz boli dvaja surodenci, dovtedy krasa, pohoda...tiez som si to vycitala, ale nemalo to zmysel.
A teraz ked su vacsi 9-13r, tak mam pocit, ze na nich kricim ovela viac ako ked boli mali...🤷‍♀️

deedol
26. feb 2025

necitam vsetko, ale tiez som mala taketo predstavy a tiez prisla realita. bit syna nebijem, naozaj nikdy (a rocne dieta by som uz vobec nebila!), ale s tym zvysenym hlasom bojujem (niekedy fakt jacim). mne pomaha uvedomit si, ze nie som dokonala, mozem urobit aj chybu a mala by som si ju vediet odpustit. koniec koncov, to chcem naucit aj syna, ze nemusi byt dokonaly a ma mat sam seba rad takeho, aky je. tak by som sa mala snazit mu to ukazat na svojom priklade. samozrejme ked kricim, potom sa mu ospravedlnim, poviem, ze som to mohla riesit aj pokojnejsie, ale nepodarilo sa mi to.
a este sa mi pacila jedna myslienka - v minulosti ludia svoje deti trestali, davali klacat, bili opaskom. kazda dalsia generacia je o nieco lepsia, moji rodicia na mna kricali a obcas som dostala, ale nikdy nie nejakym predmetom (opaskom, vareskou a pod.). ja som zas dalsia generacia, moj syn nedostal nikdy, ale zaziva moj krik. on bude dalsia generacia, tak moze pracovat na tom kricani. pointa je, ze nemusime vyriesit vsetko naraz, staci, ked mame tu snahu a odovzdame im ten "batoztek" o nieco lahsi, ako sme ho dostali my od nasich rodicov.

7lenka11
26. feb 2025

80% mamičiek ti tu bude nakladať.. a pritom každý z nás je len človek a každému z nás občas rupnú nervy.. aj mne sa to stalo.. no pracovala som na sebe a hlas zvýšim už dosť výnimočne.. ale toez mi trvalo, kým som zmenila samu seba

denkabemommy
26. feb 2025

Ešte keď som nemala deti, tak vlastný mozog som presvedčila, že udrieť dieťa je uchylné. A do dnes sa toho držím, ak aj kričím, tak si veľmi dávam pozor na to, čo poviem, ale teda do 3r som snáď hlas ani nezvýšila. Za mňa smer psychológ, spracuj svoje detstvo, potom sa ti bude ľahšie “nekazit” ho svojmu dieťaťu

nikpa
26. feb 2025

To si povie každá a potom príde realita... Neviem ako sa nedá nezvýšit aspoň občas hlas 🤷 ja mam naopak pocit, že častejšie kričím ako normálne hovorím.

marianarem
26. feb 2025

Robis to, lebo taki su ludia. Je bezne sa na niekoho nastvat alebo sa nechat vytocit a potom to dat najavo zvysenym hlasom. Ked budes mat dieta starsie, dojde podla mna aj ku kriku. Urcite su svetle vynimky, ale ja vo svojom okoli ani nemam zenu, ktora by obcas na dieta nekricala. Ono je to niekedy tym, ze zena ma uz vysponovane nervy. Ja som napriklad riadne nakricala, ked mi bezmyslienkovite vbehol na cestu a prave islo nanho auto. Stihla som ho strhnut, ale stres to bol taky, ze som potom vybuchla. Takisto minule, ked sme spolu upratovali jeho hracky, tak on sa rozhodol, ze neurobi nic, o co ho nepoprosim. To ma tak vytocilo, ze som veru riadne nakricala. Ale snazim sa v tom kriku nepovedat o nom nieco hnusne, aby som mu nejako neublizila. Inac je podla mna uplne ok, ked dieta vidi hnev inej osoby ako odpoved na svoje konanie.

loliki
27. feb 2025

Načo si si dala zbytočné predsavzatia? Čo si myslíš, že budeš matkou roka, ak nezvýšiš hlas? Každé dieťa potrebuje mať určené a nastavené hranice. Každá dobrá matka ich aj určí.

joannita
27. feb 2025

A čo je zle na zvýšení hlasu? Ved nehulakas, nevrieskas len zvýšis hlas keď urobí niečo čo nemá nie? Ja na Tom nevidím absolútne nič zle.

andreatytler
27. feb 2025

Aj to zvysennie hlasu a udretie pomaha? Dosiahnes co chces?
Podla mna nie. A zda sa ze iba slkzavas do nauceneho spravania. Asi sa k tebe tak spravali rodicia a na teba sa to naleplo a prekonat tento vzorec spravania je neskutocne tazke.

andreatytler
27. feb 2025

@hederamonstera Suhlasim. Tento detsky smiech je maskovany strach a nervozita.

diewcatqoo
27. feb 2025

Neverim, ze na svete existuje mama, ktora nikdy nezvysila hlas na dieta.

lucia.t
27. feb 2025

Zvýšenie hlasu nepovažujem za zlyhanie. Ja som ročných necapla, ale keď bolo potrebné, hlas som zvýšila.

lion777
27. feb 2025

Ved sa nauc ovladat a precitaj si knizky o tom.

mimikarol
27. feb 2025

Toto by si fakt robiť nemala. Ty máš ešte bábätko. Ono nevie čo je to robiť zle. Myslíš že sa ráno zobudi s t tým že dnes bude robiť zle?
Mne pomáha predstaviť si ako by som chcela ja aby moja mama reagovala v danej situácii. Ale jasné že aj po riti dostala aj som nahučala koľko krát. Ale moja má 10r

Strana
z2