icon

Ako zvládať rodičovstvo bez zvýšeného hlasu?

26. feb 2025

Povedala som si že budem úžasná mama, že nezvýšim hlas že nebacnem,rozumej nie udrieť buchnúť jemne bacnut po riti, že toto nebudem robiť. Že nebudem kričať. A robím to ,som taká istá ako všetky v rodine. Hrozne má to trápi. Syn má rok:(

Strana
z2
tiika
28. feb 2025

Je to podľa mna krásne predsavzatie, asi chceš žiť vo väčšej harmónii a riešiť veci inak než krikom. Ono však nestačí len si povedať, že nebudem kričať. Je dôležité práve naučiť sa, ako to robiť inym spôsobom, inak ľahšie sklznes do starých vzorcov.
Aj ak zvýšiš hlas a neskôr si to uvedomis, nevin sa za to, ber to ako príležitosť, ako sa niečo naucit. Skús porozmýšlať, prečo si zvýšila hlas, čo bolo príčinou, ako by si to nabudúce ideálne riešila, ako by si chcela, aby to riešili napríklad tvoji rodičia, keď si bola mala?
Aj pokial sa ti to nepodarí zmeniť vždy, je dôležité si všímať každý úspech, zmenu, možno už aj uvedomenie si samej seba.

autor
28. feb 2025

@tiika ďakujem ♥️♥️

havlicka11
1. mar 2025

Bohuzial neda sa to bez kriku 😕 ale teda ked mali rok som este nekricala vobec to este boli male zlate mile deticky....to teraz ta zacinajuca puberta ide ma porazit z toho gulania ocami a odvrkovania.....ale tiez mam vycitky vzdy a hovorim si zajtra to bude ine lepsie posnazim sa, ale ked sa zacnu hadat a natahovat o nieco a este do toho prevracanie oci a nic sa im nechce tak sa neudrzim 😥 snad sa to zase coskoro zlepsi 🤷 ale neboj niesi za to horsia mama...vsetky sa snazime tak ako najlepsie vieme

taktotedanie
2. mar 2025

Vitaj vo svete normalnych rodicov a to ma dieta este rok..
Dolezite podla mna je si to uvedomit ale zase nemechaj sa takymi myslienkami ovladat predsa sa chces takto cely den a cely zivot kontrolovat?
Nedaj sa opantat mytom zvanym vnimave rodicovstvo a vychovaj zo syna cloveka s dobrym srdcom a hodnotami, nie nejake trtitko, co nebude vediet ako zit

zazka666
5. mar 2025

Tak to ti já Karle nevím. 😀

tyriss
6. mar 2025

Ma jeden rok, ber to tak, ze frontalny mozgovy lalok sa plne vyvinie v 25 rokoch 😄 cize mozes kricat, ale zatial sa vela toho na jeho chapani dovodov kriku nezmeni. Je fajn ukazat, ze aj rodic ma svoje emocie a co ho frustruje na spravani dietata, ale stale je extremne maly. Jasne postupne ucit, ze co je nebezpecne, nepchat ruky do zasuvky, nevybiehat na cestu, nechat si umyt zuby, ale vstepovat toto je na dlhe trate, kym si to plne osvoji. Tvoja frustracia je plne pochopitelna. Nadych, vydych, ako som pisala ma este 24 rokov, aby sa mu vobec plne vyvinul mozog. Vzdy ked ta krik zamrzi normalne sa mu ospravedln. Povedz mu to. Aj ked ma rok. Ono sa to casom v tej hlavicke usadi, ze aj ty mas emocie, aj on ma a ciel je to nejak moderovat a navigovat v zivote, aby ste sa nezblaznili.

sono2
6. mar 2025

Deťom v každom veku treba aj rázne povedať.
Nechápem čo riešiš. Práve deti majú radi autoritu.

Strana
z2