icon

Ako zvládnuť hyperaktívne dieťa?

22. aug 2025

Mam chut ujst. Od 22h ho posielam do postele, este tu pobehuje. Hyperaktivne adhd 10r dieta. Nepocuva, neposlucha, robi si, co chce. Som vycerpana. Je to narocne. Vitaminy berie, pohyb ma. Pomahaju nejake lieky? Som vyflusnuta. Lubim ho, ale je to narocne, vycerpavajuce. Mrzi ma to.
Maminy takychto deti, co Vam pomaha, aby ste to zvladali? Potesi ma kazdy tip. Ja mam momen.dost. Vsetko mu 100x opakovat a aj tak si ide svoje. Dlho spi, potom vydrzi dlho hore. Vkuse vybieha z postele. Kedy sa to zmeni?

Strana
z2
anonym_bf5208
23. aug 2025
@anonym_1d2591

@zuzuky adhd = nezvladnuta vychova

@anonym_1d2591 ten, čo to napíše má nezvládnuté základné detské choroby. Inými slovami je mimo realitu. Ako Tom Cruise, scientológ, čo tvrdil, že psychiatria je pseudoveda. Aj sa musel zato verejne ospravedlniť. Čo už.

akje
23. aug 2025
@anonym_1d2591

@anonym_1d2591 ked sa naučíš, čo skratka ADHD znamená, tak nabudúce možno takúto hlúposť už nenapíšeš 🙂)

anonym_b9ffef
23. aug 2025
@anonym_1d2591

@anonym_1d2591 U teba vychovu evidentne tiez nezvladli...

zuzuky
23. aug 2025
@anonym_1d2591

@anonym_1d2591 ty si 100rokov za opicami, nastuduj si co znamena adhd.

buduciotec
Autor odpoveď zmazal
buduciotec
9. sep 2025

Ahoj ❤️
Úplne ťa chápem, je to vyčerpávajúce a vie to človeka dostať na dno síl. Veľa rodičov má pocit, že dieťa je „hyperaktívne“, ale často mu len chýba režim a zmysluplné aktivity, ktoré ho psychicky vyčerpajú – nielen fyzicky. Pohyb je super, ale dieťa potrebuje aj priestor, kde sa sústredí, premýšľa a má jasné hranice.

Nám sa osvedčilo zaradiť rituály pred spaním – napríklad spoločné čítanie, krátke hry na sústredenie alebo rozhovory o dni. Dieťa sa tak upokojí, cíti sa v bezpečí a oveľa ľahšie zaspáva. A počas dňa funguje veľmi dobre, keď má plánované úlohy a kreatívne činnosti – aby nebol čas na chaos, ale zároveň sa necítilo tlačené.

Ak hľadáš inšpiráciu, pozri spukid.com – sú tam offline vzdelávacie aktivity pre deti, celé bez mobilov a tabletov, ktoré učia prirodzene a hravo. Mne osobne veľmi pomohlo mať takto poruke hotové nápady, ktoré dieťa zabavia, zamestnajú hlavu a zároveň mu dávajú pocit úspechu.

Držím palce – a nezabúdaj, že to, že si unavená, neznamená, že si zlá mama. Znamená to, že dáváš všetko, čo môžeš. ❤️

Strana
z2