icon

Ako zvládnuť nástup do škôlky?

nikusssik
16. júl 2015

Ahojte, potrebujem rady skúsených 🙂 Dcérka v septembri pôjde do škôlky. Bude mať 2,5 roka, ja nastupujem do práce, keďže pracujem v školstve, tak som sa rozhodla začať školský rok od začiatku, nechcela som nastupiť po pol roku. Dcérka je prevažne celé dni somnou a toho sa bojím, že ako to tam zvládne. Nieje ten typ, že kde ma dáš tam budem, keď ju niekde nechám vie si poplakať. Neviem, či v auguste skúšať nechávať v materských centrách na nejaký čas, alebo ako ste to urobili so svojimi detičkami? Aj na obed zaspáva somnou, keď ma neuvidí tak neviem :( Začínam mať nočné mory, viem, že nie sme prví ani poslední, ale bojím sa, že mi ju pošlú domov a čo potom budem robiť 🙂 Viem, že ak si oblubi učitelku, tak sa bude tešiť, vie si ludi oblubiť, ked na nu dobre zapôsobia, tak nemá problém...ale vyberá si 🙂 ako to zvládli vaše deti?

Strana
z2
evittam
3. sep 2015

@kafedame Ja by som trvala na väcsom postihu ako len napomenutie. A cakat kym zamknu a idu von? Tak to mi pride ako zly vtip,to môzem ostat s dietatom doma.

siska53
3. sep 2015

@kafedame no...toto spravil moj muz.. Nie v 1. den v skolke,uz tam asi rok chodil. Jednoducho odisiel! Naqiel ho sused pri brane. Skolka bol kusok od ich domu..
A ja sa preto tiez takych veci obavam..mozno ani nie,ked su v triede,ale ked su poobede na dvore..vchody na dvor z oboch stran..ci och ustrazia..a uz to mam dvojmo..takze plne chapem tvoje rozhorcenie a obavy! Verim,ze o to viac na neho teraz daju pozor.

timea7
3. sep 2015

@kafedame mrzí ma, čo sa ti stalo, ja mám tiež zimomriavky, keď si predstavím, že dieťa mohlo ísť na cestu, že ho mohol niekto naložiť do auta.....Na druhej strane, treba apelovať nie na učiteľku, ale na riaditeľku! Nedaj sa odbiť jej ospravedlnením! Ide totiž o to, akým spôsobom je zabezpečené to, aby dieťa zo škôlky vybehnúť nemohlo. Som učiteľkou v škôlke a môžem ti povedať, že ak učiteľka pracuje v budove, ktorá sa dá z vnútra otvoriť tak, že dieťa stlačí kľučku, nemá šancu tie deti ustrážiť. Učiteľka je tam sama s vyše dvadsiatimi deťmi, z ktorých ani všetky nemusia mať tri roky a kolegyňa jej príde o desiatej, pol jedenástej. Ide s jedným dieťaťom na WC a ostatné sú v triede samé. Je to pár minút, ale vieme, čo deti za pár minút dokážu. Nie je možné vždy, keď ide s jedným dieťaťom na WC a dvoj-trojročné sa vždy samé nedokáže obslúžiť, ťahať na WC všetky deti. To isté, keď sú na postieľkach. Pomôže jedine kľúč, guľa, vstup rodičov do budovy tak, že im učiteľka otvorí, ale rozhodne nestačí, ak sa dvere zamykajú o ôsmej. A dovtedy? O rodičoch, poštárke, ktorí nechajú otvorené vchodové dvere, bránku, radšej ani nepíšem....To, že máš ty doma niečo hovoriť dieťaťu, je nezmysel, je príliš malé na to, aby si uvedomovalo dôsledky svojho konania, túžba byť s mamou je veľká. Choď za riaditeľkou ešte raz a trvaj na tom, aby bola bezpečnosť detí zabezpečená. Nie zamknutím o ôsmej, ale stále! Učiteľka môže v tomto prípade robiť jedno, tlačiť na vedenie, aby s tým niečo robili, to ju väčšinou odbije tým, že nie sú peniaze....tie sa zázračne nájdu, keď sa niečo stane 😝 😝 😝 😝 😝 Nechcem, aby to vyznelo tak, že sa učiteľky zastávam, ale začiatok školského roku, najmä u maličkých detí, je nesmierne náročný a nakoľko náš štát na deťoch roky šetrí, tak je tam sama, nie ako v iných štátoch a skutočne nemá šancu zabezpečiť , aby dieťa neodišlo inak, iba mať dvere, ktoré zamkne. Držím ti palce, aby si riaditeľku dokopala k takému riešeniu, aby si nemusela byť denne v strese, či je tvoj drobec v bezpečí.

kafedame
3. sep 2015

@timea7 Dakujem za tvoju radu,velmi si mi pomohla,určite za ňou pôjdeme ešte raz! A pravda,že ich ospravedlnenie ma vôbec neupokojilo :-/ Aj ja dúfam,že sa to už nikdy viac nestane ☹

Strana
z2