Aktívne bábätko
Hladam maminy, ktore maju, alebo mali prilis aktivne babatka/rocaky - ako to zvladate? Zmeni sa to vobec niekedy? 😕
Pre obraz: moj maly bude mat teraz 13mesiacov - stoji mi od 7mes, beha od 8mes. - momentalne beha, vsade lezie,, pri nicom nevydrzi dlhsie ako 5min. NESEDI - prisaham na cele svoje materstvo, nikdy sa nehra v sede, max si cupne - inak ho zaujima len to pricom sa da behat. na ihrisku len behat (v hupacke max minutu), v jazere max 5min, potom rychlo na breh a behat....ked vidim ine babatka je mi do placu ako si s nimi rodicia uzivaju jednotlive aktivity...ako sedkaju na deke,,v kociku....moj vie z kazdeho kocika vyliezt (priputany!), rovnako tak z jedlaneskej stolicky a to sme kupili bezpecnostnu vysej kvality...nehovoriac o tom, ze bez sance su snahy posadit ho na nocnik,,,a toto vsetko od rana do vecera (7-21tej) s 1-2 hod prestavkou kedy spi....
Co ma najviac trapi, maly je nase prve babo, a manzel ma coraz castejsie odhovara od druheho (a to sme chceli dve). a co je najhorsie, niekedy uz mam naozaj pocit, ze druhe by sme naozaj popri malom nezvladli :(
@julianna1929 Moja 6 ročná motorová myš (dievčatko) je dodnes takáto. Ako mi povedal kamarát - zabudli ste jej nainštalovať pud sebazáchovy : 😀 Permanentne modré nohy od vrchu po spodok už neriešim, ani naša pediatrička. Len keď náhodou skončíme na pohotovosti, tak to má stále v záznamoch, tak už len čakáme, kedy nás udajú na sociálku 😅 Horšie sú tie vážnejšie úrazy - na tvári má už tri jazvy, a to je dievčatko 😒 Absolútne nemá odhad na nebezpečenstvo, zrazu si zmyslí, že skočí z preliezky, z ktorej by som to nedala ani ja, rovno na betón - len tak ju to napadlo a nemala čas normálne zliezť. Žiadna opatrnosť, žiadne domyslenie situácie, len aby bolo všetko rýchlo a všetko vyskúšané.
Moj ma teda len pol roka ale je hyperaktivny, niekedy sa idem zblaznit, este aj pri piti mliecka sa musi hrat s nohami, ked ho dam do vajicka zacne sa hojdat, vkuse chce byt len na brusku ked nevladze sucha si hlavu ale musi tak byt, ked ho zodvihnem aby si oddychil zacne sa tahat prec, este aj ked zaspi tak 10 minut trepe s hrackou v ruke 😄 na obed zbucha viac jak ja, ale pribera tak malinko, akoro vraj hranicne lebo to vsetko vyskace. Nikto ma nechape ked vravim ze je to strasne narocne ho strazit, lebo este stvornozkuje tak tarbavo a kde-tu sa tresne, lebo vraj deti vela dna preapia a nie je mozne aby furt nieco robil. Tymto ich vsetkym pozdravujem a pozyvam ich ku nam na tyzden. 😁 ja si osobne myslim, ze nam z toho deti nevyrastu. Mame normalne napisane v karte ze je hyperaktivny, takze podla mna sa take nieco uz nenapravi, ale tak hlavne ze je zdravy 😃 musime to dievcata nejako dobojivat s tymi krpcami neposednymi 😄
Tvoj syn je teraz vo veku,kedy je to normalne. My to mame tak isto. Starsia dcera bola taka pohodlnejsia,pamatam si v 1,5 roku uz bola pohodka,aj sa prehrala,aj uz cosi povedala. Knizky sme pozerali,na nocniku sedela. Teraz ma 6 a sice je temperamentna, ale pohybovo je na tom mozno horsie ako rovesnici /myslim bicykel atd./,ale zas rozumovo je velmi vyspela. Mali sme dlho problem so spankom, caste budenie v noci. Mam medzi detmi rozdiel 5 rokov. Teraz mam 1,5 r. syna a ten je z ineho cesta. Len behat a behat,presne ako pises. Kedze nemame ziadnu pomoc, niekedy sme vecer taki unaveni,ze ani nevladzeme nieco povedat. Neobsedi na nocniku, vsetky knizky rotrhal,bavia ho len auta. Proste chalan ☺ Pohybovo je uplne inde ako bola mala v jeho veku. Co sa tyka vasho druheho- ja by som tuto temu nechala otvorenu. Ved mozte mat druhe aj o 5 rokov. Moji mali sa velmi lubia aj s takym rozdielom. Ja ked som videla tie uvrieskane a vystresovane tandemove matky s 1rocnym rozdielom som si povedala dakujem neprosim. Chceme aj tretie- s 5 rocnym rozdielom 😆
@julianna1929 no..tak nas maly dnes hodil salto z kocika..prosim pekne...5min to mame na ihrisko od doma...isli sme dvaja a nestihli sme zareagovat...ani neviem ako sa vyvliekol z tych popruhov...postavil sa...a uz som len salto videla.... 😕 nastastie sa mu nic nestalo...
ale mame riadne reseta doma🙂
@sixtine presne...viem o com hovoris....nas maly takisto mu nehovori nic nebezpecenstvo alebo ponaucenie z niecoho co uz zazil...zacina vyliezat vsade, pritom ked uz niekde vylezie rovno sa pusti dole hlavou alebo akokeby to bol nejaky schodik...cize skoci do prazdna...a pritom uz tolkokrat spadol....raz sa popalil...chytil sa horuceho sporaku....nic sa mu nestalo (som sa aj trosku potesila, ze sa uvedomi) a nic a za 5 minut tam bol zase a skusal, ci to je este vzdy horuce...hroza niekedy....a pritom vsetko ma velmi velku silu...dokaze sa vyzdvihnut len rukami...nohy mu visia a rukami sa vyzdvihne a uz je hore---kazdy pozera, ci to je mozne....no tak asi je to mozne... 🙂 🙂 🙂 joooooj...co uz narobime...len byt stale v strehu 🙂

@wayfarer napriklad dnes rano...tak letel cez kuchynu, ze sa potkol a letel rovno do sporaku (mame taky ostre rohy na sporaku) s hlavou...vysledok? hrca ako ping-pongova lopticka a čelo ma nadych vsetkych farieb...a to som stala rovno pri nom...tiez som zufala...lebo som mala nervy na seba, na nho a na vsetkych okolo...(pricom som bola sama)...ale dufam, ze bude v poriadku...kazdy den nas nieco caka...uvidime zajtra... 🙂 🙂