Aký je váš názor na fyzické a psychické tresty?
Aký je váš názor na fyzické a psychické tresty na deťoch od rodičov?
Podľa mňa keď k niečomu takému dojde tak človek zlyhal ako rodič. Je pre mňa choré na jednu stranu ľutovať týrané deti a na druhú stranu zdvihnúť naň ruku.
Je choré čakať od detí, že sa budú správať ako dospelý človek.
@vm123 ale ja si kľudne okomentujem a aj ti poviem 🙂 ty si sem prides a len tak zacnes každého súdiť ? A potom to nemáme komentovať lebo tebe sa to nepaci ? Takze všetci ti to tu majú len a len potvrdzovať a komu sa nepaci nevyjadriť názor 😄 takto to ale moja zlata nefunguje takze len si to len pekne počuuuvaj 🤣 mudrlantka
@vm123 paci sa mi to Kinderko, chytim sa toho 🤣
Kupis mu ho, ok, ved na to mas. ...vies, co sa stane pri najblizsej navsteve obchodu?...zase bude chciet kinderko ...a zase mu ho kupis, lebo ak nie, zase sa hodi o zem...a toto tu ani nepatri, lebo to nie je tyranie ani trest...je to urcovanie hranic...dieta Ti bude urcovat, co mas robit, lebo inak vyuzije svoje zbrane ako krik, truc, hadzanie o zem, ktorych sa Ty neviem preco bojis. Deti su v tomto velmi mudre a bystre, zistia co na rodicov plati.
Nemusis svoje deti ani bit, ani na ne kricat, ale urcuj im hranice, lebo inak z nich vyrastu mali sebci.
@vm123 ono každé dieťa je iné ako tu písali viaceré. Trz sa oháňaš tým že dieťaťu vysvetlíš ale čo ak práve tvoje bude tých ktoré sa hodí o zem a bude Ťa mať úplne v paži? Sú deti ktoré si nechajú vysvetliť, a sú deti ktoré majú rodičov a ich vysvetľovanie v paži. Pomôže napr tuším tu niekto písal že otočiť a sa a ísť svojim smerom a tváriť sa, že to dieťa nie je moje :D
Inak, mi napadlo ako by si napr trojročnému dieťaťu vysvetlila, že do psa sa nekope pričom otec toho dieťaťa by bol schopný nakričať na psa že si dovolil odísť sa "schovať"? Lebo my sme toho svedkami boli a čuduj sa svete zatiaľ čo jeho otca slová že čo to za psa že si dovolil "vrčať (podotýkam potichu a neútočil, len výhražne trošku zavrčal" po malom lebo on je malý, nepomohli tak pomohlo rázne dieťaťu povedať že to že jeho pes je na také zaobchádzanie zvyknutý zatiaľ čo náš nie tak si chlapec prestal psa všímať lebo vedel že u nás s tým nepochodí. Ešte aby náhodou nebol problém, tak bežne kŕmili decká psa z ruky :D
@nataly420 trochu dvojaký meter 🙂 vy môžete povedať názor ja nie lebo je iný ale ja som zvyknutá že keď človek nemá argumenty tak bude radšej sa smiať a pustí sa do človeka čo to dá nech sa páči kľudne si komentujte čo chcete je to vaša slovodná vôľa 🙂 to že mám iný názor neznamená že niekoho odsudzujem to sú trošku dva rozdielne pojmy 🙂
Takže asi takto…. Táto diskusia nemala slúžiť na niekoho zosmiešňovanie a vyvyšovanie sa čo viaceré z vás pobrali takto a smelo sa do toho pustili …. Je rozdiel vyjadriť názor a je rozdiel do niekoho bezhlavo šiť
Mali by ste sa naučiť že nie každý v živote musí mať zarytý názor ako vy
Vy mne tu píšete že neprijímam iný názor a pod ale mali by ste sa po sebe naučiť čítať 🙂
Takže sa tu pekne majte ja sa nebudem už k tejto diskusii vracať kľudne tu debatujte a kľudne si svoje deti otĺkajte jedna radosť možno sa vám nebudú musieť raz za to poďakovať🙂
@sheila121
@galganka
V podstate len toľko k tomu že skúste si na instagrame pozrieť profil eli pre deti a deti jsou taky lidi pekne tam má scénky ako napr reagovať pri takýchto veciach ale väčšina mamičiek tu na MK keby to videli čo tam má na IG tak bude krútiť hlavami že čo je to za výmysel modernej doby :D pretože tam sa uvádza že dieťa nemusí ani požičiat hračku keď nechce na ihrisku je to majetok dieťatka ...a s tým aj ja súhlasím ..každopádne ja mám ešte malé dieťatko a tiez niesom za žiadne fyzicke tresty ale samozrejme keby sa stala taká situácia ako popisujete tak tiež neviem ako by som sa zachovala či by som jednu na zadok nešupla ale asi by som sa ospravedlnila potom dieťati ze som nechcela ale proste nemohla som nijako inak lebo išlo o tvoju bezpečnosť ..proste nikto nieje neomylný stane sa ..nervy prasknú
@barbora19911 naše deti tiež vedia, ze nemusia požičiavať veci. Ja by som ti knihu, či mobil tiež nepožičala. Ale pozerať IG veľmi kvôli vychovným metódam nebudem. Boli doby, keď som to robila, hľadala "moderné" nápady a pod. Ale vravím, tri deti, tri totálne iné povahy, na každého platí dačo iné, musela by som mať tých vychovných guru tak 30 olajkovaných, aby som zareagovala vždy podľa nejakého správne. Nevravím, že máme neomylnú výchovu, to v žiadnom prípade. Ale viem, čo našim deťom nikdy nespravím, za tie roky už aj vieme, čo na ktorého väčšinou funguje, že sú momenty, kedy netreba náš zasah a niekedy si aj zakričím. Neviem, prečo autorka dookola omieľa, že tu sú matky, ktoré svoje deti spokojne vytlčú, lebo napr. to som neprečítala ja nikde a ani u nás doma to tak nefunguje. Zjavne proste iba chcela debatu štýlom, že je super na svoj mladý vek, ide jej to perfektne a stále jej to tak pôjde. 🤷♀️ zacyklila sa pri jednom blbom Kinderku a keď to potom skončilo otočením na srandu, začala prskať. Takže sme dostali aj ukážku toho, ako bude reagovať, keď ju vlastné dieťa zaženie "do kúta". Zakončila to tým, že všetky tu deti otĺkajú, iba ona sa nechystá a prišiel teatrálny odchod. A o dva - tri roky, keď jej dieťa nebude chcieť odísť z detského centra a bude ho kolenom zatláčať vzouerajúce do kočíku, lebo sa bude ponáhľať domov, tak si už na túto tému ani nespomenie a ani ju nenapadne, že by sa teraz zaradila medzi týranov. 🤷♀️🤷♀️
@vm123 - ja hlavny problem v tejto celej diskusii vidim to, ze ty mas svoj nazor/predstavu ako vychovavat a to je v poriadku, myslim,ze to tu mala kazda jedna z nas. A ostatne kocky,co ti tu pisu, nie je myslene ako utok a znevazovanie tvojej osoby,ale pisu Ti realne skusenosti. A toto je ten problem, ty mas nazor, ostatne skusenosti..
@euka210 inak k tomu kinderku sa len tak vyjadrím. U nás napr. raz kúpime ,,kinderko,, a druhý x keď ideme tak mu poviem že nie dneska nemôžeme ideme kupovať len čo na treba a ty mi pomôžeš 😁 akože ja len tak že ide to i tak i tak. A našťastie sme nezažili hádzanie v obchode kôli niečomu chvaaaalabohu (4r.). Ale úplne to chápem keď ma niekto dieťa kt. bude kôli tomu vystrájat popravde ani neviem ako by som to zatiaľ riešila. Ale samozrejme som si istá že aj u nás sa stane niečo v zmysle že to chce anked nekúpim zožerie ma :D píšem len ako z dôvodu že aj deti sú s ktorými bchod nič nerobí 🙂
@lely1234 a toto je presne rozdiel medzi tebou a autorkou, ty sice napises,ze ano, na tvoje dieta plati to a to,ale zaroven chapes, ze ine dieta, s inou povahou ako tvoje moze reagovat inac 😊
@galganka top je ešte na IG "mamy mimo davu" akože niečo ok ale napr tam riešila dávnejšie že dieťa sa oblečie zle napr tričko naopak a dieťaťu netreba vysvetľovať a povedal ze "papierik" ma byt vzadu alebo vnútri ale nechať ho tak lebo keď mu to povieš tak podkopavas jeho sebavedomie 😳
@janulik2008 na tento "postup" som narazila asi dva roky dozadu. Doteraz sa na tom smejeme. Teo si pravidelne oblečie tričká naopak. Vždy sme sa na tom zasmiali, u nás bola odjakživa povedačka, že to prináša šťastie a mal by si kúpiť žreb, ze iste vyhrá. Teraz stačí, aby som na neho pozrela a povedala "choď si kúpiť žreb", už rovno vie, že má tričko naopak. Pýtali sme sa ho, či mu to vadí, že ho "opravujeme" a hodil plecom, že keby nie my, povie mu to kamoš. 🤷♀️😂
@galganka ona aj tam dosť komentárov na toto ma, kvôli tomu ze dieťaťu kvôli tomu aby človek podkopaval sebavedomie keď mu normálne povie, že napr obrázok ma ísť dopredu. Ja som raz ráno dala omylom tričko naopak mi kolegyne povedali ze ci mam nove tričko 🤣 ze napíš mam na chrbte 🤣
@lely1234 ani moji nie, skor ked su uz vacsi tak do mna hucia kup toto a toto...sladkosti. Ale jeden sa vedel v meste uprosted chodnika hodit na zem, alebo pondelkove rana do skolky bolo vytahovanie spod postielky, neobuty, na rukach do a z auta do skolky. Sli sme do cerkvi a chcel ministrovat ako starsi...ok...vosli sme dnu a hodil sa na zem, ze on nechce...ved ok, nemusis...ale dalej rev na zemi...nic nepomohlo, ziadne slova, aj farar skusal...muselo ho to prejst...no, zive dieta s vyraznymi emociami
@nataliik neboj v 18nastich o sťahovaní ani nemukne 😄 ja sa teraz z dcéry smejem, že 18nasť už bolo a furt je u nás , má 20 a je Max spokojná v mamahotely...
@bozenka9532 ved to som jej aj vysvetlila, že kde a za čo pojde, ako ten život trosku funguje. Už len čakám, že v tých 16, 17 trosku dostane rozum. Ale zapamatam si čo si napísala a v 18 jej poviem ci pomôžem baliť kufre 😄
Aaaa, niekto tu potrebuje brojit 🙈
@autorka tolko tu uz bolo diskusii na tuto temu. Naco zakladat ďalšiu??? Potrebujes sa utvrdzovat vo svojom nazore?
@nataliik určite dostane.
V 12/13 tie detí ešte nevedia nič o Tom ako to funguje, rodičia všetko zabezpečujú...strava,bývanie, škola, vreckové...nemajú väčšinou ani potuchy koľko za čo sa platí....ale v tých 16/17 už časť detí brigáduje,ako moji,tak už tu hodnotu peňazí viac poznajú a vedia si zrátať už čo, koľko,treba....a pokiaľ nie sú rodičia diktátori,domyslia si kde im je dobré 😄
Autorka uz nema ucet asi je uz trocha podrastlo dieta a pochopila :D