icon

Aký tablet pre dieťa?

4. aug 2025

Ahojte. V prvom rade ak budete pohoršené, komentáre si nechajte pre seba 😃 syn absolútne neobsedi a mimo domu je vždy ako z divých vajec nedokaze ho nič zaujať na dostatocne dlhu dobu. Čaká nás 5 hodinový let, ktorý bude časovo žiaľ mimo jeho obecného spánku 😄 takže potrebujem aktivity na celých 5 hodín, ktoré ho udrzia na mieste 😅 mam veľa hier, knižiek a hraciek ale predsa potrebujem do zálohy aj rozprávky. Videla som širokú škálu tabletov aj detských, mate niekto taky ? Odporúčate kúpiť taky detsky alebo už radšej klasicky ? Pripadne vás prosím o priamo typ tabletu ktorý máte ak ste spokojní. Možno aby mal nejaké hry jednoduché, vzdelávacie a aby som tam vedela postahovat rozprávky. Samozrejme výdrž batérie tiež nech je fajn. Ďakujem

ukgirls
4. aug 2025

ja som malej kupila amazon tablet - viac vydrzal .ak kupis normalny tak velmi dobra skusenost s lenovom ..ale kup aj poriadny obal-deti ich lubia trieskat ... popripade ja som mojej staihla rozpravky do mobilu - je to skladnejsie a na cesty jej to stacilo . nemala tam net len rozpravky a par offline hier ...

klara351
4. aug 2025

@anonym_autor Ahoj, my sme malej kúpili teraz nedávno na let Xiaomi Redmi. Detský tablet je zbytočnosť, radšej kúpte normálny, to sa možno aj vám zíde. Stiahla som pár hier, či nepotrebujú internet a rozprávky z Disney+, tie si vieš uložiť a potom pozerať offline. A nezabudni na sluchátka, neodporúčam detské, majú obmedzenie hlasitosti, v lietadle nič nepočula, musela si pridržiavať v ušiach moje.

denkabemommy
4. aug 2025

Moji majú Samsung a8 (už je novší a9) na ňom kiddo obal. Úplne super pre dieťa

fion22
4. aug 2025

@anonym_autor my sme pred 2r kúpili tento, stále funguje ako nový, 3r ho má na cesty do auta lietadla, a teda obúchala ho kade tade, a nič mu nie je vďaka tomu obalu, už asi presne tento nevyrábajú - nejakú novšiu verziu určite áno...my ho používame každý deň ako video pestúnku na kamery v detských izbách namiesto babyphone

buduciotec
9. sep 2025

Ahoj 🙂
úplne rozumiem – 5-hodinový let s neposedným drobcom je výzva. Mnohé deti neobsedia nie preto, že „sú zlé“, ale preto, že potrebujú zmysluplné aktivity a striedanie činností v krátkych blokoch. Pomáha plán: 10–15 minútová aktivita → mini prestávka → ďalšia aktivita. Tak sa dieťa psychicky unaví (nielen fyzicky) a vie sa lepšie sústrediť.

Čo sa nám osvedčilo (čisto offline, bez mobilu/tabletu):

„Tichý kufrík“: pár malých sáčkov, v každom iná úloha (nálepky, washi páska, post-itky na okno, mini magnetická knižka, šnurovanie, drobné puzzle do zip-bagu).

Vodné maľovanie / mágia-fixy (bez neporiadku), gelové nálepky na okno, fidgety (mäkké a tiché).

Hry hlavou: „Hľadám niečo…“ (farby/tvary v lietadle), „Kto si všimne 5 kruhov?“, rýmovačky, šeptom opakované slabiky (super na reč aj upokojenie).

Mini kuchynka do vrecúška: plastová lyžička + kelímok + pár fazuliek/korálok na presýpanie (pod dozorom).

Snack-ritual: balík drobných snackov po kúskoch – je to aktivita sama o sebe a zároveň odmena medzi úlohami.

Rutina letu:

Vzlet/pristátie – žuvanie, pitie, lízanko (na ušká).

Striedať polohy – pod nohy batoh ako „opierka“, krátke prechádzky v uličke, keď je povolené.

Mikro-ritualy každých ~20 min: „teraz letenková pečiatka“ (nálepka), potom nová obálka s úlohou.

Ak zvažujete tablet, rozumiem – ak „záloha“, tak nech je vedome riadená:

Stiahnuť obsah dopredu, režim lietadlo, hlasitosť s limiterom, over-ear slúchadlá.

Časovo ohraničiť na krátke bloky (napr. 15–20 min), medzi tým offline úloha.

Jemné, pokojné rozprávky/hry (menej blikajúce), teplý filter/znížený jas, power-banka.

Ak chceš inšpiráciu na offline vzdelávacie aktivity bez mobilov a tabletov (aj cestovné nápady po miniblokoch), pozri spukid.com – je tam kopec jednoduchých hier, ktoré dieťa bavia, zamestnajú hlavu a vedia ho prirodzene upokojiť.

Držím palce – máš to zvládnuté viac, než si myslíš. Keď má dieťa plán a malé „úlohy“, často to zrazu ide oveľa ľahšie. ✈️💛