icon

Apetít a pomalé priberanie

micikem
10. aug 2018

Ahojte. Našla som viacero diskusií. Opíšem náš problem, ci sme tu take viac. Naša mala oslávi koncom mesiaca polroka. Teraz ma 5 a pól mesiaca. Pred 2 týždňami sme boli na poradni a nam povedali, ze malo pribrala. Som pochopila ze to nie je ani co papa, ci mm a um, ale množstvom. Nas denný rezim je nastavený odvtedy ako nam povedali ze nepribera ako ma: ze papa v noci okolo jednej, potom o šiestej, deviatej, 12tej, 3tej, 6tej a cca 20:20. A pointa je ze niekedy mi vypije 140ml a niekedy len 60ml, uz sa nam stalo ze spapala aj 180ml. Viac do nej nedostaneme, pravdaze niekedy hodinové jedenie. Odgrgnutie a pokračovanie v jedení. Prehľad mam koľko spapa pretože si odsavam mlieko a tak podávam+UM. Je to živé dieta, prevracia sa uz mesiac aktívne, uz sa aj plazí. Mame 6 000g naša PH je 2900g. Viem dosiahla dvojnásobok, lenže nepribera tabuľkovo. A ja ju neviem donútiť viac jesť. A este mame reflux. Inak uz mame prikrm na obed. Je nas viac?

Strana
z7
benit
10. aug 2018

@micikem moj mal tiez reflux. Bol na umelom zahustenom mlieku. Ked sme zacali davat cez den prikrmy a vecer kase sa zlepsil aj reflux a zacal viac priberat. Narodil sa s takou istou vahou ae v tejto dobe uz bol tazsi. Mlieko mu tiez moc nesmakovalo.

micikem
autor
10. aug 2018

Aby som upresnila 5 mesiacov a 6000g teraz ideme na poradnu tak uvidíme koľko pribrala

luba41
10. aug 2018

váha je normálna, prečo doktorka rieši nejaké tabulky?nech ti ich ukáže-žiadne nemá..nenechaj sa stresovať nou, nemáte žiaden problem....nerieš kolko dieta zje, každýkrát iné množstvo je úplne normálne..aj dojčené aj nedojčené deti jedia n-krát denne - každýkrát iný objem..

pininka
10. aug 2018

Kasli na tabulky, moja zje aj za troch a pribera od narodenia strasne malo. Narodila sa 4090 a na pol roka ani nahodou nezdvojnasobila porodnu vahu, 8 kg mal az v 10 mesiacoch. Teraz ma 15 mesiacov a vazi 9300g. Tiez doktorka na zaciatku ze malo pribera, ale aj jej dcerka tak malo priberala tak sme to dalej neriesili. Hlavne je ze papa fajne a vsetko.

tanikka
10. aug 2018

ani ja som nebola ako malá tabuľkové dieťa, podľa toho čo mi mamka spomínala a nemala som chuť do jedla. mamka vraj ignorovala doktorku a dávala mi iba toľko koľko mi chutilo. a vyrástol zo mňa milovník jedla. nič si z toho nerob a dávaj dieťaťu toľko, koľko mu chutí, podľa mňa nieje zdravé ho nasilu niečim napchávať len preto lebo nieje podľa tabuliek. 🙄

deti95060810
10. aug 2018

podľa mňa Ok...moja dcéra tiež nepriberala -niekedy dokonca aj chudla.... Váha nie je najdôležitejšia....

micikem
autor
10. aug 2018

Viem aj si uvedomujem ze nie každé dieta je rovnaké. Ale dnes mi po 4h vypila 40ml. Tak uz som si poplakala. Ked počúvam ze niektoré vypijú 200 az sa zapráši

yanni
10. aug 2018

Nasa najmladsia NIKDY nevypila naraz 200 ml. Ja som sice len kojila ale som si aj odsavala, takze trosku som si to odsledovala. Vymen doktorku. To je co za blbost, ze nepribera tabulkovo. Ved ma kg akurat. Co este chce? Aby mala 10 kg ako dieta s 4 kg porodnou hmotnostou?
Nasa najmladsia mala PH 2790 g, bola dlha ako tyzden pred vyplatou ale chuda. Na polrocnej prehliadke mala ledva 6 kg. A nik nic neriesil. Plne kojena bola takmer 7 mesiacov, potom prikrmy. Aaaaaale, dost skoro zacala byt aktivna. ked sa zacne dieta hybat, uz tak rychlo a vela nebude priberat.
A nepozeraj na hodiny. Daj je jest, ked si zaziada.

nikusiak9
12. aug 2018

@micikem moja trojemsacna je taka ze od narodenia ldmieta jest...pluje nechce vobec jest odmieta tak sedim nad jednym krmenim aj dve hodin6

micikem
autor
12. aug 2018

@nikusiak9 je to celé zle a priberá? Ja som si uz aj zvykla hodinu jesť, kebyže stiahne fľašu za 5 min, by som sa čudovala ze prečo, a riešila 😂

nikusiak9
12. aug 2018

@micikem no u nas tak hodina a pol min, niekedy hodina...120ml jeme tolko a to 10krat protestuje, vypluva....pribera dost pomaly

micikem
autor
12. aug 2018

@nikusiak9 presne aj u nas, doktorka co nato?

nikusiak9
12. aug 2018

@micikem nic, prehnala nas na neurologiu, na hocijake vysetrenia ale nikde nic nezistili ze preco..reflux mame tiez, tak zahustujem nutritonom.

nikusiak9
12. aug 2018

@micikem ako s tym bojujete ked sa plazi a uz vymysla?

micikem
autor
12. aug 2018

@nikusiak9 chytám ju 😂 komédia. Uteká mi oficiálne. Na rukách ju nemozem mat lebo plače lebo chce voľnosť, takze je položená na vankúši a tak papa. Popritom uteká. Niekdy to beriem s humorom niekedy plačem. A presne este reflux, zje, odgrgne a este po odgrgnuti z nej vyjde aj 2x

micikem
autor
12. aug 2018

@nikusiak9 inak bola pahltnica, priberala neskutočne, az dost. A teraz mesiac a pól hrozne s jedením.

nikusiak9
12. aug 2018

@micikem a prudom uz nevracia? no u nas na rukach nehrozi, vzdy len na vankusi

micikem
autor
12. aug 2018

@nikusiak9 nechcem to urieknut, ale uz nie. Ked bola mala tak ležala a normalne fontánky robila. Som bola na prášky z toho. Stale ovracana, a bola zima, takze bolo nekonečne obliekanie. Je aktívna od narodenia, viac sa pohybala a hneď bola ovracana. Akurát dnes s prúdom z nej vyšlo, ale chyba bola ze bola na rukách po najedeni. Stale ju dám lahnut ked odgrgne. Aby mi to nevyvracala.

micikem
autor
12. aug 2018

@nikusiak9 teraz sa naučila byt na brušku. Ale nemôže lebo veľmi tiež vracia.

micikem
autor
12. aug 2018

Nie naučila, ale proste by bola nonstop na brušku. Plače ked nie je.

malinajahoda
20. aug 2018

@micikem ahoj, ja odpadnem! Ty as píšeš o mojej dcérke! V stred bude mať 6 mesiacov. V poradni sme boli v 5 mesiaci a vážila 5,7kg! Keď vidím v poradni tie 8 kilové deti v jej veku, tak to je obrovský rozdiel. Pritom pri pôrode mala 3,7kg. Krmim ju UM. Najprv to bol Nutrilon AR a pre veľké problémy sme prešli na Beba AR. Také 2 mesiace pekne papala. Takisto ma zistený reflux. A papá teraz veľmi málo takisto. Od uk. 5 mesiaca prikrmujeme, ale nie je to Boh vie čo. Som rada ak spapá zopár lyžičiek. Ale energie má dosť. Je to veľká divoška. Pochybujem, že váži 6 kíl a to by mala mať dvojnásobok pôrodnej váhy. Ale stolicu má každý deň, takže z toho mála má ešte aj navyše 🙂. Stane sa, že vypije niekedy niečo len cez 500ml za celý deň a dala už aj 850ml. Ale väčšinou je to niečo medzi tým. A v tomto príšernom horkú pije aj vodičku. Už som si myslela, že len my sme takí malí papkáči, takže je nás viacej 🙂. To som rada.

micikem
autor
21. aug 2018

@malinajahoda neboj sa, je nas viac. My sme sa polepšili. Boli sme na poradni. Čiže na 5 a pól mesiaca mala 6560g 👏 sme išli s malou dušičkou, ze co nam povedia. Zvýšila som dávky UM.( kombinovala som MM a minimum UM) snažila som sa zmeniť rezim jedenia na striktné 3h, ale bol to boj. Plač a nútenie. Po 2 tyzd som to vzdala a sme na voľnejšom režime cca každé 4 hodiny a nie striktne, co nam viac vyhovuje a viac mi vypije. Uz sme dosiahli hranicu ze mi vypila 200ml. Prikrmy mi pekne začala papat, ale včera odmietla ( fakt jej asi nechuti hokaido), tak som ju nenútila, aj mliecko som jej ponúkla a nic, proste nebola hladná. inak pijeme bebu HA, hoc ma reflux-zahustovala som, ale ju zapekalo. Na poradnu ideme az o 2 mesiace tak dúfam ze bude pekne priberať. Inak je to neskutočne živé dieta, takze takéto ako je aj tvoja dcérka nikdy tučnučké nebudú. Keby niečo napis. Podporím 😊

miriama11
21. aug 2018

@micikem super pribrala, moja mala ma rok a 7kg a od pol roka pribrala nieco kolo 1kg , tak co ti poviem.jedenie je u nas jedna tragedia,

malinajahoda
21. aug 2018

@micikem Veď tvoja dcérka pekne váži! Pozri sa na moju malú a hneď sa budeš menej trápiť. Šak ti krásne papá, moja za celých 6 mesiacov (zajtra má uk. 6. mesiac) nevypila naraz 200ml. To môžem len snívať. Príkrm dávame 5 týžden a je to zopár lyžičiek. Stáva sa aj dosť často, že mi po

malinajahoda
21. aug 2018

@micikem nechtiac som to poslala nedopisane 🙂. Stáva sa aj dosť často, že mi po 2,5hod vypije 40ml alebo po 6hod 120ml. Najviac max dá 150ml. Tak buď rada, že tvoja dcérka vypije viac ako moja a netráp sa zbytočne. Aj keď ideme do poradne, sú tam len samí chlapci, takže nemám svoju malú s kým porovnať. Nech vám to papanie ide aj takto pekne naďalej, držím palce 🙂.

micikem
autor
21. aug 2018

@malinajahoda pravdaze ja som rada, a to jedenie bolo len teraz a hodinové jedenie pri ktorom ju musím nejako zaujať, uvidím ako to pojde. A možno sa ochladí a bude to oveľa lepšie. Držím palce 😻

@miriama11 tak držím palce aby sa to polepšilo a začalo jej chutiť.

malinajahoda
21. aug 2018

@micikem na to čakám aj ja 🙂. Ale moc v to nedúfam, že podľa mojej maminy som bola aj ja taký rypák 🙂.

malinajahoda
21. aug 2018

@pininka ahoj, môžem sa opýtať, že koľko tvoja dcérka vážila v 5 alebo v 6 mesiacoch? Moja malá mala v 5 m 5,7kg. Zajtra ma 6 m, ale pochybujem, že má 6kg.Je ako malý slížik 🙂.

malinajahoda
21. aug 2018

@deti95060810 ahoj, aj teba sa spýtam ak môžem, že tvoja dcérka koľko vážila v 5 alebo 6 mesiaci? Nemám s kým porovnávať moju malú, lebo keď ideme na poradňu, sú tam len samí chlapci.

pininka
21. aug 2018

@malinajahoda narodila sa mala 4090g a na polroka mala nieco okolo 6kg. Porodnu vahu zdvojnsobila az na 11 mesiacov. Nasa je aj dost vysoka a zje vela, ale extremne chudo nevyzera, aj ked ma teraz 16 mesiacov a iba 9,3kg.

Strana
z7