icon

Apetít a pomalé priberanie

micikem
10. aug 2018

Ahojte. Našla som viacero diskusií. Opíšem náš problem, ci sme tu take viac. Naša mala oslávi koncom mesiaca polroka. Teraz ma 5 a pól mesiaca. Pred 2 týždňami sme boli na poradni a nam povedali, ze malo pribrala. Som pochopila ze to nie je ani co papa, ci mm a um, ale množstvom. Nas denný rezim je nastavený odvtedy ako nam povedali ze nepribera ako ma: ze papa v noci okolo jednej, potom o šiestej, deviatej, 12tej, 3tej, 6tej a cca 20:20. A pointa je ze niekedy mi vypije 140ml a niekedy len 60ml, uz sa nam stalo ze spapala aj 180ml. Viac do nej nedostaneme, pravdaze niekedy hodinové jedenie. Odgrgnutie a pokračovanie v jedení. Prehľad mam koľko spapa pretože si odsavam mlieko a tak podávam+UM. Je to živé dieta, prevracia sa uz mesiac aktívne, uz sa aj plazí. Mame 6 000g naša PH je 2900g. Viem dosiahla dvojnásobok, lenže nepribera tabuľkovo. A ja ju neviem donútiť viac jesť. A este mame reflux. Inak uz mame prikrm na obed. Je nas viac?

malinajahoda
21. aug 2018

@pininka ďakujem za odpoveď, trochu ma to ukludnilo, že je viac takých malinkých dievčatiek. Všetky deti naokolo sú okrúhle.

micikem
autor
10. sep 2018

Ahojte ženy, ako ste na tom? My biedne, boj s mliekom aj s prikrmom. Uz ako keby mala averziu voči flaske ked ju vidí, a plače. Musím ju zaujať aby si neuvedomovala ze pije mliecko. Rozmýšľala som ze vyskusame nové mlieko, možno jej nechuti. Kupila som sunar, akurát čítam ze v dteste 2017 prepadol. Najlepšie poje ked “spi”, ako ste na tom vy?

malinajahoda
11. sep 2018

@micikem ahoj. My sme na tom rovnako. Boli sme v poradni a vážila 6,1kg v 6,5 mesiaci. Opäť moja dcérka pribrala za mesiac a pol 400g. Ale lekárka je spokojná. Stále pije Bebu AR, ale už dvojku. A skúsila som ju a je to hotová katastrofa. S 1 sa to nedá ani porovnať. Som zhrozená aký rozdiel je v chuti. Dcérka mi vypije ani nie 500ml. A to má 6m a skoro 3 týždne. Keď vidí fľašu mlieka, doslova sa rozčuľuje a začne vrieskať. Už má averziu takisto ako tvoje bábätko. Je to čím ďalej tým horšie. Ale ani sa jej nečudujem. Tak som bola dnes kúpiť Beba optipro comfort 2 a miešam jej to s tým. Už sa bojím vystriedať mlieko. Uvidím ci jej to bude viac chutit. Skúšala som to a je oveľa jemnejšie. Papá 2 príkrmy. Ovocie takých 150g a na obed mäso s prílohou a zeleninou dohromady aj s vodou 120g. Aj to ju musím medzitým zabávať, aby to vôbec celé zjedla. Papá to aj hodinu. Ale zas sa utesujem tým, že má stolicu aj niekoľko krát za deň, takže asi hladná nie je. Takisto mám predplatné na Dtest a tie mlieka som si pozerala ešte kým som bola tehotná. Preto, keď som stratila mlieko tak malinkej som kúpila Hami. Ale to nám robilo problémy. Tiež mám kúpený Sunar AR, ale mám strach jej ho dať. Aj kvôli tomu vysokému obsahu olova a ďalších chemických látok. Ešte som ho ani neotvorila. Už som bezradna aj ja. Ale energie má dosť aj mne by mohla kúsok z nej dať 🙂. Ozaj ma trápi to pitie mlieka. Ako vidím tak nie som sama :(.

mon895
11. sep 2018

Kazde dietatko pribera inak kym nechudne tak by som to neriesila. Moj maly sa sice narodil predcasne a malicky (1.8kg) avsak vahu donosenych deti dobehol velmi rychlo (prve 3m priberal cca 1.5kg za mesiac) okolo 7m sa mu to rapidne spomalilo. Ako 6 mesacny mal rovnych 6kg ako 7m mal 6.6kg. Aktualne ma 16m a vazi 7.9 - 8.1kg cize za poslednych 9m pribral len 1.5kg boli sme aj ma gastre a len nam povedali ze nie kazde dietatko pribera tabulkovo hlavne ze nezvracia nemava hnacky a nechudne tak snad som trochu povzbudila 😉

malinajahoda
11. sep 2018

@mon895 ahoj, veď aj mňa utešuje to, že mi malinká nechudne. Chvalabohu ako tak pomaličky priberá, stolicu má pravidelne. A na poradni boli s ňou spokojní. Narodila sa ako 3,7kg. A že v 6m ma bábätko zdvojnásobit svoju váhu 🙂. Čo som bola doteraz na poradni, tak všetky deti sú okrúhle, vykrmené. A pýšia sa tam ženy, keď ich dieťa sestrička odváži, že pribralo za týždeň 0,5kg. Skoro idem odpadnúť. Veď moja malá toľko nepribrala ani za 6 týždňov. Je mi nepríjemne ako keby som jej ani papať nedávala. Veľmi sa vtedy zle cítim :(. A ešte keď vyjde najavo, že sú plne kojené:(. Celé zle.

micikem
autor
12. sep 2018

@malinajahoda beba jej viac chuti? Na bebu nemozem povedať ze zle chuti, dávam svoje mlieko a Um na večer a v noci. Aspoň ze papa prikrm, naša papala a uz nepapa. Sem tam viac lyžičiek spapa, ale to uz oslavujem. Inak mam aj ja živé dieta, tak hovorím ze táto nikdy tlstucka nebude 😂 nonstop plazenie a pretáčanie sa na brusko.

malinajahoda
13. sep 2018

@micikem to pretacanie na bruško a lozenie mi ani nespomínaj 🙂. Mám čo robiť, aby som ju ustrážila. Dá mi zabrať. Tá Beba AR 1 sa chuťovo dala, síce je nahorkastá, lebo je tam štiepená bielkovina, ale bolo to v pohode. Ale táto Beba AR 2 je čistý hnus. Neviem, že to tak zmenili chuťovo. Kedysi 3 mesiace mala ten Nutrilon AR, ale mala vetry zastavené a zapekalo ju. Chúďatko moje malé. Lekárka vravela, že nemáme meniť značku mlieka, že časom si zvykne, ale prdlajs. Tvoja dcérka sa kedy narodila? A čo sa stalo, že zrazu z ničoho nič nepapá príkrmy? Nejde mi do hlavy prečo taký náhly obrat.

micikem
autor
14. sep 2018

@malinajahoda moja sa narodila 27.feb. No neviem možno zúbky aj horuco bolo, a možno nechuti jej? Zase nastavujem prísny rezim. Snáď sa to zlepsi. Vaša sa kedy narodila? V umelým nemam velku skúsenosť kedže som s ním iba dokrmovala a teraz ho papa večer.

malinajahoda
14. sep 2018

@micikem ja ti tykám od začiatku, snáď to nebude vadiť 🙂. Moja malá sa narodila o 5 dní skôr. V čom spočíva ten prísny režim? A ten Sunar si nasadila?

nikusiak9
15. sep 2018

U nas ziadne zlepsenie. Kazda porcia 120ml a bojujeme s tyn hodinu az hodinu a pol na vynimku ked nespim. Zvacsa sa ju snazim pred jedenim komplet unavit aby zaspala a vtedy ovela lahsie zje v spanku. Zatial sme na materskom odsavanom. Minule som skusila teoriu dat po mensich davkach a po 2h. Zarobila som UM a ani usta otvroit. Prikrmy az o mesiac a pol.pediatricka ze nas posle este na usg brucha ze ci nieco tam nebrani jej jest

micikem
autor
16. sep 2018

@malinajahoda jasne týkaj, som myslela “vasa” tvoja a tvojho muzicka 😊. Prísny ? O 6:30 mlieko, 10:00 ovocie, 13:00 prikrm, 17;00 mlieko, 20:00 mlieko. Uvidíme co to da. Žiadne jedneie medzi tym hoc je to tazke. Neskusala som sunar. Teraz riešim bebu2 kedže odkedy ju pije ma stolicu aj 5x denne, dovtedy mala 1x. Niekedy aj vidím kúsky banánu co popapala. Alebo napríklad spapa banán o 10tej a o 17tej je uz v plienocke. Uvidíme ci záberu druhé probiotiká.

@nikusiak9 presne ked spi pije lepšie. Ja uz skúšam tieto hokusy-pokusy ale uz je väčšia. Držím palce 😌

nikusiak9
16. sep 2018

Aj ste boli na sono brucha ze ci tam nie je nejaky rpoblem? Nas teraz poslali

micikem
autor
16. sep 2018

A@nikusiak9 nie nie mne pekne jedla az po 4 mesiaci štrajkovala. Raz nepribrala ako mala, teraz uz normalne, doktorka to ohodnotila ze nie je mliečny typ. S nou je to raz hore a raz dole. Včera mi na 2 supy do 15 min vypila 170ml mlieka. Bucham v tom prípade šampanské . Boli sme na usg akurát žalúdka s reflexom. Ked bola malička sme boli s obličkami a pani doktorka pozrela celé brusko a povedala ze Ok. Aj doktor ktorý pozeral reflux povedal ze vsetko Ok len ma reflux. Takze snáď v tomto nebude problem. ( mame teraz 6 mes a 2tyzd)

malinajahoda
16. sep 2018

@micikem takýto zhruba režim dodržiavame aj my. Tiež malej dávam mlieko alebo príkrm min. po 3 hod. Ja som jej k tej Beba ar 2 kúpila Beba optipro comfort 2 a je to chuťovo lepšie. Miešam jej to. Boli ste na poradni? Koľko ti teraz váži? Moja malá tiež má stolicu niekoľko krát denne.

micikem
autor
16. sep 2018

@nikusiak9 akurát pozerám ze som napísala reflex namiesto reflux 😂

micikem
autor
16. sep 2018

@malinajahoda bola som na preváženie cca mesiac rozdiel a ma 6920g ked dobre pamätám. Cca 400g viac. Ale mam podozrenie na pocikanu plienku, kedže sme boli na prechádzke a tak sme išli do doktorky. Pocikana plienka robí veľké čaro na váhe 😂 a koľko krát?

malinajahoda
16. sep 2018

@micikem my keď sme s malinkou na poradni, tak sestrička mi ju váži úplne nahú bez pampersky. Váhu má peknú tvoja dcérka. Dnes ste ako dopadli s papanie? Z prikrmu mi moja malá zjedla zopár lyžičiek a ostatné som mohla strčiť niekam 🙂.

micikem
autor
16. sep 2018

@malinajahoda tvoja dcérka akú ma váhu? Tiež sme na tom rovnako, par lyžičiek a išlo to do kosa.

malinajahoda
16. sep 2018

@micikem naposledy sme boli, keď mala 6,5 mesiaca a vážila 6,1kg. Ale lekárka bola spokojná. Inokedy príkrmy papá, aj keď na viac krát, ale predsa. Ale dnes to bola bieda. Ale aspoň si to mliekom v nahradila.

micikem
autor
16. sep 2018

@malinajahoda jasne jasne základ je, ze niečo spapala. A koľko krát ma stolicu?

malinajahoda
16. sep 2018

@micikem keď mala ten Nutrilon, tak aj raz za 2 dní. A teraz bud raz alebo niekoľkokrát denne. Aj tie príkrmy už robia svoje. Už dávaš dcérke aj kaše? Ja ešte nie. Myslím či až nie od 7 mesiaca.

micikem
autor
17. sep 2018

@malinajahoda kase? Myslíš instantné? Skúšala som, nemliecne rozrobit v bebe. Nejako nam nechuti.

malinajahoda
17. sep 2018

@micikem aj instantné. Ja už mám nakupene klasické ale neviem odkedy začať. Vy ste kedy začali? Už sa v tom nevyznám. Všade píšu niečo iné.

micikem
autor
20. sep 2018

@malinajahoda prepáč ze az teraz odpovedám. Cca aj mesiac dozadu. Vyskúšala som. Nechuti. Cez fľašu som ponúkla. Uz aj na lyžičku a tiež 0 bodov. Ja sa riadim podľa našej pediatričky, sko píšeš, všade inak píšu . A nevieš sa podľa čoho riadiť.

malinajahoda
20. sep 2018

@micikem nevadí, že až teraz píšeš. Máš starostí dosť. Takže si dávala kaše od 6m? Ja už som blázon z toho. Niekde napíšu áno, potom inde nie. No čistý guláš. To mlieko nakoniec aké dávaš na noc? Včera a dnes mi idú obedy do koša. Ovocie mi spapa, ale z obeda 2-3 lyžičky. Hotovo, vybavené. Neviem, kde sa stala chyba. Ale aspoň že to mliekom dobehne. Stolicu má 2x denne, takže je to dobré. Ako si na tom ty s malou?

micikem
autor
21. sep 2018

@malinajahoda teraz som si spomenula. Vyskúšala som na 5,5mesiaca. Bezmliecnu, od Nestlé a rozrobila som ju v bebe. Kupila som od 4mes s bananovou príchuťou. My tak ustálené, niekedy prikrmu zje viac a niekedy skoro nic. Ovocie je iba banán, kedže na jablko ma alergiu a vobec ho nechce jesť. Stolicu ma snáď ustálenú. Tak cca 2x denne. Berieme probiotiká. A ostala som pri bebe. Kupila som sunar ale nedala som ho.

malinajahoda
21. sep 2018

@micikem A tá banánová je s cukrom? Asi áno 🙂. Deti ľúbia banán, takže môže byť chutná. A Len túto si skúšala? My tiež stále tú Bebu a čuduj sa svete, Sunar schovaný ešte neotvoreny 🙂. Zarazilo ma to zlé hodnotenie v Dteste. Probiotiká aké dávaš? A tú alergiu na jablko ako si zistila prosím?

micikem
autor
21. sep 2018

@malinajahoda akurát čítam ze je tam cukor ale ake množstvo neviem. Tak isto, dtest aj mna zastavil. Ako? Fliaciky pri oku sa jej objavili. Vyskúšam neskôr, ci jej to neprešlo.

micikem
autor
21. sep 2018

@micikem a probiotiká som dávala biogaja, ale vystriedala som za probio-fix, kedže som nevedela, žeby sa mali striedať.

malinajahoda
21. sep 2018

@micikem bože ja odpadnem, ja som teraz dávala malej špenát a vyhodili sa jej okolo úst také vriedočky. No mňa porazí. Už jej ho nedám. 2dni som jej ho dávala. Ja trúbka myslela, že je reakcia len vtedy keď sa vyhadze bábo na väčšej časti tela, napr. na brušku. Aj som si myslela, že je tam cukor. Čo by to bola banánová kaša bez cukru 🙂. To jej nechcem dávať. Ty už si skúšala malej dat špenát?