icon

Apetít a pomalé priberanie

micikem
10. aug 2018

Ahojte. Našla som viacero diskusií. Opíšem náš problem, ci sme tu take viac. Naša mala oslávi koncom mesiaca polroka. Teraz ma 5 a pól mesiaca. Pred 2 týždňami sme boli na poradni a nam povedali, ze malo pribrala. Som pochopila ze to nie je ani co papa, ci mm a um, ale množstvom. Nas denný rezim je nastavený odvtedy ako nam povedali ze nepribera ako ma: ze papa v noci okolo jednej, potom o šiestej, deviatej, 12tej, 3tej, 6tej a cca 20:20. A pointa je ze niekedy mi vypije 140ml a niekedy len 60ml, uz sa nam stalo ze spapala aj 180ml. Viac do nej nedostaneme, pravdaze niekedy hodinové jedenie. Odgrgnutie a pokračovanie v jedení. Prehľad mam koľko spapa pretože si odsavam mlieko a tak podávam+UM. Je to živé dieta, prevracia sa uz mesiac aktívne, uz sa aj plazí. Mame 6 000g naša PH je 2900g. Viem dosiahla dvojnásobok, lenže nepribera tabuľkovo. A ja ju neviem donútiť viac jesť. A este mame reflux. Inak uz mame prikrm na obed. Je nas viac?

micikem
autor
21. sep 2018

@malinajahoda mam aj druhu kasu a tam tiež cukor, v instantnych sa asi nevyhnes. Jj dávala som, ale nechcela ho 😂 tak vieš ze je alergická. Uz nedávaj, ked časom.

malinajahoda
21. sep 2018

@micikem no ešteže nemám nakúpené instantné. A nedala som jej ho veru dneska, skúsim neskôr. Doteraz nebol s ničím problém. Malá ti ako papá? Myslím mlieko aj príkrmy. Koľko ml dá za deň?

micikem
autor
22. sep 2018

@malinajahoda tak prikrmy biedne. Jeden den celkom dobre a 3 dni skoro nic. A mlieko celkovo za den od 700-850ml cca. Kedy aký den a kolkonzke prikrmu, a este ovocie. Uz ju nesílim, nemalo to zmysel. Mame čas jedenia, tak je. Ak uz je nervózna tak tiež ponúknem, zje tak zje. Ked nie tak nie.

malinajahoda
22. sep 2018

@micikem bože moja. Veď to množstvo mlieka je paráda! Moja malá vypije takých 600ml. Skúšala si už dcérke dávať zelené fazulové struky?

micikem
autor
22. sep 2018

@malinajahoda ale ti papa prikrm ze? Nieee strukoviny este nie, ale rozmýšľala som nad hráškom. Ty áno? Skúšala som zemiak, mrkva, brokolica, špenát, Hokaidó,petržlen, cuketu.

malinajahoda
22. sep 2018

@micikem streda, štvrtok s papala aspoň ovocie, z obeda 2,3 lyžičky. A včera aj z ovocia aj z obeda 2,3 lyžičky. A k tomu okolo 600ml mlieko. Takže nič moc. Tie struky už mám kúpené, ešte som jej nedala, mam strach po tom špenáte. Hrach už máme za sebou, nebol žiadny problém. A vidíš, si mi pripomenula, že cuketu mam ešte. Vyfucala mi z hlavy. Tú som takisto neskúšala. To hokaido ako chutí? Akým spôsobom sa to pripravuje?

micikem
autor
22. sep 2018

@malinajahoda aha aha tak vyskusame aj hrasok. Ja robím vsetko nad parou, aj mäso. Chuti sladko 😻 je to mnamka.

malinajahoda
22. sep 2018

@micikem niečo ako batát? Alebo ako mrkva?

malinajahoda
22. sep 2018

@micikem naozaj mäso nad parou? To som ešte nepočula 🙂.

micikem
autor
23. sep 2018

@malinajahoda napríklad batat som este ani ja neskusala, takze neviem povedať. Jj nad parou, mam taky varič “babymoov” a vsetko tam robím nad parou. A este som zabudla ze sme skúšali karfiol, kaleráb. Vy este co? Nech sa inšpirujem. Inak som zabudla povedať ze ked mala nechce jesť ideme pred telku, bohužiaľ ale ju to upúta a papa. A este jeme vonku, v parku hoc aj na ulici. Je upútania a je.

malinajahoda
23. sep 2018

@micikem batát je vlastne sladký zemiak, ale veď to vieš 🙂. Chuti tak sladkasto ako mrkva. Takisto sme skúšali to co vy, len to hokaido ešte nie. Ešte sme mali okrem toho patizón, paštrnák, kel. Všetko bolo relatívne ok, len ten špenát urobil zle. Také podarené mi prišlo, že papate aj v parku alebo na ulici, je to milé 🙂. Jogurt nám pediatrička odporučila až o mesiac. Zavádzaš už aj lepok?

micikem
autor
24. sep 2018

@malinajahoda jasne jasne viem ze je sladký. Tak ked musíš tak musíš 😂 viac jej chuti vonku ako doma. Len teraz bude zima tak bude to zaujímavé. Jj uz mame zavedený. Aj chlieb vianocku som skúšala. Masielko na chlieb. Ja viem ze jogurt od 7.mes. Co vyskúšam. Dávala som jej iba trosku na jazyk a netvarila sa zhrozene, tak uvidíme.

micikem
autor
27. sep 2018

@malinajahoda inak uz mame zub 👌🏻👏👏

malinajahoda
27. sep 2018

@micikem čože? Ja odpadnem, tak super, gratulujem 👏☺️. Kedy si ho našla? Včera?

malinajahoda
27. sep 2018

@micikem moja ešte sa chcem spýtať, baklažán už si skúšala?

micikem
autor
28. sep 2018

@malinajahoda ďakujeme 😻 sa mu teším. 25.9 som ho našla. A ja ze prečo nespala celu noc 😂 nie nie toto som neskusala. Ma to ani nenapadlo.ty si skúšala uz masko?

malinajahoda
3. okt 2018

@micikem moja ja až teraz som si všimla neprečítanu správu od teba!!! Akurát myslím na teba a ze zo napísať idem, že ako sa máte a kuk správa na mňa v sedom rámiku, že neprečítaná😱. Hluchá a slepá, zabiť ma je málo 🤦.
Nemám slov sama na seba.
Moja malá ešte nemá zúbok, ale takéto noci čakajú aj mňa asi.
Mäso už máme mesiac aj týždeň. Zatiaľ ôk všetko okrem špenátu.
A inak ako sa vám darí? Ako je to s papaním?

micikem
autor
4. okt 2018

@malinajahoda v pohodeeeee fakt. A možno vam vyjde a nebudete ani vedieť.
My biedne s prikrmom, nedávala som jej teraz ovocie, lebo odkedy papa ovocie prestala jesť obed. Vyskúšala som a nic, nejedla aj tak, iba par lyžičiek. Aspoň to mlieko jak tak papa. Akurát riešime imunitu lebo sa nevieme zbaviť žabky -sooru. Stale niečo

malinajahoda
4. okt 2018

@micikem ešte som sa včera čudovala, že prečo mi nepíšeš 🤷, som myslela, že sa stalo niečo 🤦. Tak si hovorím, že sak idem ti napísať či ste ok. Hlavne, že tu obsmŕdam skoro každý deň. A skúšala si jej dávať najprv ten obed a na olovrant to ovocie?
Koľko ti vypije malá mlieka za deň?
A tá žabka to je na jazyku, nie? 🤔

micikem
autor
5. okt 2018

@malinajahoda obsmrdam 😂😂😂 áno áno je na jazyku. Teraz to ma v celej pusinke, cez den jej vycistim a v noci sa opäť namnozi. Dali nam taky gél, tak Uviidime. Snáď zaberie. Berieme aj vitamíny. Koľko? Celkovo cca 850ml. Kedy aký den. Dnes som skúšala dať obed a 0 bodov, iba par lyžičiek. Tak uvidíme.

malinajahoda
5. okt 2018

@micikem aj moja to mala na jazyku, keď dostala prievan do očiek. Už to zmizlo. Aj som sa na to pýtala doktora čo zastupoval našu pediatričku a ten povedal, že to bábätká mávajú 🤷. To ti pekne vypije. Moja tých 520-530ml. A tie 2 príkrmy. Takže len ten obed dávaš? To ovocie si teda vynechala? A aké vitamíny dávaš?

micikem
autor
6. okt 2018

@malinajahoda aha Ahaaa som nevedela ze od toho to môže byt. Akože Ok zda sa vela mlieka ale nic z prikrmu. Dnes som jej salám banán a vypluvovala. Vitamíny. D,B,C a probiotiká. Dávala som len obed a aj tak nejedla. Dnešnej ovocie nic. No neviem.

malinajahoda
6. okt 2018

@micikem neviem moja či to má nejaký súvis to oko a tá žabka 🤔. Len som napísala ze kedy sme to mali my a ako nas lekár odpísal 😉. Nám tiež sa tak stane, že 1 deň spapá všetko a na 2 deň má malinká pošle s tým niekam 😃. Aj deti majú svoje dni, asi. Aké dávaš probiotiká? A chcela som sa spýtať, že ešte stále dcérke dezinfikuješ riad?

micikem
autor
7. okt 2018

@malinajahoda ved ja viem, nie každý den je rovnaký, hoc to vyzerá ze su ako cez kopirak.stale niečo nové. Teraz mame probiotiká probio-fix. Kupila som uz linex, lebo tieto dochádzajú . Pfffff umývam detským prostriedkom a sterilizujem ale nie každý den, teraz co ma soor častejšie.

malinajahoda
7. okt 2018

@micikem videla som tvoj príspevok na tú žabu. Stále nejaké problémy máme, bud 1 alebo 2 🙁. Každý deň netreba sterilizovať, ja tak raz za týždeň. Chcela som sa opýtať, mate na oblečení škvrny od prikrmov? Nejde mi to vyprať.

micikem
autor
7. okt 2018

@malinajahoda jasne ze mame, nejde tiež. Mam rozdele tričkami na jedenie a vonku. Kedže po krstniatach mam veci tie používam na jedenie. Alw zase mame reflux tak aj na novom mam fľaky. Používam vanish aj žlčové mydlo.

micikem
autor
7. okt 2018

@malinajahoda a áno, stale niečo.

malinajahoda
7. okt 2018

@micikem to je katastrofa. Ozaj neviem čo s tým. Ja používam Lovela. Inak operie dobre, moja malá nie je vyhadzana. Akurát tie škvrny. Používaš normálne ten Vanish na to detské oblečenie? Takže ani to nepomáha? A v čom je iné to zlcove mydlo?

malinajahoda
7. okt 2018

@micikem A moja keďže obe naše dcérky majú reflux, tak vyhýbas sa niektorým potravinám?

micikem
autor
7. okt 2018

@malinajahoda aj ja lovelu. A vanish na škvrnu . Vanish gold ci ako sa to vola, žlčové uz x rokov používam, v Dm mas mydlo a je podľa mna silnejšie. Nevyhýbam sa, kašlať škvrny aj oblečenie, len nech je. Hoc bude sama škvrna 😂😂😂 a mate silný reflux? Vygrcne aj husté? Lebo my áno, hlavne ked je na brusku