Apetít a pomalé priberanie
Ahojte. Našla som viacero diskusií. Opíšem náš problem, ci sme tu take viac. Naša mala oslávi koncom mesiaca polroka. Teraz ma 5 a pól mesiaca. Pred 2 týždňami sme boli na poradni a nam povedali, ze malo pribrala. Som pochopila ze to nie je ani co papa, ci mm a um, ale množstvom. Nas denný rezim je nastavený odvtedy ako nam povedali ze nepribera ako ma: ze papa v noci okolo jednej, potom o šiestej, deviatej, 12tej, 3tej, 6tej a cca 20:20. A pointa je ze niekedy mi vypije 140ml a niekedy len 60ml, uz sa nam stalo ze spapala aj 180ml. Viac do nej nedostaneme, pravdaze niekedy hodinové jedenie. Odgrgnutie a pokračovanie v jedení. Prehľad mam koľko spapa pretože si odsavam mlieko a tak podávam+UM. Je to živé dieta, prevracia sa uz mesiac aktívne, uz sa aj plazí. Mame 6 000g naša PH je 2900g. Viem dosiahla dvojnásobok, lenže nepribera tabuľkovo. A ja ju neviem donútiť viac jesť. A este mame reflux. Inak uz mame prikrm na obed. Je nas viac?
Ako rychlo sa vam naucili deti na prirkmy ? Moja reve hned ako vidi lyzicku a zvladne mozno 1lyzicku. Este ani ten pphyb jazykom jej nejde
@nikusiak9 my sme začali na 5,5mes. A da sa povedať ze hneď. Na lyžičku bola zvyknutá od narodenia, všetky lieky som jej podávala na lyžičku nie do mlieka, možno aj preto bola zvyknutá. Alw moja jedla prikrm a teraz neje. Niekedy ma dobrý den a niekedy zlý. Držím prsty, určite jej to pojde.
@micikem moja tiež dá trochu von, keď sa supne na bruško. To už je automatické, ona už ani na chrbatiku nevie ležať 😃. Áno, také husté. Akoby už zmiešané s niečím čo je v žalúdku. Neviem sama čo to je 🤔😞. Už riediť mlieko, polku z riedkeho a polku z AR. Už teraz je to ako voda.
@nikusiak9 moja malá nevedela vôbec ale vôbec prehltat. Všetko bolo na podbradníku. Nevedela čo má s tým jedlom robiť. Až postupne 1 lyžička, potom 2 a tak ďalej. Koľko už dávaš príkrmy?
Zatial len asi tyzden. Neda viac ako max jednu
@nikusiak9 moja to je málo! Kľud, toto isté bolo u nás. Netráp sa tým vôbec. Ja som Mala také stresy, nevedela som, že to takto zo začiatku funguje. A teraz aj sama otvorí pusu. Vieš čo aj taký mesiac protestovala. Uvidíš, keď mi o mesiac napíšeš, tak už to bude o niečom inom. Nenúť nasilu hlavne. Keď dá postupom času 1 lyžičku, aj to je úspech. Spočiatku len ochutenávaju a učia sa ako to prehltnúť.
@malinajahoda Ok aj u nas je to rovnako, a ja som ar mlieko nedávala a ani nezahustovala. Raz som vyskúšala a ju zapieklo tak som neskusala . Naša uz lozi, je nezastavitelna 😂 pravdaze decentne lozi
@micikem teraz papa tiež ako kedy ako sa jej chce. No doktorka naposledy minuly týždeň keď sme po dlhej dobe u nej boli sa pýtala či už váži aspoň 10 a zasmiala sa už to nejako nerieši keď výsledky sú dobre. A v novembri nás čaká kontrolné gastro ale predpokladám že bude všetko OK
@micikem A ktoré mlieko si skúšala? Lebo moju malú zapieklo po Nutrilone. Dá sa aj decentne lozit? To je podarené 😃. Dneska ako s papanim? Ovocie som dala jablko, zjedla pár lyziciek. Takže už viem, že jablko a mrkva nám moc nejdu. Ale obed zjedla všetko dnes, tak som rada. Za to včera s obedom som moc nepochodila.
@malinajahoda včera zjedla cely banán a dnes sotva 1/2. Obed 0 bodov, par lyžičiek. Da sa 😂 tak pomaličky. Nejde ako raketa a sebaisto. Ale je to fiškus. A vyskúšala som leb nutriton na zahusťovanie.
@micikem inak na poradňu kedy idete? A tá žabka na jazyku ako? Je to lepšie? A papanie dneska?
@malinajahoda poradnu mam 22.10. , žabka lepšie, gél zaberá ale nestratila sa úplne. Zajtra ideme na gastro tak ju asi odmerajú a odvážia. Tak som zvedavá. Jedenie na nic. Otras. Bojím šan ze schudla.
@micikem daj mi potom zajtra vedieť ako ste dopadli. Inak kedy sa ti dcérka narodila? A okrem toho mlieka teda nič iné? To je večný boj.
@micikem už som si to nasla, 27.februara. Katastrofa so mnou. A toho mlieka koľko vypije za deň?
@malinajahoda vy ste 22.2? Mení sa nam to od 700ml denne uz aj po 900. Teraz sme tak ze menej pije. Vy kedy idete na poradnu? Dobre sme dopadli. Žiadne lieky, kedže nemá komplikácie. A riešiť soor. Naďalej vitamíny a probiotika.
@micikem myslela som na teba, že ako vám to dnes dopadne. Takže nepapa ti príkrmy, ale mlieka ti pekne vypije. Áno, my sme 5 dní pred vami. My ideme až 6. novembra. Aj ti malú vážili?
@malinajahoda malú vážili cca 7kg s oblečením. Iba tak ju dali. Takze nic moc ked aj neschudla. A kedže uz lozi tak mi aj povedal ze bude pomenej priberať.
@micikem bože moja, už teraz má 7 kíl? My ideme až o mesiac a to môj malý slížik ani vtedy nebude mať. A k tým prikrmom co ti dr povedal?
@malinajahoda ja viem ja viem. Nie je to tame hrozne, ale ma mrzí ten pekne priberala a bum, ide to pomaly. Nic take. Ponúkať. No ako donútiš dieta jesť? Nijak. Snáď sa raz rozpapa.
@malinajahoda ako sa mate?

My sme mali ten istý problem. Moja malá mala v roku len 7kíl a to sa narodila 3,5 kilova. Doktorka urobila všetky možné krvné vysetrenia a na moje naliehanie nás ešte poslala na gastro a tam sa taktiež nič nenaslo. Takisto velmi zive dieta. Urcite sa netreba lakat. Na gastre ham povedala ze radsej vidi chude dieta ako tucne. A nemyslim žeby 6 kíl v polroku bolo nejako malo.