Bábika ako darček pre chlapca
Ahojte žienky, vzhľadom na to že sa blížia Vianoce riešime darček pre staršieho synčeka 3 a pol roka....a všimla som si, že okrem autíčok s ktorými sa denne hráva ho bavi sa občas zahrať aj s babikou dokonca si dlhší čas pýta kočiarik a tak ma zaujíma aký názor prevláda vo všeobecnosti a teda, je babika vhodný darcek pre chlapca alebo je to uz cez ? Pýtala som sa na nazor mamky(48 rokov ) a tá sa vyjadrila že je to čudne podla nej.
Neviem, preco sa v dnesnej dobe riesia taketo veci. Je to dieta, tuzi po hracke- je jedno ci je dievcenska ci chlapcenska. Dietatu je to jedno. My sme sa ako deti hravali dievcata aj s autickami aj s puskami, chlapci sa hrali aj s babikami- moj bracho sa vzdy chcel hrat s mojimi babikami. bolo nam uplne jedno aka hracka sa hodi/nehodi k nasmu pohlaviu. Nikto sa nad tym nepozastavoval. Mojim dceram sme kupili aj auticka a ked budu chciet kufrik s naradim, tak nebudem riesit ze je to hracka pre chlapcov....
@xevulax Tak tak.
Dávnejšie som čítala že deti nerozdeľujú hračky na pre chlapcov a pre dievčatá. Pre nich sú to hračky. Páčia sa im, hrajú sa s nimi. Napr. radšej kúpim traktor s kt. viem že sa bude hrať ako bábiku kt. bude ležať v kúte.
@lusy1507 inak trosku aj vyrobcovia by mohli podporit toto stieranie rozdielov, lebo drviva vacsina dievcenskych je protivne ruzovych, potom to tak bije do oci
@wewewericiak moja dcera chce od Jeziska auto na ovladanie je to divne? najradsej sa hrava s Lego vlacikom aj to je divne? samozrejme ma aj kopec babik, s ktorymi sa hrava.
podla mna je to uplne v poriadku 🙂
môj syn nikdy sa nehral s bábikami....aj mám odložené - s ktorými som sa ja hrávala, ale jeho to nikdy nezaujímalo....Len autá, traktor, kocky, nejaký medveď plyšový popr. pes....kočík a bábiky nikdy....
Nestretla som sa s tým v rodine...Pripadá mi to zvláštne...
Preco sa toto vobec riesi. Keby sme riesili kto sa s cim hral, co si kto obliekol v detstve...pol planety by bola homosexualna.
Ale my inteligentlni vieme, ze orientacia a stupen muznosti/zenskosti zavisi od uplne niecoho ineho ;)
Prave tie zaryte stereotypy skodia vyvoju osobnosti. Dievcatam sa "nedovolovalo" hrat s "chlapcenskymi" hrackami..a bohuzial prisli o moznost rozvijat si svoje technicke zrucnosti a myslenie.
A taktisto chlapcom, naopak ...vidia doma varenie, rodinu, deti, tiez sa mozu chciet a ten styl hrat.
Samozrejme su aj deti co striktne zaujimaju len jeden typ. Ako tu jedna pani pisala, ze jej chlapec (bozechran) sa nezaujimal o nic dievcenske (asi by nebol dost chlap neskor 😀).
Comu sa dieta venuje, zavisi od rodiny-prostredia, rodicov a najviac povahy. ;)
Urcite mu tu babiku kupte, chce si vyskusat to co pozoruje naokolo a doma. 🙂
@senta_sofia je to tak. Ked vojdem do obchodu a pozrem na dievcenske oddelenie az som stastna ze nemusim vyberat z tolkeho ruzoveho oblecenia pre svoje dieta. Chlapsi sice maju vzdy dva vyhradene regaliky ale dievcatka napriek tomu ze je regalov ovela viac tak 90%je ruzova to ostatne su modre rifle a cierne leginy. Pripadne biele svetriky s flitrami...
Nasa mala (skoro 3 roky) dostane na vianoce okrem babiky, kolisky pre babiku aj magictrack drahu s autickom...takze kludne kup chlapcovi to...pocom tuzi ...naposledy si v meste vybrala hasicke auto...a veru je to typicke dievcatko, ktore sa rado prezlieka a pod. ...takze je to v pohode, ak chlapec tuzi po kociku
Ja som mojmu dvojrocnemu na narodky kupila babiku a kocik a tesil sa viac ako z auticok..podla mna na tom nic nie je 🙂 hra sa s tym len doma
@lenakiss tou poslednou vetou si to zabila...
Od muzov chceme, aby nam pomahali s detmi, prebalovali ich, krmili kasickou, kupali... ale ako chlapcom im babiku nedame. Nebojte sa. Hranim sa s dievcenskymi hrackami sa z chlapcov nestavaju gayovia. Tym sa clovek rodi, nie stava. Ci je este nejaky iný dôvod, prečo sa o tom bavit?
Môj spolužiak sa dosť dlho hrával s bábikami, to už pripadalo čudné aj nám, okolie si naňho ukazovalo prstom.. napriek tomu je z neho normálny chlap a predstavte si nie je gay 😀
@petrofka vidis a my doma dumeme ze ak to malu bude bavit tak toto kupime na 3 roky 😀
@deti95060810 chodi tvoj syn do skolky?
Nikdy nehovor nikdy. Som ucitelka v MŠ a z vlastnej skusenosti viem ze vela chlapcov siaha po babikach a barbie domoch. Denno denne! Dokonca si niekedy spolu 3 chlapci vezmu barbie s domom a sami sa hraju bez dievcat.
Je to uplne bezna vec a velmi potrebna pre stimulaciu a vyvoj zdraveho dietata.
uplne v pohode
Keď mal môj syn cca 3-4 roky, tak si pýtal bábyku. Okomentoval to tak, že sa aspoň naučí ako sa starať o bábätko, keď bude ockom. Bola by som mu ju kúpila, ale rýchlo ho to prešlo. Teraz má 13 a koníčekom je pečenie. Sám upečie, uprace za sebou a radšej pomáha v dome ako v záhrade. Ale je to chalan aký má byť. 🙂 Určite bábika a kočík nezmenia chalana na babu.
@wewewericiak neviem , ale čoraz viac mám pocit že ľudstvo nenapreduje skôr intelektuálne zaostáva , alebo cúva do čias minulých no , ale k téme ....kľudne mu bábiku aj kočiarik kúp naozaj za tým nevidím ani minimum niečoho ,,divného,, je to dieťa a pre neho je to , len hračka nič viac nič menej za tým nevidí....odoprieť niečo po čom dieťa túži , len preto ,že jedna dve tri ovce si niečo pomyslia 😉 ....
Je to uplne v poriadku. Hrou dieta predsa rozvija svoje zrucnosti, fantaziu,vnimanie a vsetko ostatne. Cim viac hraciek ho zaujima, tym lepsie. A je jedno, "pre koho su urcene". Kazde dieta pride do veku,kedy si zacne vsimat, co robi mamka,ocko a zacina si to spravanie osvojovat. Otazka,ci je babika vhodna pre chlapca je pre mna porovnatelna s otazkou,ci je babatko vhodne pre chlapa,aby kocikoval,aby sa hral....Dieta si osvojuje spravanie rodicov a okolia. Môj ma 1 rok a 8 mesiacov a najlepsia hracka je moja 25 ročná 50 cm dlha babika. Krmi ju s chlebom, prebaluje, oblieka....A co? Bude dobry otec 🙂🙂
babika sa v materskej skolke uz nenachadza pretoze ju navstevuju aj chlapci?🙂
@janulik2008 kazda zena tuzi po velkom aute 😂
Necitala som vsetky reakcie, ale cudne to urcite nie je. Ja som ako mala chcela auto- zeriav, tak mi ho na 2.narodky kupili. Mala som brata tak som sa velakrat hrala s nim s autickami. On sa so mnou obcas hral na princezne🙂. Ani jeden nemame z toho ujmu. Mojim synom su v skolke vzacne kociky, tak sa s nimi obcas hraju, doma zase raz za cas vytiahnu moje babiky co mam odlozene este z detstva a hraju sa na skolku. Keby sa zachoval aj moj maly kocik, tak urcite lietaju aj s nim🙂 A pred dvomi rokmi sme im na Vianoce kupili kuchynku, boli uplne nadseni. A doteraz sa s nou hravaju. Aj ked vseobecne viac preferuju chlapcenske hracky, myslim ze je dobre ak maju aj tie "opacne". Aspon budu vediet co je to starat sa o domacnost🙂
môj syn, keď mal cca 2 roky 🙂, dával mliečko bárbinám 🙂)), nekupovala som, ostali mi po dcérkach, ale keby že nemám žiadne, určite mu nejakú kúpim... Teraz má 5 rokov, je to samozrejme úplne bežný chalanisko, rád sa hrá s chlapcami ale aj s dievčatami, autíčka veľmi nemusí, ale zbožňuje strašidlá, dinosaury, číslice... zaujíma ho príroda... 🙂
Ak by chcel kupim mu ja babiku
Minule som bola s malym na detskom ihrisku a dvaja chlapci ,cca 5rokov sa hrali len s babikou a kociarom..jeden bol mamka a druhy ocko..rozdelili su ulohy,perfektni boli..a určite by som sa mami nepýtala na názor,čo mam a nemam kupit svojmu synovi..
@kllamarka ano já som pisala... predstav si nezaujima sa o dievcenske hračky 🙂 a dufam že bude z neho normalny citlivý chlap houk
@petrofka mala tuzi tak ho aj bude mat. ak ju traktory budu bavit

@peggynuska 🙂