icon

Bábika ako darček pre chlapca

wewewericiak
9. nov 2017

Ahojte žienky, vzhľadom na to že sa blížia Vianoce riešime darček pre staršieho synčeka 3 a pol roka....a všimla som si, že okrem autíčok s ktorými sa denne hráva ho bavi sa občas zahrať aj s babikou dokonca si dlhší čas pýta kočiarik a tak ma zaujíma aký názor prevláda vo všeobecnosti a teda, je babika vhodný darcek pre chlapca alebo je to uz cez ? Pýtala som sa na nazor mamky(48 rokov ) a tá sa vyjadrila že je to čudne podla nej.

Strana
z3
deti95060810
10. nov 2017

@kuriatko84 nie, syn chodí na VŠ...a nikdy sa s umelými bábikami nehral - ani v MŠ....
Teraz pozeráva po bábikách - ale živých a s vekom 16+ ....😀😝

silverrko
10. nov 2017

@deti95060810 doba je ina dnes zeny bezne soferuju jasne ze ked dievca vidi aj ona chce autko...a nikdy nevies ci chce kopirovat tatika lebo maju doma skveleho co sa stara zaujima o deti.tolko asi....moznosti je milion

sojaso
10. nov 2017

@wewewericiak ahoj,ako prvé sa nám narodilo dievčatko, takže máme doma všetko, čo zaujíma dievčatká, druhý sa nám narodil chlapček a samozrejme, že má aj autá, ale ako prvý ho oslovil kočiar 🙂, hra sa aj s autíčkami a dcérka tiež, podľa mňa to je normálne, veď predsa pred ním nebudem schovávať hračky, aspoň budete mať doma nachystané hračky aj pre dcérku ;)

silverrko
10. nov 2017

@deti95060810 divne to nie je mne pride divny tento nazor

deti95060810
10. nov 2017

@silverrko ....nepochopila som....ženy šoférujú autá už min. 50 rokov....

deti95060810
10. nov 2017

@silverrko aký názor....nápíš čo konkrétne....

silverrko
10. nov 2017

@deti95060810 no vidis ako ktore pred 50 rokmi si na ceste stretla mozno tak hrstku aut nie ako teraz.Soferovat zacali az nedavno .Nepochopila si? podla mna ano...ak nie nie

silverrko
10. nov 2017

@deti95060810 ze ti to pride zvlastne mne nie....moznosti preco chce babiku je viac vymenovala som niekolko ako i preco chcu dievcata autka.Ja som za....

deti95060810
10. nov 2017

@silverrko ale netáraj....to kde prosím ťa žiješ....Ja mám vodický od 1994...a to som nebola jediná žena na kurze....veď už zase odtiaľ potiaľ....

silverrko
10. nov 2017

@deti95060810 to je 50 rokov? 2017-1994 sa rovna 50?

silverrko
10. nov 2017

@deti95060810 ak si bola tak gratulujem lebo z mojho okolia nepoznam zeny kt soferuju a ak ano maju tak cca 10r papiere max..myslim zeny vo veku 50 a viac

deti95060810
10. nov 2017

@silverrko veď nie som prvá žena v republike čo mala vodičský...ženy šoférujú už min. 50 rokov....kde to bývaš, čo u vás sa chodilo na vozoch????

silverrko
10. nov 2017

@deti95060810 papiere ma vies kolko ludi? v realite. A ano nesoferovali zeny a ak ano tak ojedinele.

lubina
10. nov 2017

@wewewericiak podla mna to cudne nie je, ja mam dve dievcata a mladsiu bavia auticka vedla jej "dievcenskych hraciek". Tak uz par krat dostala pri nejakej prilezitosti aj auto, dalej ma aj autobus, aj auto na ovladanie, policajnu helikopteru (cize viac chlapcenske hracky). POdla mna to cudne nie je, cize ja by som mu aj babiku kupila. Deti sa maju hrat s tym co ich bavi a nie co urcuju nejake akoze pravidla, ze to je pre dievca a to je pre chlapca. To je ako s farbami, preco jemodra iba pre chlapcov, ked moja dcera miluje modru?? Tak ma aj vela modrych veci, a aj auticka a ine akoze chlapcenske hracky a je to normalne, sikovne dievcatko, co chce maslicku a nahrdelnik a sponky....za mna to cudne nie je 🙂. drz sa svojho rozumu a nie toho co hovoria ini...

silverrko
10. nov 2017

@deti95060810 pre 30rokmi a viac boli ludia radi ak mali tv...cela bytovka bola nasackovana u nich ....jasne boli plne cesty a auta stali par korun-zeny vodicky....

rutie
10. nov 2017

http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/3028...

Toto u nas fungovalo ako kociarik na plysakov, babiky, aj ako nakladne auto a syn sa v tom nehanbil vozit macikov ani po sidlisku, neskor na tom vozil aj mladsie sestricky 🙂.

margaretka_
10. nov 2017

Necitala som diskusiu, nas syn bude mat 2 roky a tiez sa zahra aj s babikou. Doma nemame, ale ked ideme medzi deti. Dava im jest, kocikuje, obuva topanky. Podla mna to je uplne normalne, doma robi to isté s plysakmi. Ved iba kopiruje to ako sa onho starame my. Jedneho medveďa doma prebaluje a cisti mu nos, najnovsie ho akoze kúpe, lebo ho boli ritka pod plienkou :D Babiku mu sice nekupujem, ale ak by si ju vyslovene pytal, nevidim dovod mu zakazat.

nelyss
10. nov 2017

Nas maly ma tiez 3,5 roka a cakame babatko.Neskutocne tuzil po surodencovi a kazde jedno babatko obzeral a plakal ,Teraz ked uz mam brusko tuzil aspon po babike aby ju mohol aj on prebalovat a krmit.Kupila som mu ju ,tolko radosti som mu tym urobila,kupal sa s nou a aj spal.Mesiac ho to držalo 😁

lu17
10. nov 2017

@wewewericiak Nie je na tom nic cudne,kazde dieta je ine. Moj mal babiku taku obycajnu,hral sa,spal s nou,dokonca aj von ju niekedy braval....ma svoje meno, tulil sa k nej.... Zo zaciatku som si myslela ze to nie je ok,ale podla mna aj chlapci mozu mat obdobie kedy ich bude zaujimat aj ine ako auta...
Toto mu trvalo cca pol roka,teraz uz ju nezaujima a sme opat pri inych hrackach 😉

oliali
10. nov 2017

Tiez si myslim ze to s akou hrackou sa dieta hra, nezmeni jeho sexualnu orientaciu 🙂
Moj 3 rocny ma kuchynku kde vari, ma svojho oblubeneho plysoveho zajaca ktoreho aktualne prebaluje, koji a uspava (napodobnuje mna)... a keď sme naposledy boli vonku s jeho kamoskou tak sa isli pobit o jej ruzovy kocik lebo obaja ho chceli “soferovat” ... skatulkovanie hraciek na chlapcenske a dievcenske je len problemom dospelych. Detom je to jedno...

kllamarka
10. nov 2017

@anickaaa6aaa šak v poradku. Nech je. Od babik a auticok to teda nezavisi. Houk 🙂

kazuso
10. nov 2017

Keď už sa tu spomínali televízory, vodičáky a letopočty. Doma /u rodičov/ sme mali televízor od roku cca 1970 z dôvodu..... "keď už ho majú všetci tak aj my". No, nemali ho všetci, ale mladší ľudia s deťmi áno, akurát rodiny vo veku mojich babičiek ho nechceli, lebo "to je iba zlodej času". Manželovi rodičia v tom babičkovskom veku boli a mali Mánesa, to si ani netrúfam odhadnúť v ktorom roku to bolo. Možno okolo roku 1960-61, ale kúpili im ho manželove staršie sestry. Vodičský mám od r. 1973 a už vtedy bolo bežné, že ženy vlastnili vodičák a dokonca aj reálne šoférovali. Už dvadsať sedem rokov mám vodičské oprávnenie na kamión aj s prívesom. Chýba mi len na autobus. Aha a zabudla som, že jazdím aj na VZV. A kombajn,... ale to už bolo hooodne dávno a iba po poli 🙂 Moja švagriná robila vodičák ešte v roku 1959. Ja viem, mladí ľudia to berú inak, časový údaj "pred 30 rokmi" je pre nich taký vzdialený až sa im zdá, že vtedy museli chodiť po Zemi ešte dinosaury, ale ja si pamätám, že "to bolo len včera". A o bábikách mojich synov som písala v podobnej téme celkom nedávno. Z odstupom času môžem povedať, že im to na mužnosti nijak neubralo a možno aj vďaka takým hračkám je pre nich prirodzené, že sa doma zapoja aj bez toho, že by im to manželka musela neustále obúchavať o hlavu.

ava11
11. nov 2017

Nevidím v tom žiadny problém. Je to dieťa, hrá sa, ďalej neriešim. Autá ho nebavia.

alexa507
28. okt 2018

@wewewericiak tak mám dveru skoro 3 ročnú a chlapca skoro 5 ročného no majú kuchinsku od tefal s xxxc doplnkami a veľmi rad sa stou kuchynskou sj maly hra buď varia jeden pre druhého pečú atd . Alebo sa hrajú s bábikami mame 2 kočíky čiže sa dohodnú a baby bornov tiež viacej :D on aj prebaluje bábiku kakat cikat ku dáva kŕmi kočíka a dokonca aj mladsiu sestru občas aj rit jej utre :D keď malá závaly že iba on môže oni sa celkom so všetkým zahrajú čože syn aj s bábikami kuchynkou aj na kaderníka sa rád hrá

maduke
15. nov 2024

@anickaaa6aaa a co je na tom?? Veď aj chlapec sa raz pravdepodobne stane otcom a bude sa starat o svoje deti predsa ci nie? To je cisto zenska povinnost??

Strana
z3