icon

Bez mojej prítomnosti dieťa plače

galaxy
29. júl 2014

Ahojte kočky.
Ideme sa s manželom rozvádzať a momentálne žijeme oddelne. Za jeho rodinou chodím,lebo si veľmi dobre vychádzame vrátane svokry. Avšak vždy keď tam prídeme - ku hocikomu,Tak malá vie byť uplakaná. Chodíme tam každý druhý týždeň,no aj tak. Keď som tak ja,tak je možno chvílu,než sa aklimatizuje,ale k nikomu okrem mňa nechce ísť na ruky atď....
Manže si ju ale chce tam k nim brávať na pár hodín. Lenže ja keď si predstavím,že mu tam bude plakať,lebo ani on ju myslím nedokáže utíšiť,tak mi to trhá srdce. On nechce aby som tam bola aj ja (napr. na narodedeniny mojej malej),on chce s ňou byť aj bezo mňa. Všetci mi hovoria,veď nechaj ho,nech sa potrápi,ale mne je jedno čii sa bude on trápiť,že nevie čo s ňou,ale ona sa bude trápiť :( Navyše dojčím stále,ale tak vydrží aj bez toho samozrejme.
Ako by ste sa zachvoli ? Možno som na malú príliž upätá,neviem. Rodina hovorí,že som. Manžel tvrdí,že už je dosť veľká aby si zvykala aj byť s ním sama,ale mne príde moc malá ešte. Aký máte názor vy? Dať,či nedať??

Strana
z2
ivia25
30. júl 2014

@niki101988 halooo čítaš čo píšem?Vôbec si nepochopila pointu. 😉

niki101988
30. júl 2014

@ivia25 V čom som nepochopila pointu akože?

ivia25
30. júl 2014

@niki101988 Želám ti pekný deň. 🙂

niki101988
30. júl 2014

@ivia25 Aj ja Tebe, Ty nie si závislá od alimentov ako píšeš ale zadávateľka témy ako sme sa dopracovali je. Neviem čo niektoré ženy vlastne chcú manžel sa zaujíma o dieťa zle, nezaujíma tiež zle, platí dobre ale chce dieťa tak je to zlé. Vieš čo nedivím sa ani mužom, že nechcú len platiť ale chcú byť aj otcami, ale SUPERMATKY sú SUPERMATKY

aliza
30. júl 2014

@niki101988 on ma pravo na dceru? a to dieta nema pravo na kludne, milujuce a bezpecne prostredie? tatinko je dolezitejsi ako dusevny a citovy vyvin babatka? ak tatinkovi tak strasne zalezi na jeho dcere, tak sa prisposobi a nebude takto hnusne vydierat. tu ide predsa o dieta, nie o neho, resp. mam pocit, ze to zrejme svokra tlaci, aby nestratili vnuca a skor ci neskor mala skonci u nich, jeho to dlho bavit nebude, to sa mozme stavit. Rozvadzaju sa a tak si mlady dupe nohou, mozno sa chce maminke pomstit, robit jej napriek, urazene ego a jesitnost...robia to takmer vsetci, ale uprimny zaujem o dieta maju malokedy, najma o tak male babo, s ktorym sa naozaj nic neda a o ktore sa vie najlepsie postarat jeho vlastna mama. Myslim, ze @galaxy robi maximum, chodi k nim kazdy druhy tyzden, mohla si namiesto toho urobit vlastny program...nikde nie je napisane, ani v zakone, za stari rodicia musia vidiet vnuca kazdy druhy tyzden. Ale otecko moze za dietatkom chodit kedykolvek a kdekolvek, ako sa dohodnu, ona nie je povinna chodit k nim a uprimne, ja ju za to obdivujem, ze to robi. Takze kym je babo malo, tak nech sa dohodnu trebars na vychadzke v parku alebo mozu ist spolu do nejakeho materskeho centra, na baby cvicenie, moze prist k nim, ak to mamicke nevadi a postupne, ked si mala nanho zvykne, tak mozu skusit odlucenie na par hodin, neskor na noc a podobne. tak by to robil milujuci rodic...nemyslel by na seba, ale na dobro dietata. Dieta nie je hracka,z e si ju budeme poziciavat, kedy sa nam zapaci.
@galaxy a ak ste v rozvodovom konani, tak urcite mas prisudene nejake docasne vyzivne na malu aj na seba, nie? neviem, ale podla toho, co pises, jemu nejde velmi o to, aby bol s dcerkou, on ti chce len robit naprieky a preto by som mu velmi neustupovala...bude sud a tam sa rozhodne, ako a kedy sa s nou bude stretavat a kolko ti bude platit. Inak to podla mne nepojde, teda myslim po dobrom.

aliza
30. júl 2014

@niki101988 a k tym supermatkam, neviem ci si bola niekedy v podobnej situacii, ked si dovolis vynasat taketo sudy? 😕. len sa pytam

guinevre
30. júl 2014

@aliza Ja v jej prispevku naozaj nevidim nejake "hnusne vydieranie" a ze mu nejde o malu, a ze sa chce pomstit. Maju celkom normalny vztah, chodi k jeho rodicom cez vikendy, takze zrejme tam problem medzi nimi nie je. Co je na tom nenormalne, ze otec chce byt s dcerou sam, alebo teda bez ex-manzelky ci buducej ex-manzelky. Ved preto sa aj idu rozvadzat, lebo uz spolu nechcu byt. Od teraz to uz vzdy bude tak, nebudu spolu travit cas s malou, a este ked si kazdy najdu novu znamost, tak to uz vobec nie. Ved mozu pomaly skusit, na priklad pol hodku budu spolu, mala sa zahra, aklimatizuje sa na prostredie a matka odijde, ozaj ci mala bude hned plakat? Ked ano, tak nic, skusia neskor, na buduce... A ked nebude plakat, tak mozu tak kazdy tyzden, dve tri hodky, a uz to potom pojde v pohode.

simca06022011
30. júl 2014

nechaj to na sud a neries... mala si zvykne, je to len pre teba trauma, myslim, ze kazde taketo odlucenie (ci uz to bude otec, skolka, jasle) byva casto taketo, ak nie je uplne pohodove dieta. Ak sud odklepne vikendy, navstevy a neviem co, tak to bude a budete to musiet zvladnut. Mala nebude trpiet, to zase neprehanaj 🙂)) AK sa o nu pekne p ostara, bude najedena a prebalena, najdu si k sebe cestu... a inak, pisala som o tom v inej teme o mojej malej herecke, ked som ju chcela niekde nechat, musela som doslova ujst a revu bolo az az.. a neskor mi moja mama vravela, ze ona to robi len predo mnou... poreve na cely dom, ked odidem a potom si uz ani nespomenie. V jaslickach som to videla tiez casto, maminy tam slzili, deti tiez a ako sa vzdialili uz bolo rehotu... niekto sem-tam plakal pri dverach chvilku, ze caka mamu a za chvilu to preslo 🙂 Kym si zvyknete, ze nie ste stale spolu bude to taketo a hlavne ty sa budes stresovat🙂
Nechaj to na sud, alebo tie navstevy obhaj pred sudom, ze nie su mozne lebo dieta stale bez teba place... moji rodicia su rozvedeni a moju sestru si otec vobec nebraval az do nejakych 5-6 rokov, lebo mama povedala, ze je mala na flakacky s otcom a hotovo 🙂

aliza
30. júl 2014

@guinevre ze jej neda peniaze, ak mu dceru neda, to nie je vydieranie? 😨 ....a ze maju normalny vztah? ano, maju, ale kvoli galaxy, kedze tam k nim chodi....musis uznat, ze toto nie je zauzivana prax u rozvadzajucich sa manzeliek....takze by jej tiez ten jej ex mohol vyjst trochu v ustrety, nemyslis? ved ona ho nechce obrat o dceru, len sa jej zda este prilis mala na to, aby bola bez nej, co je uplne normalne. A ja nikde nepisem, ze je na tom nieco nenormalne, aby sa otec stretaval s dietatom! 😨 To dieta je este len babo a momentalne zrejme prechadza separacnou uzkostou...to dieta place! naozaj by som vas chcela vidiet, ako by ste sa vy zachovali v jej situacii. Jedno su slova a predstavy, ako by to malo byt a druhe realita. Ano, nech si postupne na seba zvykaju, ved to som pisala aj ja, ale nie dieta za kazdu cenu vytrhnut matke z naruce, len aby si 'zvykalo'. to dieta nemoze za to, ze sa rodicia rozchadzaju, tak nechapem, preco by si malo takymto sposobom 'zvykat', ked na to momentalne nie je pripravene. neziju spolu uz 3 mesiace, takze otecka vidi 2, max. 3x do mesiaca... fakt si myslis, ze je to pre tak male babo taka pohoda? trosku empatie by nezaskodilo

guinevre
30. júl 2014

@aliza Ano, fakt si myslim, ze to pre dieta nie je az taky velky problem. Vies, keby ho tyrali, tak by to zanechalo jazvy na psychike, ale ked ho maju radi a onho sa staraju, tak to ze dieta place (a to mozno iba na zaciatku, 5 min kym nezabudne na to ze matka tam nie je), tak to taka trauma nie je. Keby bola to taka trauma, tak by jasle boli zakonom zakazane. Raz dva krat tyzdenne by mala dcerka byt sama s tatom, alebo s tatom a jeho rodinou, a velmi rychlo by sa na to zvykla, lebo by ich poznala a citila by sa s nimi v bezpeci.

aliza
30. júl 2014

@guinevre co by dcerka mala a nemala je irelevantne...kazde dieta by malo mat kompletnu a fungujucu rodinu, ked uz sme pri tom. V pripadoch rozvodu a rozchodu ziadne 'malo byt' neexistuje. Je to len na dohode byvalych partnerov a pre nieco ma 90% rozidenych s tymto problem...co myslis, preco? teoria je jedno a prax druhe. zazila si osobne takuto situaciu?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
guinevre
30. júl 2014

@aliza ano "malo by mat kompletnu rodinu", bohuzial realita je ina.90% ludi ma problem sa dohodnut, lebo sa pomstia a trucuju, a to vidno aj na tvojich postojoch. Cokolvek clovek urobi nie je dobre. Ked sa chce starat - nie je dobre. Ked sa nechce starat - nie je dobre. Vo vacsine pripadov co poznam, tak ex-manzelkam nevyhovuje apsolutne nic, a potom sa stazuju ked to chalan zabali, pravne to uzavrie, deti si berie ako sud nariadi a je irelevantne co si ex-manzelka prdka.

guinevre
30. júl 2014

@aliza A ked sa pytas ci som zazila takuto situaciu, ano, byvala priatelka mojho priatela mu nedovoli zobrat si dieta ani co len na prechadzku, musi ona byt pritomna, nedovoli ani aby ju babka videla, odmieta darceky od jeho rodiny, ze ona to nepotrebuje, a naposledy sa vyhrazala ze ked ju da na sud aby sa dohodli o stretavke tak to zariadi tak, ze dieta nikdy nebude vidiet. Dieta ma skoro 2 roky. Plati jej vyzivne na nu, na dieta a hypoteku dokopy vo vysky 670eur, a nikdy sa jej nevyhrazal ze jej neda peniaze, ale by uz mohla pomaly sa chystat na to, ze jej to bude platit iba este zopar mesiacov, do dvoch rokov dietata a budu riesit aj vysporiadanie majetku, na hypoteku uz peniaze teda uz davat nebude, ale to co on plati na hypo nebude pytat spat. Ja vidim, ze jeho to uz prestava bavit, cely zivot sa s nou nemieni natahovat. No, tak co si myslis o tom? Je to OK, vsak?

aliza
30. júl 2014

@guinevre byvala priatelka tvojho priatela nie je tvoja vlastna skusenost 😉. Tvoje nazory su ovplyvnene spominanou situaciou, kde je to prave matka, co robi naprieky, preto drzis stranu otcom a si znacne zaujata voci matkam vseobecne. Este raz ti pisem, ja nie som proti tomu, aby sa otec staral! neprekrucaj moje slova, prosim. Pisala som len, ze nech najdu sposob, ako si na seba zvykat postupne, kedze uz 3 mesiace ziju od seba, aby neskor s otcom mohla mala zostat aj sama. Ja som len proti nasilnemu odluceniu od matky v tak citlivom veku. Galaxy nic nepisala o tom, ze by otecko za malou chodil aj sam, takze ano, nieco mi tu nesedi a rozhodne to nie je nedostatok ustretovosti z jej strany. Ona nie je byvala priatelka tvojho priatela 😉, takze ju tak neposudzuj. Ale sama si mi neodpovedala, keby ste sa teraz s priatelom rozisli a mala by si 10 mesacnu dcerku, s ktorou si uz 3 mesiace sama, sklamana a zronena z rozpadu vztahu a ktora je na teba naviazana a tazko znasa odlucenie od teba, nechala by si ju revajucu v dome svokrovcov? skus si tu situaciu predstavit a uprimne mi odpovedz. 99% matiek by s tym malo problem, to mi ver. Jedno je mat huste reci na anonymnom fore a druhe je to zazit na vlastnej kozi 😉.

michaelkanr
30. júl 2014

@niki101988 dojcenie je vyhovorka... no ako u koho, dojcene dieta (napr moje) nikdy nepilo z flase a ani z nej pit nevie 😉 ani sa to neodporuca, pretoze flasa moze pokazit prisatie.

guinevre
30. júl 2014

@aliza Jasne ze je to aj moja skusenost, prechadzame tym predsa spolu. Vo firme mame dost rozvedenych muzov, a kolegyna s ktorou priamo spolupracujem je tiez uz 10 rokov rozvedena, ale normalna, a dokonca ma korektny vztah aj s novou zenou ex-manzela. Akurat sa cudujem ze jej 70eur vyzivne staci, aj ked otec plati synovi okrem toho aj rozne kruzky a sport, sice on ma ovela mensi plat ako ona, ale asi zeny ktore su vzdelane, pracovite a sebastacne taketo problemi vela neriesia.

niki101988
31. júl 2014

@michaelkanr Pokaziť sa fľašou môže tak akurát vieš čo...
Prezraď mi potom prečo sa nedonosené deti ktoré sa kŕmia po hadičkách, fľaškách a pod aj pár mesiacov potom bezproblémov prisajú na prsník. Ak sa chce tak sa všetko dá. Tak mále dieťa mu nebude hádam dávať na celý deň ale na pár hodín a hlavne ak ju nadojčí pred odchodom, otec ju môže nakŕmiť príkrmom alebo mliekom z fľaše.
Ak by dostala mastitídu, akútny zápal slepáku a šla by na operáciu myslíš, že by dieťa umrelo hladom?
V tomto prípade mi to príde ako argument prečo nie a hotovo

michaelkanr
31. júl 2014

@niki101988 precitaj si nieco od odbornikov a az potom sa ohanaj "faktami" odsledovanymi zo svojho okolia - to nie su fakty 😉 ano, niektore deti nemaju problem sucasne pouzivat flasu aj sa dojcit, ale su deti, ktore s tym problem maju. rovnako ako su deti, ktore nemaju problem mat dudel a aj sa kojit. ale su deti, u ktorych dudel aj flasa kazia prisatie, pretoze maju iny tvar ako prsnik a aj sa z nich inak saje.
prezitie dietata je samozrejme vyssia hodnota nez dojcit, to sa o tom snad medzi rozumnymi ludmi nemusime bavit 🙂

michaelkanr
31. júl 2014

@niki101988 a nedonosene deti sa po mesiacoch bez priblemov prisavaju na prsnik? ty zijes asi v pararelnej realite potom, lebo len zlomok nedonosenYch deti sa naspat prisaje a urcite nie bez problemov.

piacere
31. júl 2014

Dámy, vy nedokážete čítať s porozumením..... ináč si to neviem vysvetliť.
@galaxy totiž vo svojom úvodnom príspevku ani jediným slovkom nepíše, že dieťa nechce dávať otcovi, len nechce, aby s ním maličká ostávala sama, ako si to praje otec, keďže pri ňom bez jej prítomnosti plače. Je to normálne, dieťa je v období, keď má separačnú úzkosť. Otecko by to mohol pochopiť, toto obdobie totiž prejde a potom môže dieťatko ostávať s ním aj samé. Ale dovtedy by som ju od matky neoddeľovala....
Môj starší synátor mal veľmi silnú separačnú úzkosť od 6 mesiacov do roka.... plakal aj na ľudí, ktorí k nám chodili denne alebo obdeň a bol na mne prilepený ako kliešť. Tiež by som v tom čase nebuchla dverami a neodišla, však nech sa vyplače, musí si zvyknúť. Nič nemusí.... je to maličké dieťa, ktoré nechápe, nevie, čo sa deje a vie len jedno, potrebuje cítiť prítomnosť matky.... Opakujem... prejde ju to a potom s ňou môže tatino ostávať sám. Dovtedy by som trvala na svojej prítomnosti.

piacere
31. júl 2014

@niki101988 k tomu odsávaniu a fľaši a k tomu, že ak sa chce, tak sa všetko dá len toľko..... môj syn má 11 mesiacov a dodnes sa mi ho nepodarilo naučiť na fľašu a v týchto horúčavach doňho súkam vodu po lyžičkách.... doma mám plnú skriňu fliaš, cumlíkov, slamiek, sosákov, môžem si otvoriť e-shop....

niki101988
31. júl 2014

@michaelkanr Ja žijem v realite a o zlomkoch detí rozprávaj niekde inde 😀 😀

michaelkanr
31. júl 2014

@niki101988 uz viem skadial tvoje poznatky pramenia, hodila som si ta sem do fora. zbytocne sa s tebou hadat🙂 ako sestra si chces odviest svoju pracu, primarne pre teba je, aby babatko priberalo a ci sa potom dojci alebo nie, ti je jedno - co je uplne pochopitelne, asi by som mala rovnake zmyslanie, pokial ide o zivot 🙂
ja som chcela povedat, ze dojcenie a flaska nemusi ist dokopy a za tym si stojim, plus o tom hovoria aj statistiky. lebo ako sestra mozes byt odbornik pre svoju oblast a pre dojcenie nie, inak by si tuto zakladnu vec vedela. nezaskodilo by doplnat si vedomosti aj o dojceni kedze ta to tak zaujima (ked zakladas temu, tak asi hej), kazdy zdravotnik by sa mal vzdelavat celozivotne.
dojcenie ale nie je medicinsky problem, je to slobodne rozhodnutie kazdej maminy, ci je pre nu priorita dojcenie alebo vyhovenie arogentnemu manzelovi (v tomto pripade). myslim ze kazdy rodic by mal robit pre svoje dieta to co je najlepsie a ked matka usudi ze je to dojcit, kazdy by to mal akceptovat 😉 v normalych pripadoch, samozrejme.

niki101988
31. júl 2014

@michaelkanr Som rada,že si si ma preklepla ja miesto toho aby som si Ťa vyhľadávala venovala som sa dcére.
Vzdelanie mám dostatočné a dopĺňam si ho lepšie než by si si myslela. Kurz laktacnej poradkyne som vzdala vravieť matkám,že ak nebudú dojčiť nebudú plnohodnotné matky a pod. na to nemám žalúdok, ani na to aby som děti nechala trápiť sa ak matka má pár kvapiek aj po 4 dňoch a ja by som jej mala vravieť,že to mu stačí,že matka má mlieka presne koľko potrebuje volovina jak traky

michaelkanr
31. júl 2014

@niki101988 tvoj uvodny urazlivy komentar nekomentujem, ja sa k osobnym utokom neznizujem, mam argumenty🙂
nestretla som sa s takym pristupom od laktacnej poradkyne, aby niekomu povedala ze je zla matka ked nekoji. a to mam dost skusenosti, aj osobnych. kazdopadne, to aka je dotycna poradkyna, urcuje aj osobna inteligencia a charakter cloveka, nepredpokladam ze veta o neschopnosti je v stanovach pre poradkyne 😀
prajem ti co najmenej roboty v praci 🙂

monhla
31. júl 2014

Nebudem sa vyjadrovať k rozvodu a k súdou - viem o tom "houby"
No obe moje dcérenky mali okolo 8. až cca 11. mesiaca obdobie, že bez mamičky ani na krok. Dokonca boli dni, keď nechceli byť na rukách ani tatinkovi /ktorého inak obe zbožňujú/. Časom ich to prešlo a teraz sú dni keď si na maminku ani nespomenú 😝 Zistila som, že je to obdobie separačnej úzkosti a ak dieťa v tom veku zistí, že mamička je tu pre neho , tak získa istotu a časom je samostatnejšie - aspoň u nás to platí.

niki101988
31. júl 2014

@michaelkanr Práce mám dosť a milujem ju,lebo patológie sa rodí stále dosť
Leto nepracujem kvôli dcére

ivia25
1. aug 2014

@niki101988 Dlho som tu nebola,ale bola som zvedavá ako diskusia dopadla,tak čítam ,čítam,ale prišla som len na to,že sa rada hádaš.Nedáš si nič vysvetliť,si zvláštny človek.Veľmi rada niekomu oponuješ.No ak si taká aj v osobnom živote -no tak zbohom.Všetko sa dá vysvetliť rozvážne.Želám ti ,aby si mala len krásne dni. 🙂

Strana
z2