Búchanie hlavy dvojročného dieťaťa o postieľku, ohrádku, o stenu a o zem
Ahojte,je to celkom dost,vlastne velmi silne niekedy.Moze si nejako ublizit?Je to vzdor,snazim sa mu v tom branit,skusila som uz asi vsetko...Len ak to aj samo odoznie,nemoze si nejak ublizit?
@duratlicka to co je za chujovinu...?
No ak to robi silno....tak moze si ublizit...mierny otras mozgu...neviem..o stenu...o postielku..nie je az take bezne...to o zem deti robievaju.ako v pripade vzdoru ....
A preco to robi,ked mu nieco odmietnes dat.. .alebo ako reakcia na nieco?
Kolko sekund to dokaze robit?
Presne toto robí moja odkedy ma mladšiu sestru. Keď nemá čo chce veľký rev ako keby som ju zabijala. To trieskanie hlavy je už lepšie, ale nezabudla na to, že sa tak snaží dostať svoje. Rada si prečítam príspevok od niekoho kto si tým prešiel a úspešne to má za sebou 😊
Môj brat toto robil keď bol hospitalizovaný v nemocnici keďže dávno nemohli byť rodičia v nemocnici s deťmi, bol to následok traumy.
@duratlicka Nie,naopak,odmalicka na rukach,inak plac.🙂Este stale ho casto nosim na rukach a zaspava s tatinom,niekedy so mnou.Ked bol babo,tak som ho uspavala tak,ze som ho nosila v perinke na rukach a az spiaceho ho ulozila do postielky.
@duratlicka To je skusenost.
Tak potom sa netrap.Prejde to,ked nepovolis a Tvoje nie bude nie 🙂
@pieksamaki Dokaze to robit dlho,ked nahodou nie om pri nom,tak dovtedy,kym dobehnem,cize aj desat sekunnd by bol schopny.Davame mu prilbu-akoze za trest,ked to robi a zaroven,aby ho ochranila.Funguje to chvilku,potom zas.No ked ho niekam nepustim,lebo je to nebezpecne,nieco mu vezmem,co nema brat,ked nemam cas sa mu venovat.Ked varim,tak ho supnem do ohradky,lebo vsade vylieza,tak volim to akoze mensie zlo.Vtedy to robi ako naschval najviac vtedy,ked mam zababbrane ruky,nemozem hned bezat atd.Tak obcas aj skriknem,kym dobehnem,to ho zastavi.Neni to dobre.Radila som sa online s odbornickou a vraj ho mam vtedy vzdy niekam zobrat,kde sa bude citit o.k.,kde je rad,mat take miestecko doma,aby sa naucil,ako sa zvladaju aj taketo emocie.To je dobra rada.No on tym aj vydiera a to by som nic nespravila.
@duratlicka Tak ma napadlo-nechavali ho vyplakat cca do tyzdna po narodeni,lebo bol odo mna oddelen,ja som sa musela zotavit po zlozitejsom zakroku a kym som bola s nim a zaspinkaval pri mne,trvalo to asi 7 dni.To bolo vyplakanie,lebo tam nema cas sa mu niekto venovat zo sstriciek.Len teda velmi rychlo sa naucil,ze potrebuje maminku,kym zaspi.🙂
@83lenka83 Fuuu,jedina trauma,co ma napada,je ze cvicil vojtovku ako polrocny...
Keď som bola malá, tiež som to robila o drevený schod. Dala som si podušku a začala búchať hlavu. Mama to vyriešila rýchlo. Raz mi tu podušku tesne pred úderom zobrala. Hrča na hlave ako s animákov, ale prestala som 😁
@juhseverzapad Jemine...ale ucinne,vidis.🙂Keby si daval aspon tu podusku.
Ono skus ho polubit aj v tom zachvate....a byt tych 10 minut s nim..aj ked varis...teraz je v takom citlivom obdobi.....alebo cokolvek robis.... vzdoruje takto a vynucuje si ..chapem co myslis ze vydiera........ja viem ze si teraz povies....ze iba tym predlziz dobu zachvatu...alebo iba ju oneskoris....ale nechcem radit....to je vzdy take tazko....a netrap sa nad tym. Ze bol 7 dni bez teba....kym si sa zotavila po zakroku...vzdy musime na vztah pozerat z tej stranky sucasnej....ak by aj mal traumu z toho minulosti...tak s tym uz nic nenarobis....iba sucasnym pristupom zmenis ....tak ako keby kazdym dnom....
Sa mi paci ze mu akoze prilbu date...🙂 ze akoze za trest a zaroven aby si az tak neublizil.to je dobry napad.
Vynucuje si ta aby si bola asi pri nom....tak to vidim ja...len musi nervova sustava dozriet...to dieta este nechape emocie....tak uz len vydrzat s najvacsou trpezlivostou ...
takéto stavy mávajú aj autisti...
@pieksamaki Dakujem,ano,zameram sa hlavne na to,aby som sa mu venovala,aj keby som mala varit az v noci.🙂Inak to nepojde.
@deti95060810 Viem.Nedaj Boze.Unho je to naozaj o vydierani hlavne ale.
Môže si samozrejme ublížiť. My sme mali to isté, syn sa tak vedel doudierat ze mal modre čelo. Psychológicka nam trochu pomohla, teda hlavne mne aby som vedela ako v tej chvíli reagovať. Ma 2,4 roka a zlepšuje sa to, dúfam ze nastalo 😁
@nikpa u nas tiez modre celo,kazdy den nova modrinka,alebo aspon cerveny flak.Je to neunosne,chceme sa aj my ist poradit,nech uz ta corona ustupi.
Môj mladší syn to robil, raz s tak drel, že mu tiekla krv z nosa. Nedokázali sme ho nijako ukludnit. Preslo to, keď mal cca 2 a pol roka. Vždy som ho dala na posteľ a dávala pozor nech nespadne. Tam keď sa trieska sa mu nič nestalo. Robil to, keď sa jedoval a nebolo po jeho. Doteraz je nervak a keď nie je po jeho tak vieska, ale už sa aspoň nehadze o zem.
@rebekamarcusko Uhm,no vidim,ze pevne nervy treba hlavne asi,snad to skoro odoznie.Zatial sa to stupnuje,povedala by som.
Treba sa objednať co najskôr lebo dlho trvá kym sa tam vôbec dostanete. Čakacie doby su 2 a viac mesiacov
No prajem pevné nervy a aby vám to čím skôr prestalo. Lebo viem, že to nie je príjemné pozerať sa na také dieťa a nedať si s ním rady.
@nikpa OK,vdaka.
@rebekamarcusko Dakuem pekne.

Stava sa to detom,ktore mamy nechavali vyplakat podla knihy Kazde dieta sa vie naucit spat.Neskusala si ju nahodou?