icon

Čítate bábätkám rozprávky na uspanie?

13. okt 2024

Citate babatkam rozpravky? Nejake z netu alebo mate knizku? Dajte prosim tipy. Viete citanim babatko aj uspat? Citate po kupani, po mlieku vecer pred spanim? Chcela by som zaviest tento ritual 5 mesacnemu babatku, tak rada nacerpam inspiracie ako ja to 🙂

Strana
z3
kristina210
13. okt 2024

Ja čítam od narodenia riekanky, teraz má 16 mesiacov a sám pred spaním ich vyberie, sadne na kolená a čítame a pozeráme obrázky...tak je zvyknutý, aj si riekanky "ukazujeme" a on sa tým pekné učí napodobňovať nejaké pohyby a podobne, zároveň sa pred spaním dáva takto d kľudu...ale ja som od začiatku vedela,že mu chcem čítať, pretože ja čítam rada, možno verím,že si takto aj on vytvorí vzťah k čítaniu a knihám, rovnako je možno fajn na rozvoj reči, a hlavne, chcela som,aby malinka vnímal pokojný hlas pred spaním...dobrá speváčka nie som a ani vymýšľať príbehy mi veľmi nejde, takže 😀.

majlo1234
13. okt 2024

Starsiemu som citavala, hlavne riekanky, a ukazovala knizky, on to mal rad, bol spokojny. Mladsia by mi len revom usi pilila, ta na knizky kasle, len nosit sa chcw😂

andreatytler
14. okt 2024

Citat som mu zacala ked mal asi 6 mesiacov. Po jedle sme citali knihu. To bol jedinny mozny sposob, lebo sedel v jedalenskej stolicke. Ked nebol v stolicke tak bol neustale v pohybe, stvornozkoval a objavoval. Pred spanim som necitala, lebo sa chcel s tou knihou hrat, zuzlat ju. Viac ho to nabudilo ako uspalo. Rozpravala som mu. Niekedy rozpravky, niekedy co sme robili cez den, niekedy len tak co ma napadlo. Spievala som pesnicky. Ale zaspal az vtedy ked som bola ticho.

jana_eyre_2
14. okt 2024

Ja som teda deťom nečítala v takom nízkom veku, zväčša som im spievala, alebo komentovala dianie okolo, či ukazovala obrázky v knižke a komentovala.. ale podľa mňa je krásne čítať aj malému bábätku, potrebuje počuť tvoj hlas a keď sa necítis na spev, alebo komentovanie tak je čítanie super nápad.. čítala by som hocičo, detských knižiek je obrovské kvantum.. deťom som začala čítať keď mali tak dva roky.. už vedia čítať všetky, čítajú knihy radi a predsa ešte si pýtajú občas aby som im niečo večer precitala a mohli ma počúvať.. čítanie je vždy, vždy dobrý nápad

Strana
z3