icon

Čítate bábätkám rozprávky na uspanie?

13. okt 2024

Citate babatkam rozpravky? Nejake z netu alebo mate knizku? Dajte prosim tipy. Viete citanim babatko aj uspat? Citate po kupani, po mlieku vecer pred spanim? Chcela by som zaviest tento ritual 5 mesacnemu babatku, tak rada nacerpam inspiracie ako ja to 🙂

pribinak
13. okt 2024

@fantaghiro21 ty máš kramy alebo čo? Mne je to jedno, sú tehotné ktoré aj babatkam v brušku čítajú rozprávky

Sa ukludni

minesasubu
13. okt 2024

Ja som čitala z knižky 365 pribehov na dobru noc , krátke pribehy to su
nieked som si aj vymyšlala alebo som rozpravala čo sme zažili cez deň
ak chceš čitaj za mňa je to velmi pekne nielen kvoli babetku ale aj sebe

nekonecna_katastrofa
13. okt 2024

@earlgrey Spievala som do roka (falošne). Teraz mi už deti povedia, nech som ticho, lebo sa to nedá počúvať 😂😂😂

kosicanka2018
13. okt 2024

@pribinak jedina nekludna si tu iba ty, podla toho ako reagujes 😂

galganka
13. okt 2024

Čítala som všetkým trom úplne od narodenia. Ale nie iba rozprávky. To, čo som mala aktuálne rozčítané. Nikdy sa nesťažovali. 😂 Postupne sme potom vždy vyjednávali, pár strán z detskej, zvýšok moja kniha... Doteraz počúvajú... Alebo ležia a listujú si svoju knihu.

fantaghiro21
13. okt 2024

@pribinak veď si písala o svojom dieťati, a teraz o tehotnych a zrazu ti je jedno?no keď ti je jedno,na čo sa zapájas do diskusie?
Ja tu píšem o prínose čítania,odovzdala som názory neonatológou a ty sa zavzdusnujes pri téme,ktorá ti je jedno a na ktorú máš iný názor.
Na čo tá energia?
Čo je pre teba "neklud" ? Nemám pocit nekludu.aky by som mala mať dôvod?

pribinak
13. okt 2024

@fantaghiro21 šibe ti?

kosicanka2018
13. okt 2024

@fantaghiro21 nechaj ju tak. Tam bude nejaky defektik. Zbytocne vynalozena energia 😁

haraburdova
13. okt 2024

My od narodenia citame, prveho sme citali Hobita, teraz sme na 7 HP, cez den citame psicka a macicku, danka a janka, jasietka, take klasiky. Pri citani zaspinka vzdy, menime aj hlasy pre postavy, obcas jej pustim nahovorene rozpravky od opusu alebo matka a kubka v podani stankeho 😄 my ame velmi citacia rodina, nemyslim si ze to vnimala aj taka malicka, ale zaviedli sme to ako pravidelny rezim na vecer a pocas bdelych okienok, lebo dcerku bavi to ked menim hlas na rozne postavy a citam jej tak dramaticky, niekedy sa na tom aj smeje, ked zrovna napodobnujem nejaky smiesny dialog. Podla mna je to super aj pri malickom dietatku, vie ho to zabavit. Ma kopec kniziek aj takych co moze zuzlat a hrat sa s nimi vo vani a na zemi, primarne ich okusava 😄 chceli sme ju s knizkami zoznamit hned, aby si na ne zvykla a aj o ne javila zaujem. Teraz ma 10 m a sama mi ukaze ze chce citat tak ze si vyberie zo spodnej policky a bud ju ku mne dovlaci alebo si zacne listovat a krici mama a tapka po knizke a viem ze je cas na rozpravku ☺️

petamich
13. okt 2024

@evcagabi ano 🙂 velmi to lubil, aj neviem kolkokrat dookola som spievala aj teraz este obcas vypyta 😀

som az vtedy zistila, ze to ma dalsie dve casti (strofy alebo ako to povedat) 😂

petamich
13. okt 2024

@nekonecna_katastrofa 😂😂 to si pamatam ako mi prvykrat povedal, to sme v aute sli, mama ty nepievaj, tatik moze 🙃

fantaghiro21
13. okt 2024

@pribinak samorejme ,že mi šibe .pre teba bude vždy ak žiješ v inej dimenzii
Ešte daj niečo ,možno ti to psychicky uľaví.
Zatiaľ si priniesla akurát tak informáciu o tom,že si sama sebe odporujes

earlgrey
13. okt 2024

@lelelienka Haha 😉 super, u nás to nemalo úspech, keď som začala spievať, dcéra sa rozplakala 🤣 keď bola malá...a teraz mi už aj povie, nech nespievam, lebo sa jej to nepáči 😆

earlgrey
13. okt 2024

@nekonecna_katastrofa haha 😆 u nás to isté

anavixy
13. okt 2024

@petamich u nas tiez kukulienkaaa vkuse, to bola nasa uspavanka uuuplne od malinkeho babatka a sem-tam nejaka moja vymyslena 😍 prva pesnicka co vedela sama zaspievat, z pochopitelnych dovodov 😄

fairyy
13. okt 2024

kludne citaj, spievaj, recituj a hocico 😊 kludne recepty na dalsi den ked budes vyberat, ze co varit...neskor budes musiet nejake detske veci uz, ale na to mate kopec casu a mozes kludne dopadnut ako ja ...ked mala 3-4 roky starsia mi povedala - mami mozes byt ticho tu sa neda spat - vtedy nase ritualy skoncili 😂😂

evcagabi
13. okt 2024

@petamich moja ma zajtra len 8t ale tie oci ked jej spievam kukulienku, to je neskutocne 😅🥰 odkedy jej spievam kukulienku, tak partner ju aj vola kukulienka a vlastne uz aj ja 😅😅😅

lelelienka
13. okt 2024

@earlgrey no a to si este predstav situaciu u doktorky, ockovanie, rev ako by ho z koze drali a ta dilema ked vies, ze najlepsie ho utisi tvoj spev, ale nechces aby si doktorka musela usi zapchat 😁 no ale spievala som, jasne ze hej 😁😁

fantaghiro21
13. okt 2024

@kosicanka2018 je zaujimave sledovať,ako sa dokáže niekto zložiť pre jediný argument
Neviem síce,čo som také nerešpektovatelne k teme napísala ,že sa dostala do zúrivosti...mysliac ,že mi šibe či som nejaká nekludna
Možno tam je nejaký "defektik" neviem....
To už nie je moja parketa určovať diagnózy iným...

aniele
13. okt 2024

@haraburdova Ty máš knihu o Jasietke a Pipapendi Gorošovi? Bože, to som mala asi 9, keď som ju mala požičanú od spolužiačky. Odvtedy som o nej nepočula. Ani už vlastne neviem, o čom bola... len tie mená mi ostali v hlave. Na vyše polstoročie 😀.

petamich
13. okt 2024

@evcagabi uplne si to pamatam ❤️ pozera na teba ako zacarovana a tvoj hlas najkrajsi na svete
@anavixy 😀 taka je pekna pesnicka a take pekne chvike to boli, teraz moze tebe spievat pred spanim :D

evcagabi
13. okt 2024

@petamich a tie prve usmevy a dzavotanie do toho 🥰 ak nie pre nic ine, aspon pre toto stoji zato jej citat a spievat 😊

vreckovka2
13. okt 2024

Citala som vela. Ale ked bol malinky, tak sme spievali, muz hmkal melodiu. Prve knihy len obrazkove si obzeral a uz takemu 5 mesacnemu som citala pravidelne. Odporucam miniRozpravkovanie (prosimspinkaj), alebo potom ine basnicky, versovacky. Nasho bavili aj od Svojtky tie minipedie, alebo knihy s hudbou. To ako uz vela lezal na bruchu, tak kukal, buchal, skusal hybat s obrazkami. Ma rad knihy stale.

earlgrey
13. okt 2024

@lelelienka Juuuj 😆 veď doktorky určite počuli kadečo 😉 moja je už staršia ale pri poslednom očkovaní tak revala, že nakričala aj na doktorku, aj na sestričku, že ich obe zruší a zavrie do basy 🫣

lucia13022023
13. okt 2024

U nás ficala pesnička buvaj dieťa krásne. To bola moja obľúbená, mamina mi ju spievala a vždy som hovorila, že aj ja ju budem spievať môjmu dieťaťu.
Knižky zatiaľ nečítam, ma 1,5 roka.. Skôr sa s knižkami hráme, ukazujeme co je v nich atď. Myslím, že by ho to pred spaním vyrusovalo, lebo potrebuje ticho a kľud. Ale teším sa, keď začneme.

tinalia
13. okt 2024

Citala som uz ked bola v brusku, dostala som Rozpravky pre babatka v brusku a neskor ked sa narodila, listovali sme si v knizkach od 2.mesiaca, ked bola na brusku napr alebo na prebalovaku. Na dobru noc citam od 4.mesiaca tesne pred spanim, niekedy zaspi a niekedy treba douspat. Pre mna je to nas carovny cas, vobec to nie je tak, ze im netreba citat. Ja knihy milujem a svoje dieta ku kniham vediem od narodenia a aj ju realne zaujimaju, pretoze menim hlasy a robim pri nich zvuky prekvapenia atd, nie len tak, ze listujem a som ticho. Cim skor sa to zavedie ako ritual, tym lahsie to dieta prijme. Rob tak, ako to ty sama citis. Zacali sme s Malym princom na vecer. Neskutočne sa nahlas smiala, ked som menila hlasy a popritom som sa na nu obcas pozrela a zvyraznila tak nejake slovo. Potom mam v plane citat nejake kratke rozpravky. Ono je v podstate jedno co citas. Muz jej niekedy cita spravy z mobilu a meni intonaciu 🤭

vkatush
13. okt 2024

Knižky mu dávam od cca 4m, hneď sa mu zapáčili, má už niekoľko poličiek zaplnených. Bude mať 2 roky a je závislý, malý knihomoľ, čítame niekoľkokrát za deň a vždy pred spaním. A on musí povedať, kedy dosť, inak má nervy 😂

K pesničkám, ja som uspávala/spievala s mobilom v ruke (pozerala som text, ak som nevedela) 😂 vianočné pesničky a princezná z mlejna boli naše hymny niekoľko mesiacov. Teraz už máme náš uspávací playlist na Spotify, ale je to zväčša americký pop/rock.

andrea2323
13. okt 2024

Ja čítam tiež od narodenia, malý bude mať 4 mesiace 🙂 je dokázané, že deťom, ktorým do 5 roka čítaš každý deň, tak majú slovnú zásobu až okolo milión slov viac ako tým, ktorým nečítaš. Je zaujimavé sledovať ako reaguje. Zatiaľ čítam hocikedy, ešte to nemáme ustálené. Máme slovenské klasiky - Čin čin, Žabiatko, Môj Macík, slovenské riekanky 🙂

natalka13
13. okt 2024

Vecer bol ritual pesnicka zhasnut a spat, citanie ako zvieratka- macicka miau.....auto brmbrm....to bolo cez den v ramci hry.
Neskor primerane veku samozrejme prislo citanie rozpravok. Citat 5m rozpravku kde je dej je za mna zbytocnot tvoj hlas predsa pocuva cely den.

haraburdova
13. okt 2024

@aniele zdedila som ju po rodicoch, ked som bola mala, zboznovala som tu rozpravku 😄 Jasietka je dievcatko zakliate v belasom brale odkial ju Zofka Jafurova z Dolneho Jalsovika vyslobodila ! urcite ju budu mat aj v nejakom antikvariate 😄