icon

Citlivý 6 mesačný chlapček

dendulla31
28. aug 2021

Ahojte maminky, chcela by som vás poprosiť o rady a skúsenosti s citlivým dieťatkom. Od narodenia prežívame emócie inak ako ostatné detičky na všetko reagujeme impulzivnejsie..- hluk, krik, zmeny.Pred mesiacom sme si začali buchat hlavu o zem......Chcem sa opýtať vás maminky ,ktoré máte takéto detičky aj staršie ako k nim pristupujete ;) Som z rodiny kde sa vychovavalo diktatúrou a práve ,že tento spôsob mu ubližuje. Chlapček je veľmi pozorný už začal rozprávať, má výbornú jemnú motoriku a je veľmi ostražitý.....v porovnaní s rovesníkmi je o krok vpred ale čo sa týka emócií a ich zvládania sa veľmi trápime ....:(

Strana
z2
martul
28. aug 2021

@dendulla31 určite si napísala dobre vek?

dadulamamula
28. aug 2021

@dendulla31 rozprávať ako polročný? Myslím si, že je to u detí normálne, krikom sa nič nevyrieši a neviem si predstaviť kričať na také malé dieťatko.. Hluk vadí aj dospelým nie tak malým deťom a ty ako mama si máš vychovávať podľa seba nie podľa toho ako druhí... Môj syn je citlivý veľmi citlivý empatický, rozplače sa aj pre pesničku nejakú takú citlivú.. Citlivé je aj na to co mu kto povie,... Treba opatrne na také detičky, s láskou a porozumením.

petka1402
28. aug 2021

@dendulla31 nechápem prečo si buchas hlavu aj ty, ale synovi to nedovol, zober ho a pomojkaj

heleninamama
28. aug 2021

Dieťaťu evidentne škodí ten materinský plurál, ktorý používaš. Buchaním hlavy o zem vyjadruje svoj nesúhlas.

michaela789
28. aug 2021

@heleninamama 🙈🙈🙈

zildo
28. aug 2021

@dendulla31 takéto malé deti, nevedia inak vyjadriť emócie ako krikom,plačom, hádzaním sa o zem. Aj mne to lezie na nervy,ale čo nahukas na také malé dieťa.mne keď rupnu nervy,že zvýšim hlas moje bábo sa akurát zľakne a plače ešte viac..najlepšie je ho zobrať do náručia,.niekedy sa aj bráni ale po chvíľke sa ukľudní,pomojkame sa a je po plači.

heleninamama
28. aug 2021

@michaela789 No čo na toto napísať? Evidentne premotivovaná matka, ktorá má prvé dieťa a je presvedčená, že je vo všetkom výnimočné a o krok vpred pred rovesníkmi, ako píše.
Chlapec je zdravý, vyvíja sa normálne, takže odporúčam tešiť sa z neho, ľúbiť ho, ale zároveň sa tiež správať ako duševne zdravý a rozumný človek.

michaela789
28. aug 2021

@heleninamama moje slová, kvitujem keď to takto humorne vie niekto vyšplechnúť 😂 na to sa nedá ani uraziť 🤣
Aj ten plural. Mňa tiež krčí keď to počujem "ide nám zúbok", "kakali sme", "bolelo nás bruško" 🙈🙈🙈 vtedy mám chuť si obuchat tú hlavu o zem ja, keď to počujem.

petamich
28. aug 2021

@michaela789 ako tehotna som sa dusovala, ze ten plural pouzivat nebudem 🙂 a teraz akosi mi obcas ujde 😂 to je asi nejaky novorodenecky bonus alebo co

ktochytavzite
28. aug 2021

Ked sa bucha,tak ho zober na ruky aby sa nebuchal,to je vserko co mozes urobit,asi ho to babi ked to robi,neboj sa nebuchne si tak,ze si ublizi,to by uz neurobil.

katarina9593
28. aug 2021

@michaela789 nie si sama toto keď počujem 🤦och už normálne sa mi krivia vlasy 🤦😂...alebo dieťa má 27mesiacov alebo 36mesiacov 🤦neviem teda či je tak ťažké napísať rok a mesiac ale Budiš no ..🤷🙂

ivangeline
28. aug 2021

Bucha hlavu..lebo je nervozny a nahnevany...to robi dcera odkedy je na bruchu. :D Lebo malo spi... a cim emocnejsie dieta..podla mna..tym nevyspatejsie dieta..Viem podla nej. Nevie sa ani v roku a pol lahko upokojit. Vela ludi si mysli..ze kolko dieta zvladne..ze kolko energie ma..a nabera druhe dychy..ale cim viac vystavene dieta,tym horsie/emotivnejsie/nepocuvne dieta...ktore sa nevie vobec kontrolovat..

panelacikova
28. aug 2021

no ja neviem. to je vyspelé polročné dieťa, ktoré rozpráva a búcha hlavou o zem... a že to jeho mamka robí s ním..... 😀

ailiba
28. aug 2021

@dendulla31 potrebuje úplne inú výchovu, ako si ty zvyknuta. Veľa kľudu, lásky, pochopenia. To vieš, na niekoho stačí pozrieť vyčítavo a už sa rozplače... S tým nič neurobíš, ale neboj sa, postupom času zosilnie aj emocne. Treba ho rozvíjať, aj jeho silné, aj menej silné stránky, tešiť sa s ním, ľúbiť ho, ale mu aj primerane dat najavo, keď sa ti niečo nepáči. Detičky si zvyknú búchať hlavu o zem, aj môj to robil. Treba ho zobrať do náručia. Ja sa tiež niekedy cítim bezradna, chápem to. Prečo by pol ročne dieťa nemohlo začať rozprávať? Nás začal tiež... Aj keď len 2 slova😅 a do 9 mesiacov nepridal nič nove. A ani odvtedy toho nie je veľa. Každé dieťa je v niečom lepšie a v niečom horšie... Časom sa to vyrovná. Prajem veľa trpezlivosti.

michaela789
28. aug 2021

@katarina9593 haha, áno. Ja si zvyknem robiť srandu, že mám 360 mesiacov 🤣

katarina9593
28. aug 2021

@michaela789 no to je super 😂tiež 😜...ja keď to vždy počujem aj kolegyňa tak idú nám zúbky nespali sme a kakame 🤦och ...a o Tom veku ani nehovorím ..😂

ktochytavzite
28. aug 2021

@panelacikova tak nemyslim si ze myslela ze vie rozpravat ,skor myslela blabotanie balbla a take a nie ze rozprava slova,jedine zeby nam to autorka ozrejmila,ale zasa tiez to nieje nic na vysmech.

dendulla31
autor
28. aug 2021

@petka1402 ja si hlavu nebucham ;)

dendulla31
autor
28. aug 2021

@heleninamama dosť ľutujem ,že som vôbec položila takúto otázku ...ako vidím nič iné ako urážky a posmešky od ostatných mám som ani nemohla čakať .....

sasesoe
28. aug 2021

@dendulla31 ma pol roka al rok a pol?
Odporucam knihu Reapektovat a byt respektovan. Ale poradila by som sa i s pediatrickou ohladom navstevy psychologa - moze to byt len povaha, ale i nejaka diagnoza

dendulla31
autor
28. aug 2021

@martul rok aj pol teda 18 mesiacov

dendulla31
autor
28. aug 2021

@katarina9593 pomýlila som sa s vekom má rok aj pol ;) pani múdra

beata_k
Odpoveď bola odstránená
petamich
28. aug 2021

@beata_k tak mi este "nesiblo" ❤️ ono obcas proste sa to tam ziada obzvlast, ked som cerstva matka a fakt sme jedli, spinkali, ... ved nic ine nerobim aktualne len som s drobcom a on este nie je uplne svojpravny na vodicak 😃

beata_k
Odpoveď bola odstránená
1mina
28. aug 2021

Podobne ako moja starsia (akurat ze uz ma 3roky) ale presne odmalicka ola taka,,, rozprava krasne a vela tiez od roka aj cosi sa rychlo rozbiehala aj je sikovna ale velmi velmi citliva,,,no skusali sme kadeco zalezi aj od obdobia :D priblizne v roku a pol ako ma Vas chlapcek ked mala velky hysak v nejakej psychologickej knihe som vycitala ze zobrat na ruky a drzat v objati aj a nejaku dobu to naozaj pomahala aj ked ani to nebolo lahke,,, teraz skusame pozerat nejake veci z nevychovy na fb skuste pozriet,,, no ale skor sa s muzom zmierujeme ze je proste citlivejsia tazsia povaha :D

lululucy
28. aug 2021

Aj dcera si okolo tohto veku buchala hlavu o stenu alebo si rukami bila po hlave, vzdy ked sa jej nieco nepacilo. Samo to preslo. Tiez bola emotivnejsia, to tiez preslo 🙂

ailiba
28. aug 2021

@ktochytavzite aj ja som si to myslela, ale rok a pol, to už bude asi naozaj rozprávanie, nie len mňam a mama... Stáva sa.

ktochytavzite
28. aug 2021

@ailiba rok a pol je ale normal ,nie popredu;)

euka210
28. aug 2021

@dendulla31 kazde dieta reaguje na krik a hluk, ...ked je citlivy tak mu treba dat viac istoty, opory. Buchanie hlavou o zem je u deti bezna vec...mozno hnev, truc....

Strana
z2