Čo dokážu 22-mesační chlapci?
Ahojte maminky, zaujíma ma čo všetko dokážu Vaše 22 mesačné detičky - chlapci? Koľko slov vedia povedať, aké majú obľúbené hračky, ako sa spolu hráte a ako trávite svoj čas? Ďakujem za všetky odpovede.
Môj prvorodený v 22m viedol súvislé rozhovory somnou a druhorodený v 22m povedal do 10 slov 🙂. Prvorodený miloval autá - angličáky aj veľké bruder autá, pieskovisko. Čo sa týka pohybu, tak napredoval v hrubej motorike -lezenie, kotrmelce atd. Druhorodený veľa kreslil, aj von aj doma, autá zo moc nezaujímali. Napredoval skôr jemnej motorike 🙂 píšem ti to len preto, že každé dieťa je totálne iné a nemá zmysel ich porovnávať
Môj prvorodený v 22m viedol súvislé rozhovory somnou a druhorodený v 22m povedal do 10 slov 🙂. Prvorodený miloval autá - angličáky aj veľké bruder autá, pieskovisko. Čo sa týka pohybu, tak napredoval v hrubej motorike -lezenie, kotrmelce atd. Druhorodený veľa kreslil, aj von aj doma, autá zo moc nezaujímali. Napredoval skôr jemnej motorike 🙂 píšem ti to len preto, že každé dieťa je totálne iné a nemá zmysel ich porovnávať
Ako píše @denkabemommy nemôžeš porovnávať.
Môj rozprával plynulo, slovná zásoba ako nejaké štvorročné dieťa. Kamoške zase sotva povedal 10-15 slov, nie to ešte nejakú vetu.
Môj nerád kreslil a nevedel (moja chyba, vôbec som ho k tomu neviedla, už na to pracujeme), kamoške zato dokázala nakresliť jednoduché obrázky.
Jeden na plienke, ďalší bez. Jeden sa napapá úplne sám, druhý potrebuje veľa pomoci,...
Vždy vravím, nech si matka sleduje to, čo už URČITE musí dieťa vedieť, nie na to, čo môže.
Napr ak by ti na 2 roky nechodil, tak vieš, že je problém, dávno bolo treba riešiť. Ale to, že povie len pár slov alebo má plienky, je úplne v pohode.
Rozprával plynule, bol odplienkovany, jedol sam, vedel sa obuť. Obľúbené hračky - magnetická stavebnica, autá, lego duplo, puzzle, odrazadlo, preliezky, zvieratá. Za to kresliť, magnetky, pečiatky, knižky ho vôbec nezaujímali.
Najstarsi prvé slova od 18 mesiacov. Na 24 už vety, počítať, na 3 už počítal do 100 a viac… áno bol nadpriemerne inteligentný a vedel aj skoro citát. Druha dcéra na 24 mesiacov ani slovo, manžel sa smial, či sa vôbec naučí rozprávať…,
Moj rozpraval uz uplne normalne, vedel uz davno farby, pocitat, pismena a celkovo bol intelektual, aj mu to zostalo. Nevedel a absolutne ho nezaujimalo odrazadlo a celkovo ani ine pohybove aktivity. Bol celkom zrucny, pomahal cosi uz pri vareni, poznal rozne koreniny.
Môj par slov kamión, traktor ale normlane s r povie, ahoj, tunel, balón, q potom tie svoje, kreslí si svoje, cika ako kedy, povie kaka ci cika ci kaka, niekedy nie, jemná motorika mu ide super, rozumie všetko, vyzujr si ponožky, snaží sa vyzliekať, obliekať, naje sa sam, z pohára piť nevie stále tam ten jazyk dava a ma z toho srandu už rok. Idu u nás auta to hodiny, kamión, traktor, malé veľké, basketbalka, tancuje, pieskovisko tam bagre q nakladá prekladá a podobne, ale naozaj každé dieťa je úplne iné. Sestra ma 2 dievcata a staršia jej v roku a pol plynule vety rozprávala a mladšia nie.

Slova tanda -sranda, inak len tá, má, ka. Hračka je obľúbená lego vláčik a celkom sa mu páči hrať sa s lego duplo a páči sa mu voziť na bicykli v sedačke alebo na cykloodrazadla. Chodíme pozrieť kozičku a iné zvieratká a na ihriska. Inak sme doma a polieva záhradu