icon

Čo dokážu naše 20 mesačné detičky?

157misicka
18. okt 2012

🙂 Ahojky mamicky neviem ci tu je podobne tema..ale podme sa sem pochvalit, poradit co vedia nase ratolesti. Moj syncek ma 20 m kazdy den mi robi radost, no zaroven je aj velmi zivy a neposedny, niekedy vzdorovity hlavne ked nie je po jeho voli ☹
Velmi pekne nam hovori, uz sklada aj vety, pocita do 3, vie sa uz aj sam vyzliect, pije z poharika ....a kopa inych veci. Budem rada ked sa tu zideme a spolocne pokecame o detickach, pripadne si pomozeme radami ako zvladnut vzdor. 🙂

slnieckokati
18. okt 2012

@zuzi0911 neboj, naucila by sa keby musela. ja netvrdim, ze rozumie vsetko v kazdom jazyku. mne po slovensky rozumie vsetko, to som si ista a rozprava asi tak, ze: mama daj vata (wasser), mama pom (komm) buva..je to take mile 😀 😀 😀 obdobie vzdoru ja u nas nejako neregistrujem. mali sme take obdobie asi ked mala 14-15 mesiacov, uz presne neviem. kedy sa hnevala, ked sme jej nieco nedovolili, zacala sa bit po hlavicke po tvaricke, alebo si buchala hlavku o stenu a potom plakala. nevedela som ako na to reagovat, ci ju ignorovat, alebo jej to nedovolit a bude sa hnevat este viac. no akosi to preslo samo. ked to robila, snazila som sa uputat jej pozornost niecim inym a fungovalo to. a na to spievankovo 3 sa aj ja velmi tesim. tusim ho dostaneme od Mikulasa 😝

zuzi0911
19. okt 2012

@petrovajanka ahoj ale ved moja nesedi pted telkou. je to zapnute koli pesnickam ktore sa jej pacia v podstate male dieta ani nevydrzi sa nidevat na telku. Teda aspon nie moja.my sa rame a ona pocuva spievankovo. a jasne ze sa nauci od mami rozpravat a nie z telky. stale si citame. ukazujem jej zvieratka a napodobnujem zvuky ale ani to ete nevie. chce to cas.

zuzi0911
19. okt 2012

@slnieckokati no mne ked sa zacne udierat tak ked spm na nu aby prestala tak zacala ete viac. teraz jej poviem daj so este kludne pokracuj a automaticky s tym kpnci. ale slak ma triafa ked je taka protivna.

zuzi0911
19. okt 2012

@157misicka pteco zla? akosi som stratila nit 😀 som maximalne unavena a ete mi je aj akosi blbo a od6:00 hore.

157misicka
autor
19. okt 2012

@zuzi0911 to bola rekacia na jednu damu co nas odsudila zato ze mame doma televizor zapaty a udajne hned zistila aj ze nechodime ani na prechadzky 🙂

157misicka
autor
19. okt 2012

@zuzi0911 neboj vsak ono to pride len pokracuj a pekne jeej vsetko ukazuj, mojmu ukazujem zvieratka uz velmi velmi dlho lebo jemu sa velmi pacia knizky tak preto uz vie napodobnovat tieto zvuky...len mam problem ked chce vediet ako robi nosorozec a hroch no to ozaj neviem.. 😒 tak ucim ze su tucny ukazat plne licka 🙂

157misicka
autor
19. okt 2012

@slnieckokati juj no velmi zlata je rec tvojej dcerky 🙂 sikulka je z nej...moj maly vcera zahlasil tatovi jak isiel do kuchyne..na cely byt TATA KAM IDES????juj skoro som ho zjedlaneviem preco ale takto uz otazky nam zacina davat 😉 aj u nas bol nacas so vzdorom pokoj ale tento tyzden musi mat Nicolasko vsetko po svojom...no neni to take zle tyka sa to hlavne tatina ako som uz pisala si asi len vynujcuje jeho pozornost

zuzi0911
19. okt 2012

@157misicka ved naco von ked doma name tv a ete k tomu kofcu a hamburger takto sa to robi s dnednymi detmi 😀
no ved citame ucime kreslime pomenuvame ale zatial nic tak uvidim. aj ta starsia jej stale hovori sonicka povedz toto tamto a sona len hmmm. 🙂

157misicka
autor
19. okt 2012

@zuzi0911 neboj ona sa rozkeca kazde dieta je ine 🙂

zuzi0911
19. okt 2012

@157misicka aky ste mali dnes den? Mna uz triafa rano mi je na prd a pito z nicoho nic dosyanem bolest clenka a nemzem chodit. a ktomu soma kym som bola v kuchyni daka s stolicku k obyvacej stene otvorila vytrinu a rozbila pohar. som tada ze uz spi aj ked ta statsia strajkuje 😠

157misicka
autor
19. okt 2012

@zuzi0911 juj no neboj musis to nejako zvladnut..vsetko casom prejde..ja som dnes bola uz dobre naladena lebo je tu uz vikend a bude s nami tatinko...maly dnes spravil len jednu scenu vo vytahu...ako sme isli domov ..lebo chcel ist silou mocou po schodoch a mne z muzickom sa dnes nechcelo ist s nim 😀 tak si lahol na zem vo vytahu ale neplakal takze len mensi protest 😀 ale vsak sa musi nejako prejavit inak mal dobru naladku

zuzi0911
19. okt 2012

@157misicka ved ano. vsetko chce cas, аj krd to stoji vela sil a nervou stoji to za to nemenila by spm su premna vsetkym. a dneska sona inac ze kachrka akoze kacka.

157misicka
autor
19. okt 2012

@slnieckokati a vy ste maly aky dnik?

luciferkax
19. okt 2012

@157misicka veru veru, ja by som mohla byť urazená, že sa tu všetky chválite 😀 😀 😀 ale žartujem 🙂
Ja mám takého čertíka, nerozpráva, teda, málinko, najlepšie mu ide "mamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" a "haaaaaaaaaaam" 😀 😀 vyzliekať sa nevie, napiť z pohoára teoreticky aj vie, ale je šinter, zvyšok vždy vyleje na zem, na mna, alebo sebe na hlavvu... asopnže do nočníka sa vyciká, ked ho prebaľujem 🙂 telku by som mu niekeddy rada zapla, alenže on pri nej nevydrží, teraz som našla na nete trojminútové video bebe brumkík, to pozrie do polovice, potom zahlási "pááááááááápííííííííííííí", pustím polminútovú zvučku pá a pí a tým sedenie končí 🙂
On nerád sedí, veľa behá, lieta, knižky a kreslenie nehrozia 😉 😉 vyhrá sa tak s misko uplnou gaštanou a varechou, pokrievkou, ked už nestíham, tak mu tam prilejem aj vodu 🙂 🙂
Spia vaše dietky celú noc? Môj stále dva trikrát v noci "cická" 🙂
A ako sú na to m s jedením, nechávate ich papať samých?

157misicka
autor
19. okt 2012

@luciferkax to veru aj moj je sidielko male ojasene..on pri telke nesedi ale tancuje preto ho aj bavia same tanecne programy..to ma po mne lasku k hudbe..si tanikame spolu pred telku 😀 a odreagujem sa aspon aj ja 🙂
myslim ze chlapci co to tak sledujem su taky zivy. takze je normalne ze mame takychto sinterov doma.....
Ja som rada ze mojho aspon uz bavia tieto cinnosti ako citanie kniziek a kreslenie..samozrejme spolocne vsetko robime.... jeej no a gastany by sme veru mohli aj my vyskusat..dik za tip..moj vari zatial naprazdno ked varim ja v kuchyni..
So spankom to mame my v noci fajn..to on narodenia ,ale nechcel spavat cez den..teraz uz mame rezim ze si pospi poobede okolo jednej tak zhruba 2 hodinky...len mame problem ze spava s nami v posteli..samozrejme ze mi to nevadi ale on ani za svet uz nechce do svojej postielky preto rozmyslame o kupe normalnej detskej postele..mozno sa mu zapaci lebo sa lubi velmi roztahovat 🙂
Mne maly proste zobere lyzicku a chce papat sam..jasne ze je okolo toho bordel lebo nie vsetko skonci v ustockach..najhorsia je teda polievocka

zuzi0911
19. okt 2012

@luciferkax tak to ako by si o mojej rozpravala. sice ona ani to ham nepovie len mlaska ked pita jest alebo pit. ak jej dam caj automaticky ma vlasy umyte. 🙂 spi celu noc aj ked ete mame take noci zr sa stale budi. a necham ju samu papat samozrejme na nu dohliadam a ked to ide do extremu lebo ona sa vie aj s kasou poumyvat tak ju dokrmim ja alebo ked vidim ze jej to nejde nakrmim ju

slnieckokati
19. okt 2012

@157misicka u nas dnes hroza. doobeda vsetko super, porobila som si, navarila, Jasminka bola dobrucka, hrala sa pekne, aj sa napapala. obedik jej chutil. potom sme sa umyli, obliekli sme sa a sli sme von a potom ku svokrovcom (ja )na obed - oni neobeduju o 12h, ale az okolo 14h a v piatok sa vzdy vari kuskus. Jasminka aj tam bola zlata, hrali sme sa, so svagrinou sa blaznili. potom pekne zaspinkala a o hodinu sa zobudila, cela horela. malatna. no hroza. horucku sme hodinu zrazali a nic, len plakala a slabucka bola, lezala ani sa nevladala pohnut. tak som jej dala panadolovy cipok a do polhodiny oka, zase sa hrala, pozerali sme rozpravku, aj sa smiala no a vecer ako som sa chystala domov zase zostala lezat na gauci a horucka. kym sme prisli domov, tak uz sa ledva drzala, hned som jej robila zabaly. nejako ma to dost vzalo, lebo nepomahalo, iba plakala. potom mala zimnicu, zabalila som ju do paplona a chcela som jej dat nurofen sirup, ale ten vybratila aj s celym dnesnym obedom. no des, zase umyt, celu prezliect, postel prezliect. no sprcha pomohla, teraz spinka aj bez lieku, len je zabalena v paplone, lebo sa strasne triasla. no dost ma do zobralo, lebo posledne dni jej nebola uplne vo svojej kozi, nepapala tak ako zvycajne a mala hnacku, pokakanu plienku 5x za den, na to som jej dala probiotika a tak som sa dnes tesila, ze jej je lepsie...ufff. dufam, ze aspon v noci jej bude dobre, vyzera chudiatko hrozne, ako tak lezala a nevladala sa ani zdvihnut. uvidime aka bude noc a pravdepodobne zajdeme k Dr.

157misicka
autor
19. okt 2012

@slnieckokati och no to mi je luto dufam ze vam to coskoro prejde..u nas su tiez teraz rozsirene virozy z pocasia..aj na nas nieco dolahlo maly minuly tyzden nepapal bohvieako..a nedelu sme prehoruckovali..bolo to ozaj hrozne...este nemal nikdy takto vysoke horucky najhorsie bolo ze nechcel vobec nic pit a horucka mu nechcela tym padom klesnut stupalo az do 39,2...nastastie rano sme isli k lekarke dala malemu cipok na uvolnenie hlienov..mal zapalene hlasivky... 😒
Prajem ti vela sily ako matke lebo mat chore dietatko aj ked ide len o horucku je ozaj hrozne.....a znicujuce aj pre rodica aj pre dietatko ☹

zuzi0911
19. okt 2012

@slnieckokati chudiatko drzim palceky aby mala bola zajtra v poriadku.

slnieckokati
19. okt 2012

@157misicka
@zuzi0911 mala konecne zaspinkala. teplota nam vystupila az na 39,7 to uz som davala cipok a zase zabaly. jasminka velmi plakala a aj vyrazka sa nam vyhodila, taky vysyp po brusku a aj na chodidlach muz objavil. velmi bola smadna, pila stale a rychlo jej srdiecko bilo, uz uz sme sa zacinali chystat na pohotovost. zabal pomohol. vdaka bohu, mala si dokonca vypytala trosku mliecka. baby, poviem vam, take tlaky som mala v hlave, az sa mi pred ocami zahmlievalo, ked som zbadala to cislo na teplomeri. merali sme aj v konecnicku, aj pod pozuskou...ach boze, sedim tu pri nej a stale ju sledujem. tuto noc asi toho vela nenaspim. len nech jej je dobre.
@luciferkax malu som nechavala cca. od roka papat samu lyzickou, ona sa teraz ani inc nenaje. vsetko len sama, ale uz jej to aj celkom ide. akurat minule mamina bola na skype, ked mala obedovala a chvalila ju. aj sa jej sem-tam podari lyzicku drzat spravne v prstikoch.
mala spinkava stale pri nas od narodenia. postielka bola doteraz takmer nevyuzita. asi pred mesiacom som odsrobovala bocnu cast a prisunula postielku k nasej posteli. celkom sa jej to zapacilo. podarena je, ked poviem, ze sa ide spinkat, tak sa ulozi na svoje miesto. 🙂

zuzi0911
20. okt 2012

@slnieckokati tak.ako malej uz je lepsie.?

luciferkax
20. okt 2012

@slnieckokati chúdatko... skoré uzdravenie želám... my sme mali taký minulý víkend, starší sa na druhý den zobudil zdravý, no u mladšieho sa z toho vyvinula hnisavá angína :/

zuzi0911
20. okt 2012

@luciferkax my sme ju prekonali pred takmer mesiacom

157misicka
autor
20. okt 2012

@slnieckokati Ahojcek...neviem ale ked mala vyrazky neni to ta piata choroba???neviem o tom v podstate nic..ale mali by to byt vyrazky s horuckami?nie? ach no dufam ze jej to conajskor prejde..hlavne aby tie teploty neboli uz take vysoke...daj vediet ako ste na tom

157misicka
autor
20. okt 2012

@luciferkax
@zuzi0911 vsak toto teraz je tohoto plno..same bacily su vsade aj moj syncek mal horucky, doktorka povedala ze zapal hlasiviek. este berie ATB no myslim ze je to uz lepsie len ta prva noc bola hrozna a co baby co planujete s detickami na vikend?

luciferkax
20. okt 2012

@157misicka Dnes nič neplánujem, iba nech sa poriadne vybláznia vonku, kedže je krásne počasie.. zajtra by sme konečne chceli ísť do ZZOO alebo do Tatier, ešte uvidíme, pretože sa chystáme od augusta a každý víkend, je bud škaredné počasie alebo choré deti 🙂 zajtra nám to hádam vyjde :D

slnieckokati
20. okt 2012

@zuzi0911
@luciferkax
@157misicka dakujem baby, ze na nas myslite. nadranom jej zase stupla teplota nad 39 ale zisla dole rychlejsie nez vecer. aj trosicku mliecka zase vypila a vodu. Rano sa zobudila bez horucky, je sice taka kludnejsia, pozera rozpravky a sedka pri mne alebo pri ockovi, no ason jej je lepsie. Zatial k Dr. nejdeme. piata detska choroba to podla mna nie je. uz vecer som si o tom citala, ta ma ine priznaky aj priebeh. vyrazky nema na tvari, ale v podbrusku, o som sa docitala, tak je to len reakcia tela na pokozke na vysoku teplotu. ono to ani nie su ani vyrazky, ako skor taky vysyp. ja si myslim, ze to moze byt zo zubkou, par dni totiz sledujem, ze sa nam asi ocne prerezavaju. to zvracanie bolo hned po podani nurofenoveho sirupu od horucky, z toho ju naplo a uz aj islo vsetko von. chora nie je, nema ani soplik, alebo kaslik. uvidime, ci este bude horuckovat, klop klop. zatial to vyzera dobre.
mate pekne pocasie? my ano, ale asi dnes preventivne zostaneme doma, aj ked Jasminka si uz doniesla topanocky, ze chce ist von 😀

zuzi0911
20. okt 2012

@slnieckokati tak to je dobre ze uz nema tepluto. coskoro sa bude ok.

luciferkax
20. okt 2012

@slnieckokati my máme krásne počsie... ja svojho beriem vonku, aj ked je chorý, ale musí sedieť v kočíku... ked svieti slnko, tak radšej počkám do večera, ale stále ideme, on doma ptoom behá, vystrája a to je myslím ešte horšie, ako ked je vonku 😀 😀
my máme krásne 🙂
A kt ej chorobe, ak sa nemýlim, tak vyrážky sa vyhodia až na tretí štvrtý den, ked zmizne teplota 🙂

157misicka
autor
20. okt 2012

@luciferkax aj my sme mali krasne pocasie..tak sme isli na vychadzku poobede...myslela som ze si maly pospi v golfaci no nakoniec nic 🙂 ale no aspon sme sa vyvetrali cely tyzden sme boli doma kvoli tym zapalenym hlasivkam no uz je to lepsie... 😀 dnes ma ale vystrasilo ze maly ako cikal tak mal taky velmi zlty podla mna az zeleny moc.. nastastie pomohlo doplnit tekutiny, lebo nam uz 2 dni zase malo pil asi kvoli tym hlasivkam..no je to vymyselnik lebo hned som sa snazila do neho dostat cajik, vodu, dokonca som mu dovolila zo skleneneho poharika a az potom sa napil a hned aj 3 deci sirupu 🙂
a moč bol hned aj normalny ako ma byt... 😉
@slnieckokati ach no dufam ze uz vam bolo cez den lepsie.... 🙂 a ze sa vam uz tie teplotky nevratia... 🙂