icon

Čo dokážu naše 20 mesačné detičky?

157misicka
18. okt 2012

🙂 Ahojky mamicky neviem ci tu je podobne tema..ale podme sa sem pochvalit, poradit co vedia nase ratolesti. Moj syncek ma 20 m kazdy den mi robi radost, no zaroven je aj velmi zivy a neposedny, niekedy vzdorovity hlavne ked nie je po jeho voli ☹
Velmi pekne nam hovori, uz sklada aj vety, pocita do 3, vie sa uz aj sam vyzliect, pije z poharika ....a kopa inych veci. Budem rada ked sa tu zideme a spolocne pokecame o detickach, pripadne si pomozeme radami ako zvladnut vzdor. 🙂

Strana
xlucia
18. okt 2012

@157misicka zasa sa to tu zvrhne na predbiehanie sa, kto ma genialnejsie dieta. 😎
vzdor zvladnes len pokojom vo svojom vnutri. v tomto veku je to uplne normalna sucast chovania.

157misicka
autor
18. okt 2012

@xlucia to som potom skutocne smutna z toho kam sa tato stranka zvrhla ☹

llluckaaa
18. okt 2012

@157misicka Ani mi nepřijde, že se zvrhla stránka, jen se občas zvrhávají rodiče, kteří se trošku moc chlubí šikovností svého dítěte. Mně osobně tohle porovnávání dovedností dítěte podle věku nebaví, většinou máš ve svém okolí někoho, kdo tohle nebo tamto ještě nedělá a pak to bývá trapné se před ním vytahovat. Jako kdybys říkala, že zatímco tvoje dítě je hrozně šikovné, tak to druhé je nemehlo. Pak tu nemá být tolik maminek, které si dělají těžkou hlavu, když jejich dítě v roce ještě nechodí na nočník, ve dvou nemluví ve větách a ve třech se neumí během 5 minut celé obléknout 😉 Moje heslo je, že se chlubit výkony svého dítěte začnu, až když se stane prezidentem nebo dostane Nobelovu cenu.

157misicka
autor
18. okt 2012

@llluckaaa ja skutocne nevidim nic zle na tom ze sa tu mamicky pochvalia svojim dietatkom ale ok vidim ze vacsina z vas v tom vidi velky problem takze idem zrusit temu...je to velka skoda

zuzi0911
18. okt 2012

@157misicka ahoj moja nevie ete rozprava ☹ ale rozumue vsetkemu. momentalne frci na spievakove a krasne opakuje tance a snaxi sa spievat. 🙂

157misicka
autor
18. okt 2012

@zuzi0911 ahojcek ved sa rozkeca uvidis...mojmu sa usta nezatvoria a ver ze niekedy je to aj na nervy 😀 hlavna vec ze si rozumiete...aj moj frci na spievankove to je teraz asi nejaky hit u tych nasich krpcekov 😀

llluckaaa
18. okt 2012

@157misicka Nemusíš kvůli tomu rušit diskuzi a ani se nemusíš urážet - nikdo v tom velký problém nevidí, jen ti ukazuje druhý pohled na věc. Jestli najdeš podobně naladěné maminky, které rády chválí před ostatními svoje děti, tak si tu můžete popovídat .

zuzi0911
18. okt 2012

Ja v tom problem nevidim myslim ze kazda z nas sa rada pichvali co jej drobec vie. poznam vela deti ktore su sikovnejsie od mojicj dcer ale viem ze kazde dieta je ine a nauci sa to v spravny cas yakze mi to zili netrha. a tak istp sa necitim hlupo ked to moje dieta nevie.

zuzi0911
18. okt 2012

@157misicka to ano len ja mam mietnu depku ked to bezi 3hodiny v kuse. vrd dufam ze sa rozhovpri lebo takto je to onnervy ked nieco chce a ja neviem co

157misicka
autor
18. okt 2012

@zuzi0911 dakujem za podporu ja to berem presne tak isto..len tu stretavam mamicky co sa detmi asi nechvalia a este im aj vadi ked niekto sa rad pochvali 😉 tak ich nechcem stresovat ☹

157misicka
autor
18. okt 2012

@zuzi0911 hej u nas to ide tiez od rana az do vecera, tak sme to zacali striedat s Jim Jam programom sice je to po cesky a mm sa boji ze to maleho popletie ale tak aspon nepozera to iste cele dni...inak by mala vyjst coskoro 3 Spievankovo tak uz sa velmi tesim 😀
aj s mojim je to o nervy ked nieco chce zakazane tak potom je kriku

zuzi0911
18. okt 2012

@157misicka to mas tak .preboha pozna m matky co sa dpslova predbiehaju ktora ma dieta genia staci uplna hovadina a automaticky vytahuje eso z rukava. toto nie je ani tak o chvale ako o tom ze mame rovnsko stare deti a nejako sa podoplname mi vieme to vy hento a ako sa spravame atd.

157misicka
autor
18. okt 2012

@zuzi0911 presne tak ako pises 😀 sa chapeme to som rada

zuzi0911
18. okt 2012

@157misicka ja lrn dufam ze sa ta trojka k nam nedostane. 🙂 mi to kombinujeme s duck tv mala si s nimi rozumie lebo je to neme len melodia hra 🙂 a ked nie to tak sa bije so starsou sestrou.

157misicka
autor
18. okt 2012

@zuzi0911 no duck tv bol u nas velmi dlho este kym sme neobjavili spievankovo ,to je u nas este len nejake 2 mesiace.....to je dobre ze ma aj sestricku ,sa ma aspon s kym zahrat alebo pobit 😎 ...moj je zatial sam a asi aj ostane sam 🙂 tak sa hrame povacsine spolu alebo skriepime 😀

zuzi0911
18. okt 2012

@157misicka no oni su sice dve ale nejako sa spolu nevedia hrat. akurat sa skriepit pre nejaku hracku a ked sa doskriepia tak sa aj zabavia na 5 minut. no ja by som ete jedno chcela ale neviem co sa ete da.

slnieckokati
18. okt 2012

moja mala teraz 21 mesiacov, tiez je podla mna velmi sikovna, chape a rozumie. no u nas je to komplikovanejsie, hovorime na nu 3 jazykmi plus vo stvrtom pozera rozpravky, takze jej rec je poriadna miesanina. 😀 😀 ale tiez uz dokaze spajat slova, tvori jednoduche vety, ktorym zatial rozumiem len ja 😀 😀 😀 vnimam, ze kazdy den sa nauci nieco nove

157misicka
autor
18. okt 2012

@zuzi0911 este su malicke tak preto casom sa isto budu hrat viacej a viacej ..jasne ze aj hadat ale tak aspon maju s kym..mne je mojho niekedy az luto ze je taky sam ..mozno s mm prehodnotime situaciu a skusime aj my dalsie...aj ked neviem je to tazko 😒

157misicka
autor
18. okt 2012

@slnieckokati jeej no to je dobre aspon sa na nu toho viacej nalepi 🙂 presne toto aj mna udivuje ako sa tie nase deticky dokazu rychlo ucit a prave preto som aj temu zalozila...mne to je az neuveritelne 🙂

zuzi0911
18. okt 2012

@slnieckokati fuha jja budem rada ak sa moja aspon slovensky nauci rozpravat. 🙂

zuzi0911
18. okt 2012

@157misicka a vzdor uz riesis? lebo mne by v podstate ani nejako extra protivna nebola ale zas opakuje po starsej a s tou je to teraz na nrvydrzanie.

157misicka
autor
18. okt 2012

@zuzi0911 ano riesime aj ten..a uz dlhsiu dobu, chvilku bolo dobre ale tento posledny tyzden sa malicky prejavuje az az... 😖 snazim sa ho ukludnovat, zmenit temu..no odporuje a riadne ☹ hadze hracky a ked sa mu nieco nepaci krici NIE NIE tak to mame pestre..... ked nieco hodi tak mu poviem ze hracka place a ma jej urobit moja..to zatial zabera aby sa upokojil 🙂

zuzi0911
18. okt 2012

@157misicka ja so si tak pri prvej hovorila lebo tiez okolo tohto veku bola protivnejsia ze uz to mame za sebou. jasne teraz ju to chytilo a je to horsie. a mladsia ked hej poviem sona prestan to nesmies zacne saudietat po hlave alebo nieco hodi o zem alebo sa rozplesti na zem a buci. ale to poodchytavala od druhej krpana. takze ja len cakam kedy ma odvezu 😒 obidveked su obidve take. a mam uz moja nezabera. mna minula yak surovo pohryzla a hpvorim jej sonicka maminku to bolka urob moja tak mi vypalila. ja neviem po kom je ona taky bitkar.

157misicka
autor
18. okt 2012

@zuzi0911 tak to ano oni po sebe isto opakuju ale neboj to prejde.. 🙂 ja sa spolieham hlavne na to ze ten vzdor raz prejde a maju to vsetky deticky skoro.. 😀 je pravda ze 2 neviem ci by som zvladla , ale moj maly tiez kuse a bije ocina na mna si nedovoli neviem preco to takto mame..ale tatino ho naucil ze sa s nim jasi a teraz ked pride z prace a je unaveny maly sa velmi kvoli tomu hneva a potom ho skrabe a kuse 😒 tak ho musim ukludnovat..neviem uz v tomto ako na neho 🙂

zuzi0911
18. okt 2012

@157misicka tak u nas si dovoluju len do mna ocina respektuju. hej maly ked sa s nim ce hrat a oino je unaveny tak tym to spravanim si vynucuje pizornost. predsa len cely den ho nevidel a tesil sa nan. .mne toto robi mala napr. ze som na mk a nevsimam si jej tak pride avtez ma bud skriebe alebo cape. tez sa len upokojujem to prejde 😖 dufam

petrovajanka
18. okt 2012

No az na par malicko prispevkov som z diskusie pochopila ze vase 20 mesacne deti vedia pozerat televizor od rana do vecera. To je tiez nejaka schopnost na pochvalenie sa? A ked vam to ide na nervy tak preco im to nevypnete a nejdete sa s nimi hrat? Abo aspon na prechadzku? Neverim tomu, ze s tym neviete nic robit a musite to deti nechat pozerat. Ja mam vycitky svedomia, ked zapnem na pol hodku malej (19 mesiacov) Bambulku aby som mohla v klude navarit alebo sa zbalit na vylet. 3 hodiny by som ju urcite nenechala pozerat, ved vypnem a hotovo. A bud jej zabavu najdem ja alebo ked nie je cas musi si najst sama. Ale kto vie, co ked prave preto ze nekuka na telku, rozprava zatial iba cca 20 slov a o vetach ci dokonca pocitani nechyrujeme?🙂 Co ked nie je spravny moj nazor ze rec sa uci hlavne od matky?🙂

157misicka
autor
18. okt 2012

@petrovajanka skutocne nerozumiem..kto tu pisal ze cely den pozeraju ten televizor?to si vazne niekde videla 20 mes dietatko sediet cely den pred telkou?lebo ja NIE..som napisala ze to mame cely den zapate ked sme doma..maleho bavi hudba tak pozera Spievankovo ako pomaly vsetky decka.. co je na tom??? dalej som napisala ze sa tesim na 3 spievankovo cize mi to vobec neprekaza..rada si s malym tie pesnicky spievam aj ja. 😀 na prechadzky samozrejme tiez chodime..ja naozaj nechapem toto odsudzovanie mne je jedno co vie alebo nevie tvoje dieta ja zato ze sa rada popysim mojim dietatom som ta ZLA????
@zuzi0911 no neni to tak????

157misicka
autor
18. okt 2012

hlavne kto nechce tak nech sem nepise a komu sa tema nepaci nech ju necita..je to tema pre mamicky co si chcu poradit a podelit sa o radost z deticiek , diky moc 🙂

slnieckokati
18. okt 2012

@petrovajanka ja nepochopim ludi, ktori musia neustale do kazdej malickosti zaparat. my mame rozpravky, ci spievankovo pustene cely den, nevydrzi pri tom sediet, ale rada to pocuva. a cuduj sa svete, naucila sa aj podla spievankova nove slovo a zrovna dnes. spievaju tam ide ide lev - lev uz vedela povedat od pondelka tusim, lebo predstav si, ze aj ja sa jej venujem. mame zvieretkove puzzle a vkladacky a rozpravam jej o zvieratkach. takze k veci. zapacilo sa jej, ze spievaju o levovi, ktoreho tento tyzden objavila a cele doobedie spievala ide ide ide ide...a klobuk dole, ze za 30 min. dokazes pripravit obed....

157misicka
autor
18. okt 2012

@slnieckokati dakujem za pomoc znova som bola zhrozena z toho ake charaktery sem chodia ale co narobime..vselijake su aj nase deti a aj my 😀
inak nas tiez velmi bavia vkladacky mame take drevene puzzle zvieratkove a stale sa samozrejme rozpravame...asi je to niektorym zvlastne ze toto vsetko stihame dokonca i pri zapatej televizii 😀
moj tiez zboznuje tu pesnicku kde ide ide lev..jemu sa pacia ako skacu opice a aj ho to vystihuje 😀

Strana