icon

Čo dokážu naše 20 mesačné detičky?

157misicka
18. okt 2012

🙂 Ahojky mamicky neviem ci tu je podobne tema..ale podme sa sem pochvalit, poradit co vedia nase ratolesti. Moj syncek ma 20 m kazdy den mi robi radost, no zaroven je aj velmi zivy a neposedny, niekedy vzdorovity hlavne ked nie je po jeho voli ☹
Velmi pekne nam hovori, uz sklada aj vety, pocita do 3, vie sa uz aj sam vyzliect, pije z poharika ....a kopa inych veci. Budem rada ked sa tu zideme a spolocne pokecame o detickach, pripadne si pomozeme radami ako zvladnut vzdor. 🙂

renata5
26. okt 2012

@157misicka od 7hod kazdy den velky vysavac chodi po byte a robi buuuuuuuuuuuuuuuuu buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu no sranda mne sa to tiez paci ked si chodi upratat spinavu plienocku vie ze ked mu ju dam do rucky ze to patri do kosa

157misicka
autor
26. okt 2012

ani my nikdy len tieto ocne sa mu nemozu prerezat, uz ma 2 ale este 2 nam idu a sucasne...vidim ze je nervozny z toho , vcera aj hovoril ze ho bolia zubky ked sme isli spat..malinke moje ☹ ano pije mliecko este v posteli ked zaspava..

renata5
26. okt 2012

@157misicka a tvoj maly ma 20m??a uz ti takto rozprava a to sam zacal ja mojmu cely den vysvetlujem spievam a zatial iba tie prve slova ale ma iba 14m

zuzi0911
26. okt 2012

@157misicka my tiez. Mne sofi pekne hpvoril v tomto veku vety atd.a tento krpec asi caka na spasenie 😀

157misicka
autor
26. okt 2012

@renata5 ano ma no zajtra uz 21 mesicov..ale tak on zacal velmi skoro hovorit take zakladne slovicka a napodobnovat zvieratka..takze preto uz hovori aj vety a spieva atd..najkrajsie je ale to PO SEEEEM a natiahne rucky aby ma objal a povie ze ma lubi ,ja by som ho zjedla..teraz uz druhy tyzden za mnou len takto beha..a to obi aj so vsetkymi plysakmi 😀
@zuzi0911 neboj kazde dietako je inacia ako sama vidis..ja aj tak tipojem ze mala sa ti rozkeca uz jak velka slecna 🙂

renata5
26. okt 2012

@157misicka aj moj rozprava tie zakladne slova a vie napodobnovat zvieratka mozno aj moj zacne skoro rozpravat juj by som sa tesila ale moj mi nechce dat ani pusu iba ma hladka

zuzi0911
26. okt 2012

@157misicka to hej.ale aj tak je to milucke ked cosi somre a clovek nevie co 😀 ale je to chutne ked sa snazi a aj tak jej nerozumiet 😀

157misicka
autor
26. okt 2012

@renata5 moj toto hovoril uz pred rokom no kazde dieta je ine..🙂 neboj tvoj je sikovny oproti inym detickam a pusinku??no a nenutis ho zase??jasne , ze srandujem 😀 😀 😀 moj robi moja tak ze tiez hladka..najviac sa mi paci ze sa teraz skamaratil aj s plysakmi a pekne si ich tuli, rozprava sa s nimi a dava im papat, pit..uplne je na zjedenie..a aspon sa uz aj troska zahraje sam

157misicka
autor
26. okt 2012

@zuzi0911 jasne tak ona ma zatial este vlastnu rec 🙂 to pride casom hlavne ze sa snazi som pocula o detoch co sa ani nesnazili a boli len ticho vacsinou 😒 ..ja teraz Nicovi tiez obcas nerozmuiem , ked ma pravdu povedat 🙂 on uz uplne vsetko sa tak velmi snazi ze sa mu to podari uplne zkomolit 😉

renata5
26. okt 2012

@157misicka jasne ze nutim chytim mu tu jeho pusinku a davam si ju na svoju 😀 😀 😀 😀 no vsak aj moj to vedel uz pred rokom hehe 😀 😀 😀 😀 😀

157misicka
autor
26. okt 2012

@renata5 @zuzi0911 a inak ako sa hravaju tie vase deticky?? musit sediet pri nich este?ci aj samy sa hraju...?

zuzi0911
26. okt 2012

@157misicka najlepsie ked s nikym vola napr.mama babka tak tie len smiechy ze s nou sa da dobre pokecat len sa musia naucit jej rec 😀

zuzi0911
26. okt 2012

@157misicka to zas podla nalady najradsej vari a ja musim kostovat 😀 alebo ipakuje co robi sofi ale nejaky zaujem o to neni skor kde vyliest co rozbit at 😀 d... 😒

renata5
26. okt 2012

@157misicka moj chodi somnou aj na zachod ked ma nevidi uteka najprv do kuchyne uz pocujem ako nervaci lebo som tam nebola potom spalna a zachod a ja dokonca ke idem na wc nesmiem mat ani zatvorene dvere lebo ked je v druhej miestnosti musi ma vidiet ked rano vstaneme ideme na nocnik,prebalime sa oblecieme sa umyjeme si zubky a ja si idem porobit navarit a maly je stale pri mne hra sa z hrncami atd a potom ked si porobim tak sa v obyvacke hrame pustime si hudbu tancujeme samozrejme vysavac lampa radio u nas funguje a hrame sa s maleh hrackami hrame na babike klaviriku skladame kocky kuzelky piskame na pistalke kreslime si na papier vysvetlujem mu farby ucim ho ratat do try ale jeho to este nezaujima ale maly je taky ze kes si myslim ze nevie on to praveze vie vela krat ma prekvapil a vcera ked sme isli cakat ocina tak sme museli kyvat vsetkym autam a vsetci na nas trubili..a auticka to mame radi a jasne ze mu vravim dones maminke upratujeme hracky potom ich rozhadzeme a vy sa ako hrate dajte aj vy mne inspiraciu co ho mam ucit take zaklady

157misicka
autor
26. okt 2012

@renata5 no u nas to velmi dlho bolo tak isto..maly vsade za mnou chodil, aj teraz ma vacsinou take dni 🙂 s tym WC si ma pobavila to tak mame aj my s tymi dverami..on teraz odkedy vie otvarat dvere sam, tak otvori dvere aby na nas videl aj ked ich nahodou zavrem...tak isto aj za tatinom beha.no aspon sa skorej na nocnik naucil 😀 , varime taktiez spolu, to maly zobere svoj hrniec varesku a dava mi akoze ochutnat 🙂 , upratujeme spolu a to mi uz dokaze aj pekne pomoct, potom sa hrame bud s kockami to stavame vezicky pritom sa maly naucil aj ratat a este ked sme chodili po schodoch ...t, s drahou sa hrame, kreslime to maleho velmi bavi a kreslit sme zacali az ked mal 18 mes.to sa vtedy aj odporucaa s tym zacat aby tomu dietatko uz roumelo.. 🙂 velmi radi si pustime aj radio a Spievankovo a tancujeme..to vacsinou spolu 😀, kedze aj ja hudbu zboznujem, spievame, hrame na hud.nastroje (bubon, detsky klavi) hrame s autami preteky, maly sa hrava aj na detskom laptope opakuje slovicka podla toho, teraz sme nasli tu na koniku metodu montessori a tam sa tak davaju slamky do sitka zapichuju to maleho bavilo..musime skusat aj dalsie a nakupit na to veci.. 🙂 , juj a neviem este kopa veci nakolko maly je velmi zive dietatko a clovek si pri nom veru len tak neposedi 😀

@zuzi0911 no moj nastastie zatial doma nic nerozbil snazim sa mat vsetko tak prisposobene aby ani nemohol 🙂 no u prababicky sa mu uz podarila rozbit kacicka porcelanova..no on nevedel ze nema tak silno hadzat nakolko doma ma len gumenu 😀

zuzi0911
27. okt 2012

@157misicka dobre rano. tak mi sme uz vselico vymysleli. sonicka ma v oblube si pritiahnut stolicku k nabytku a brat veci minule tak otvirila vytrinu a rozbila poharik zo sady. lebo mi vsetko sklenene a take mame na najvyssich polickach a tam kde dociahnee je prazno ale prisla na to ze zo stolicky dociahne vsetko 🙂

renata5
28. okt 2012

ahojte dievcata kde ste????chcem sa spytat co malemu kupit na vianoce na mikulasa sme mu objednali tie manusky s O2 a na vianoce planujeme s dracika taky dreveny vlacik a pisaciu tabulu a este knizku a co este by sa tak hodilo kocky laptok a take veci uz ma koniky zvieratka auticka odrazadlo tiez....

renata5
28. okt 2012

este som sa chcela pochvalit ako mi maly jazdi na motorke odrazadle aky je zlaty sikulko moj a chcem sa este spytat ci mi napisete co vase deticky cez den papaju komplet menu co maju najradsej atd dajte inspiraciu ja som mu minule kupila kus kus a pekne papa a vcera som piekla kacku a pekne spapkal 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 dokonca aj kustik pecienky 🙂 🙂 🙂

zuzi0911
28. okt 2012

@renata5 tu som 😅 ahoj tak ja tez momentalne ale vobec ne iem co na mikulasa a uz vobec nie na vianoce. a papanie no rano mlieko o chvilu chlebik,jogurtik,polievka moje maju hrozne radi cestiny s hoci cim aj samotne 😀 no pitom nejake ovocie a vecera mlieko, mlicnak maly 😀 to a maso to je tez jedno na aky spisob 😀

zuzi0911
28. okt 2012

@renata5 sona totisto zje vsetko co nezje ju 😀

157misicka
autor
28. okt 2012

@renata5 tu som 😀 aky bol vikend? no tak darceky my kupujeme malemu kazdy mesiac tak neviem co este take 😀 ale tak vysavac si vybral ked si prezeral letak z Dracika ten hovoriaci zlty.,.a este tabulu na pisanie aj na magnety stojacu, bicykel alebo trojkolku, to neviem co bude vhodnejsie..doma ma 2 odrazadla a el.auticko no to nejak nevyuziva 😒 , nejaky stolik na montovanie, opicu nejaku co bude vydavat aj zvuky( lebo jemu sa velmi pacia opicky a ta nam este medzi plysakmi chyba), nejaku knizku este vybereme urcite..a na zatial ma viac toho nenapada vsetko to musime prerozdelit na mikulasa, meninky , vianoce a potom koncom januara narodky..mame toho teraz viacej 😀

Odrazadlo je fakt super maleho velmi bavi 😀 my smu kupovali skoro uz ked sedel.. tak na nom behal sam nejak ked mal 11m mozno skorej 😀 je to super zabavka pre dietatko
Moj taktiez papa pekne , zje vsetko co mu dam ale papame zdrave jedla, nepapa velmi sladke a skor ovocie, zelenina to zje uplne vsetko..masko mu nechuti hovadzie..inak papame kuracinku, panenku a pecienku kuraciu tiez spapa, kacka pecena, ...
Nas den :rano klasika bud jogurt alebo chlebik syr, cottage syr zboznuje, desiata ovocie, obed polievka , druhe jedlo co navarim to zje 😀, znova ovocie, pecivo nejake s natierkou, vajicka, parky detske alebo nieco lachke na veceru..to papa hodinu pred spanim potom v postielke mliecko 😀

157misicka
autor
28. okt 2012

@zuzi0911 ahojcek aky bol vikendik?vonku uz je riadna zima 😀

zuzi0911
28. okt 2012

@157misicka tak ako? Co nove? No ja teba hladam po nete po obchodoch ale mba nic na tie vianoce ako neoslovuje. tak nedostanu nic 😀

zuzi0911
28. okt 2012

@157misicka to teda ano. Este som im stihla kupit cizmy a veci na zimu. Mala som takeho tusaka ze napadne skor. ale sankovacka sa nekonala 😀 vikend u mami tak chvilku vegetik 😀 mama je vzdy stastna ked prideme 😉

157misicka
autor
29. okt 2012

@zuzi0911 no tak dokonca aj u nas uz poletovol nad ranom sniezik. 🙂 no ja som cizmy este nekupila.tak sa musime vybrat tento tyzden na nakupy 😀

zuzi0911
29. okt 2012

@157misicka ja uz som to stihla mnuly tyzden aj ked ete nie vsetko. ale som zvedava na vianoce ked teraz ssnezi.

zuzi0911
29. okt 2012

@157misicka no aky dnes den! Mala je strasne nervizna no neviem ci nieco na nu leze alebo zuby. nejako jej ani nechuti. tak to neni zvyk. ale dnes ina chumelica. a inac vsetko po starom nemam sa cim pochvalit 😀

157misicka
autor
30. okt 2012

@zuzi0911 ach no moj Nico je zase od vcera zachripnuty tak som nestastna bojim aby sa mu nevratila choroba ale papa zatial pekne........no to je teaz stale take blbe obdobie vsetci su chory... 😒 snad aj tvojej malinkej nic nebude..inak sme boli vcera po dlhom case aj na kruzku maly sa vyjasil s detickami tak bol spokojny 🙂

zuzi0911
30. okt 2012

@157misicka ved to. trosku sa ochladi a automaticky mame deti chore alebo nervozne. teda ale zima je riadna pred chvilkou sme boli ete oberat jablka a ideme vyriezat stromy. ja som tu starsiu chcela day na kruzok vytvarnu ale uz maju plno. maju tam aj hudobno pohybovi tak ak tam budu brat aj sonkinu vekovu kategoriu nahlasim obidve ale asi az od septembra lebo su uz vsade obsadeny. to je dobre ked su deti v kolektiveca moje su radi pri ibych detoch len neviem ci aj bezo mna 😉 😀 hadam maly neochorie lebo tetaz je to fakt na figu 😒

157misicka
autor
31. okt 2012

@renata5 a kam si nam zmizla?nieco nove?