icon

Čo dokážu naše 20 mesačné detičky?

157misicka
18. okt 2012

🙂 Ahojky mamicky neviem ci tu je podobne tema..ale podme sa sem pochvalit, poradit co vedia nase ratolesti. Moj syncek ma 20 m kazdy den mi robi radost, no zaroven je aj velmi zivy a neposedny, niekedy vzdorovity hlavne ked nie je po jeho voli ☹
Velmi pekne nam hovori, uz sklada aj vety, pocita do 3, vie sa uz aj sam vyzliect, pije z poharika ....a kopa inych veci. Budem rada ked sa tu zideme a spolocne pokecame o detickach, pripadne si pomozeme radami ako zvladnut vzdor. 🙂

nice202
31. okt 2012

juj sa bojim, ze keby som tu napisala co uz moja vie a vedela v 20 mesiacoch, ani by ste neuverili a asi by ste sa do mna pustali. Nemam velmi rada porovnavacie temy, nemam z nich dobry pocit. Ked napisem, co uz vie, bude vam to pripadat ako chvalenie.... ale rada si pocitam

iwesska
31. okt 2012

Ja sa pridam do skupiny ked mozem 😉 Ja mam tiez 20-mes. certa. Akurat dnes si vonku zodral nos 😒

157misicka
autor
31. okt 2012

@nice202 kludne pis ja som nemyslela tuto temu ako porovnavaciu ale casto vo fotoblogoch ked vidim ako ine mamicky napisu nieco o svojich detickach ich vedia ine odsudit ,tak ma napadla takato tema...ja rada sa pochvalim co maly uz vie a co naopak nevie ma nijako nepohorsuje, nakolko kazda jedna mamicka ma doma to svoje najsikovnejsie dietatko na svete 😲

157misicka
autor
31. okt 2012

@iwesska jeej kludne sa pridaj no moj spuntik mal nedavno uz 21 mesiacikov zatial mame za sebou len odrane kolienka a aj z toho robi maly vedu dodnes ked si na to spomenie 🙂

iwesska
31. okt 2012

@157misicka Super tema nahodou - ja sa rada rozpravam s mamickami rovnako starych deti. Hlavne rada zdielam zabavne historky 🙂 No, co sa urazov tyka, tak doteraz si to vzdy odskakala hlava, raz na seba zhodil televizor a zodrane mame teraz prvy krat. Len keby pocuval a dal mi vonku ruku, nemuselo byt...Len naco na mna cakat, ked ten obrubnik pri dome vyzeral tak lakavo 🙂

157misicka
autor
1. nov 2012

@iwesska juj chuda male dufam ze sa mu to zahoji rychlo...ja som napr.toto drzanie za rucku vysvetlila mojmu Nicolaskovi este zaciatkom leta,pametam si to presne lebo som mu to vysvetlila uz jak dospelakovi... 😀
Sedeli sme v aute a cakali ocinka a pozerali s okna..maly ako vzdy hovoril co tam zbadal.isli nejake deticky male s rodicmi pekne za rucku..tak som mu povedala ako sa pekne drzia nech si vsimne ...a on pekne pocuvala a hned ako sme vystupili mi dal rucku sam od seba 🙂
Odvedy uz nemame s tym problem, nakolko kym som mu to nevysvetlila tak len utekal ako splaseny 😀 😀

157misicka
autor
1. nov 2012

@zuzi0911 ahojcek mame tu dalsie zienky vsimla si si??a ty co ako sa mate?zdravy? maly je stale taky zachripnuty bojim ze sa mu vracia choroba no asi pojdeme s nim zajtra k doktorke ked to neprejde 😒 inak boli sme kupovat cizmicky a maly si ich normalne vyskusal neprotestoval a doma co robil, ked som mu ich chcela obut to som este nevidela..on sa vzdycky tesi z novych veci a rad sa oblieka ked ma nieco nove....a teraz plac , ale hrozny ze on ich nechce,ze sa ich boji,ze on chce tenisy (to su tenisky) no uz som sa bala ze su mu male alebo nieco, ale nemozu bo sme mu nozky odmerali..tak som ich dala najprv slonikovi plysovemu aby sa ich nebal a potom uz aj jemu sice este plakal tak ale nasilu a bolo dobre zistil ze sa v nich dobre dupka a nebude mu v nich vonku zima.. 🙂 ani ich nechcel dat dole aj ked sme dosli z vyletu.... 😀

zuzi0911
1. nov 2012

@157misicka vsimla som si pravidelne cekujem 😀 tak mi uz dobre to asi zubky. none zas mala robila cirkus ked som to jej vyzuvala a vyzlikala lebo sme kupili aj bundu. a ete vacsie revy boli ked som tp schovalvala do skrine. a inac vsetko pistarom. mimochodom nove slovo kolka koka. 🙂

slnieckokati
1. nov 2012

jeeeje baby, vy ste toho popisali. idem si to precitat. ja som uz par dni OK, ale dnes mi je konecne lepsie 🙂

iwesska
1. nov 2012

@157misicka No, maly dnes s tym nosom vyzera ako spravne Haloweenovske strasidlo 😀 Ale jemu to je dost jedno, zase si neda povedat a lezie kade tade. A s tou rukou...to len mne ju nechce dat. Minule s nami isla kamoska a pyta sa ho : "das mi ruku?" a on v pohode dal a vykracoval. Moja mama tiez nechce verit, ze nechce chodit za ruku, lebo aj s nimi ide v pohode. Aj cudzim da bez problemov. Neviem preco len mne robi sceny a chodi si kade on chce. Ale tak dufam, ze toto bolo uz pre neho dostatocne poucenie na to, aby mi ju vonku dal.

walir
1. nov 2012

ahojte mamicky,,chcem vas poprosit o radu,,nasa mala ma 6,5 mesiaca..je narodena o mesiac skor,,je sikovna a bystra..ale nejak take veci ako lezenie po styroch a samo sedenie sa jej este vobec nepaci a ani to neskusa... zase mame znamych kttorich deti su v tom veku a uz lezu jak sarkani 🙂)) ako to je vlastne je? treba s nou civit alebo tak nejak? lekarka vravela ze je v pohode ... dakujem za rady Radka

157misicka
autor
1. nov 2012

@walir ahojcek podla mna je uplne v pohode..kazde dietatko zacina inak lozit aj sediet..a este ked je aj skor narodena tak moze treba ten mesiac jej odratat 🙂 ale tak davaj ju pekne na brusko, bud pri nej a lakaj ju hrackami ona sa zacne najskor tak plazit a potom aj pekne lozit..moj syn sa v podstate od 3m tak akoby plazil a posuval sa..a potom v 6M sa posadil sam

zuzi0911
1. nov 2012

@walir tak moja prva vobec nelozila alebo nieco pidobne. od 11 mesiacov beha sama. je to individualne kazde dieta robi ine veci. a aj sa posadka ked bude pripravena nemaj obavy. Zatial je v takom veku ze ma cas no ik by nesedkala neskor tak okolio8~9 mesiaca no mozno neskor lekarka vam povie co s tym treba. a stvornozkovat nemusi vobec ako moja. 🙂

157misicka
autor
1. nov 2012

@zuzi0911 super gratulujem k slovicku..vidis to vsetko pojde casom...😀 moj maly mi dnes pomaha upratovat 🙂

157misicka
autor
1. nov 2012

@iwesska no to moj by cudziemu nikomu asi rucku nedal, len mne , tatinovi, a prababicke da..a s tou sa mu ale chodit nechce potom robi opicky lebo ona ide velmi pomaly a moj sa vsade musi ponahlat 🙂
ale vsak chlapci su take sidielka co si vsimam

157misicka
autor
1. nov 2012

@slnieckokati jeeej to sme radi ze si OK 🙂

zuzi0911
1. nov 2012

@157misicka no to zas po sofi zopakovala.ja ked jej nieco poviem tsk mi povie mama. aj my upratujeme najlepsie je cajom umyvat nabytok trba len vyskusat, sonickin trik 😀

zuzi0911
1. nov 2012

@slnieckokati ti je super ze ti je lepsie. no ja som si myslela ze si od nas chvalenkarok odstupila 😀

157misicka
autor
1. nov 2012

@zuzi0911 moj Nico teraz opakuje vsetko uplne co zacuje vonku, v telke, co sa mi dospelaci rozpravame..vsetky slova aj chape vascinou az na to co od minuleho tyzdna pouziva 2 nove..fajcim a film..tak ako tomuto vobec nerozumie ,,fajcim,, pocul v telke a teraz to zahlasi kedy sa mu zachce taky je smiesny 😀 lebo on nevie co to je my nefajcime s mm...no a este ten,, film,, to sme sa bavili s mojim o nejakom filme a to teraz tie dost casto spomenie ked nieco hlada tak sa pytam co hlada..a on ze film...strasne sa na nom smejeme 🙂

zuzi0911
1. nov 2012

@157misicka to hej to je uplne chutne ked deti brblu a sami nevedia co. mne sonka akurat ked cjce spievanko teda respektive z trojky o tej zabke tak krici chvaa chvaa 😀 to mrem.alebo chce jest pit tak mlaska 😀 napodobnuje hpc jake zviera tak robi chrrrr chrrr no kolaps. 😀 takze mi mame sou non stop alebo mnam takk ona maaaam maaam a a normalne sa v tom vyziva. 😀

157misicka
autor
1. nov 2012

@zuzi0911 jeej ano to mlaskanie to aj moj tak preziva strasne to on od malinka jak zacal papavat a je to stale lepsie a lepsie..ked tu hubenu zacne pritom spulit..veru zlate su tie nase deticky v takomto veku..ale mi je az luto jak nam rychlo rastu ☹ a vzdycky ked papame spolocne tak sa pyta : chuti, chuti????aj mna aj tatina no to tiez by sme ho zjedli.

zuzi0911
1. nov 2012

@157misicka to ano neuvetitelne to rychli bezi. ved ja uz zas tuzim po malom uzlicku.mne minule ta starsia hpvori ked sme jedli. mami ty sa nezdas? Np neviem ci sa mi to az vyedy podarilo uvarit dobre. 😀

iwesska
1. nov 2012

@157misicka Zato ten moj je taky spolocensky, uplny extrovert po tatovi. Kade chodi, tade ho je plno. My ked ideme na prechadzku, tak kazdeho okoloiduceho musime pozdravit a "pokecat" 🙂 Do kolien z neho idu niektori a pritom uplne cudzi ludia. Minule boli vonku piataci mimo skolskeho dvora v parku a ked ho zbadali tak baby sa na neho hned vrhli, ze aky zlaty /mal taku ciapku s uskami a vyzeral ako plysak 🙂/, zobrali ho za ruky, pochodil s nimi, potom aj ucitelka si ho zobrala, ze ci ide s nimi do skoly a on len "ano" a kracal s nou 😀 Uplne bol vo vytrzeni, okrem toho ze kazdemu jednemu venoval vlastny pozdrav, este sa aj predstavil a zatancoval 🙂 Ale stretla som sa uz aj s tym a nie raz, ze pozdravil rovesnika, alebo sa prihovoril starsiemu kamaratovi a ti na neho len nemo hladeli a uplne ho odignorovali. Chudak, tak mi ho je vtedy luto - on si mysli, ze vsetci su kamarati...ale vsak ono ho to v zivote casom prejde 😅

157misicka
autor
1. nov 2012

@zuzi0911 jeej no to je najkrajsie ked ta dietatko pochvali...aj ja sa niekedy pohravam s myslienkou dalsieho drobceku no to je zatial este daleko 🙂

157misicka
autor
1. nov 2012

@iwesska ach no tak spolocensky je velmi aj on..on ma velmi rad hlavne deticky vsetkych vekovych kategorii..a veru sa nehambi, zdravenia a prihovaranie sa je uplne bezne u nas 🙂 len sa tiez stretavame s ignoraciou niekedy ☹ ale najradsje detickam robi Moja... 😀

iwesska
1. nov 2012

@157misicka Ano ano, moooj, moooja, mooooje, to fici aj u nas teraz 😀 Ale k tej ignoracii...nepride ti to cudne? Mne sa velakrat stalo, ze nielen deti, ale aj rodicia na maleho zazeraju ako keby bol "divny" len preto ze je zivy, nesedi alebo nestoji na jednom mieste a nedrzi sa poslusne maminej sukne 😅

157misicka
autor
1. nov 2012

@iwesska tak toto si uz nevsimam..niektori ludia kukaju jak na zjavenia ked vidia zive deticky..hned si to mylia s hyperaktivitou a ja osobne toto nemam vobec rada..lebo hyperaktivita je uplne cosi ine.ako ked je dietatko zive a temperamentne

zuzi0911
1. nov 2012

@157misicka ved aj u nas a neviem ci mozem ete mat ☹

walir
1. nov 2012

dakujem vam krasne trosku ste ma upokojili 🙂))

zuzi0911
1. nov 2012

@walir nemas za co 🙂 kazdy mame obavy ked nejake dietacto robi a moje ete nic. kazde dieta je ine a potrebuje svoj cas aby sa to naucilo. ziadne strachy vsetko je ok. 😉