icon

Čo dokážu naše 20 mesačné detičky?

157misicka
18. okt 2012

🙂 Ahojky mamicky neviem ci tu je podobne tema..ale podme sa sem pochvalit, poradit co vedia nase ratolesti. Moj syncek ma 20 m kazdy den mi robi radost, no zaroven je aj velmi zivy a neposedny, niekedy vzdorovity hlavne ked nie je po jeho voli ☹
Velmi pekne nam hovori, uz sklada aj vety, pocita do 3, vie sa uz aj sam vyzliect, pije z poharika ....a kopa inych veci. Budem rada ked sa tu zideme a spolocne pokecame o detickach, pripadne si pomozeme radami ako zvladnut vzdor. 🙂

zuzi0911
8. nov 2012

@katarina789 no ved aj ja dufam. lebo aj zas ma zapalenu cikusku a tie plienky do toho potom place a taha ju prec ale ked hu dam dolectak zas reve aby som jej ju vratila. no hroza

157misicka
autor
8. nov 2012

@zuzi0911 @katarina789 ahojcek vitam ta medzi nami..no a kocky k tym plienkam moje zlaticko mi uz od augusta pekne cez den chodilo na nocnik..a teraz zrazu nece,sam si aj plienku vypyta 😀 ale tak zase na navsteve ide pekne na WC neviem co ho to teraz pochytilo..inak dnes na vsetky moje otazky typu ci chce papat a co chce papat, ked som mu uz ponukala jedlo mi odpovedat len :NIE , dufam , ze nebudeme zase chorucky, dnes spapal len 3 jogurty a troska maska na obed.a mliecko samozrejme aj vecer aj doobeda 😀

zuzi0911
9. nov 2012

@157misicka dobre ranko.tak uz aj sona. ma nadchu jak hrom.no uzasne. to mas dobre ze uz sa vypyta. a neboj dieta aj ked sa nauci ete moze prejst zas na plienky. mas ale sikovneho synceka. 🙂

evka3231
Odpoveď bola odstránená
katarina789
9. nov 2012

@157misicka Velmi sikovneho drobca mas ... nasa sa brani ... no uvidime hadam co skoro pride jej cas .. a zbavime sa plienok ..ako to dnes vyzera ? dufam , ze ste zdravucky 🙂

katarina789
9. nov 2012

@157misicka Popal Ti pekne , Tamarka co sa tyka jedla vymysla ma urcite jedla kt. zje a kt. ani za svet .... tak ak pojdu do skolky budu jest za radom ... lebo nebudu mat na vyber 🙂)

zuzi0911
9. nov 2012

@katarina789 no ahoj tak aky ste naly dnik? mi sme chory ☹

zuzi0911
9. nov 2012

@157misicka ahoj tak dnes ako ste sa mali? My sme chory ☹

katarina789
9. nov 2012

@zuzi0911 Ahoooj,celkom prijemny ...aj na mna nieco lezie- z toho pocasia a Ty aky si mala den ??

zuzi0911
9. nov 2012

@katarina789 tak celkom usiel. mala odmieta poobede spavat tak je potom hrozne urevana a nervozna a teraz aj s nadchou. ale v pohode. a co nove? Nejaky pokrok?my nic ☹ 🙂

katarina789
9. nov 2012

@zuzi0911 tak nasa Tami je od narodenia spachtoska nastastie....poobede 3-4 hod. spinka a vecer dnes pred 7 zaspala...noveho nic ...akurat strasne vymysla v jedeni...aj ked je riadna buchta no varenej stravy minimum zje...;/

katarina789
9. nov 2012

@zuzi0911 skore uzdravenie,vela vitaminky teraz.

zuzi0911
9. nov 2012

@katarina789 moje su bidve nespaci od nnarodenia. hodinove uspavanie a 5 minutove spanie. a mi papame za vsetkych aj ked teraz po menej ale aj to je v poho. sonicka drzi hesla co ma nezabije to ma posilny 😀

zuzi0911
9. nov 2012

@katarina789 no dufam ze to cochvila prejde. a vitaminy to tiez neni problem 😀

katarina789
11. nov 2012

@zuzi0911 Ahoooj,ako sa mas? Citite sa ?- a aky mas rozdiel medzi detickami ?-obidve su kocky?

katarina789
11. nov 2012

@157misicka Ahoooj,ako sa mate? Drobec je zdravucky?

zuzi0911
11. nov 2012

@katarina789 ahoj. tak cepkom to ujde ak neratam ze aj ja som ochorela male uz su lepsie a mna to chytilo.. rozdiel mam 20 mesiacov.ano obidve su baby ale oni nahradia. 100 chalanov. A vy sa mate ako? Ste zdravy? Nejaky pokrok?

157misicka
autor
11. nov 2012

@zuzi0911 ahojcek skore uzdravenie zelam, nemam nejako na vas cas ☹ my sme zdravy teraz, boli sme s malym vcera v kaviarnicke s detskym ihriskom lebo vonku bolo hrozne a malemu sa tam velmi paci 😀 pekne sa hral sam ako velky chlap..no by som ho zjedla a na vsetky hracky co ho najviac zaujali sa nas dosiel len spytat JEDITKO???JEDITKO???asi myslel ci mu take prinesie pod sromceek...no podareny, a zaujala ho karicka v ktorej si vozil malu babiku take babo..no ale tak aspon ma pekne socialne navyky pekne ju uspaval, aj pusinku jej dal 😀 @katarina789

zuzi0911
11. nov 2012

@157misicka no tp dufam ze zachvilu bude po chorobe. no aj baby su take pobozkaju ucicikaju ale len nachvilu.

katarina789
11. nov 2012

@zuzi0911 my sa mame dobre,Tami je taktiez anjelik z rozkami;) nemame nic nove kazdym dnom je akurat vacsi huncut...sme zdrave aj ked ja sa necitim najlepsie...ako si zvladala ked sa Ti narodila mala a uz si mala jednu slecnu doma?Neziarlila ?

zuzi0911
11. nov 2012

@katarina789 bolo to tazke hlavne ked obidve su nespaci a. su hrozne ubacane .mladsiu som kolisala aby zaspala a druha do to revy hlavne na psychiku je toho moc. ale zas neziarlila. pd sameho zaciatku som jej vysvetlivala ze mam v brusku babo,ze bude plakat atd..ked sa narodila dp vsetkeho som ju zapajala kupanie prebalovanie ked som varila bola pri mbe snazila dom sa ju mat stale pri sebe aby sa necitila odstrcena.od sameho zaciatku bola taka velka sestricka aj ked sme niekde islu aktosi sa pozrel do kocika automaticky hlasila ze to je jej sestricka. teraz akueat ziarli mladsia nechapem. 🙂

zuzi0911
11. nov 2012

@katarina789 tazke je trochu silne slovo. skor take vycerpavajuce 🙂

rose1988
11. nov 2012

Moja dcéra bude mať ešte len 17 mes ale ak by nevadilo tiež by som trocha popisala, tiež si rada vymenim skusenosti s inými mamičkami. Moja mala už celkom pekne opakuje, papa sama ked sa jej chce, pije sama už veľmi dávno, plienky nehrozí opustit 🙂 nedavno sa zacala hrat s babikou mamickovsky co ma velmi potesilo, no zveca robime len bordel, vezicku stavia asi mesiac a pol co ma tiez potesilo. Ukaze kazdu cast tela na sebe a rozumie co od nej chceme (nie vzdy to splní🙂) Co ma ale trapi na nej je ze nepocuva verim tomu ze je to normalne no neviem kde robim chybu, ked ideme vonku tak si lahne na zem a usmieva sa a ked sa blizim ku nej tak sa zacne smiat ona si mysli ze je to sranda, no a podobné vilomeniny. 100 x jej poviem no no viliezt na stôl aj tak vilezie uz som vyskusala vsetko. Stava sa to aj vam a ako to riesite?

zuzi0911
11. nov 2012

@rose1988 ale jasne. vitaj 🙂 ja mam 21 mesacnu a druha ma 3,totp robi aj moja najlepsia ked sme u doktorky vzdy lahne v cakarni na zem a plazi sa a strasnu siu z toho ma. a nabytok to je jej ona je ako mala opicka 🙂

rose1988
12. nov 2012

@zuzi0911 Ved prave ze vsade o tom cítam na týchto forach ale nikde to nevidim a casto krat sa citim trapne, ze ju nezvladam, no co viem urobit so 16 mes. dietatom zbiť ju nemozem nemalo by to zmysel hlavne nie vonku no kým prideme domov uz aj tak nevie ze urobila nieco zle. Vidim deticky v jej veku ako sedia v kociku popripade pekne idu s mamickami :(

zuzi0911
12. nov 2012

@rose1988 presne ako u nas. ine deti pekne spinkaju alwbo len sedkaju v kociku a tie moje len vymyslaju a robia hluposti.

rose1988
12. nov 2012

@zuzi0911 o kociku u nas nemoze byt ani rec hned sa vypita, spánok ma celkom v pohode (klop klop) vzdy sa to totiz meni. Pocuj a tvoje deti tiez radi prekladali veci z jednej misky do druhej lebo to je jej oblubena cinnost okrem ineho.

zuzi0911
12. nov 2012

@rose1988 voda polievka caj atd vzdy museli byt preliate alebo chrumky atd presypane. no a kocik u nas id narodenie kocikivanie stylom v jednej ruke dieta v druhej kocar.

157misicka
autor
12. nov 2012

@rose1988 ahojcek jasne ze mozes sa pridat aj ked je dcerka o kusok mladsia 😀 moj ma uz 21 m....a myslim ze tiez mas doma sikovne dievcatko, to ze nepocuva isto neni tvoja chyba...deticky v tomto veku uz zacinaju takto ukazovat svoju osobnost..moj je tiez taky a uz sa aj pekne vie so mnou hadat ked sa mu nieco nepaci 😀 pekne po novom uz hovori MOJE a JA ked nieco chce..uz si uplne vo vsetkom snazi presadit svoje a to je este takyto malicky..vonku mi uz velmi netrucuje, vie ist pekne za rucku, no napr.u lekarky si lahne kludne na zem a spusti krik..nakolko ma strach s bielych plastov odjakziva 😉 @zuzi0911 a vy co nove?ako sa mate?

zuzi0911
13. nov 2012

@157misicka no chodim s malou na alergologiu koli tomu ze ju vie chytat taky zachvatovy kasel bez ohladu na pokoj ci cinnost. Doktorkka jej predpisala singulair to je na potlacenie priznskpv astmy. ale ona mi to uz nece papat. a povedala ze musi inac sa nnevyhne inhalatoru. ☹ ☹ ☹ a no ve slovko ze guka(gulka) doka(doktorka). 😀 a vy ako sa mate? 🙂