Čo na Seboreu vo vlasoch dieťatka?
Ahojte,syncek ma ornzove alebo aj oranzovohnee lupiny,myslim,ze je to seborea.Mal to uz,ked bol mensi a nemal este vlasky-vtedy mu lekarka predpisala salicylovy olejcek.Ten pomohol.Teraz sa mu to objavilo znova,ma uz 2 roky.Rozmyslam,ci je teraz este ten olejcek vhodny,alebo mam skusit nieco ine.Poradite?Vopred vdaka.
To bude skôr mliečna chrasta, treba naolejovat miesto, nechať pôsobiť s potom vyčesať hrebeňom, všivakom, ale môže to trvať aj niekoľko aplikácií toho oleja, necesat veľmi, aby sa neposkriabala pokožka. Moja dcéra to občas máva a to ma 9 rokov a u syna (4 mesiace) na ňu ešte čakáme.
Môj syn to mal dlhe 4 roky v kuse. A potom začal štrajkovať a umýval si vlasy iba čistou vodou. Asi po 3 mesiacoch sa mu stratili a nikdy sa mu to už neobjavilo. Skúšali sme všeličo
Nam nepomohol sampon BABE pediatric ktory je na mliecnu chrastu, neslo ani vycesavanie olivovym olejom, teraz mame samponik Kamedis sebo&pso dandruff shampoo....ktorym sa mu to zlepsuje, uvidime, ci to porazime...konecne...preventivne som vystrihala na kratsie tie oblasti, kde to maly (5r)ma...
@jajka71
@hipuska
@ivana.natasha
@balihara Dakujem za tipy a skusenosti.
Môj má skoro dva roky a tiež sme sa toho mohli zbaviť. Koznej som ukázala len foto a hned vedela že to je seoborea. Je to dedične. Vážne to je dedicne. Mame to v rodine a aj naše deti. Olej už nezaberal, trebalo mu po tom zakaždým umyť vlasy po vycesani lebo to upchava pokozku. Pomohol nám ABC od BIODERMA. Natriem to pred sprchovanim, nechám polhodinu pôsobiť a potom umyjem a vycesem. Už nepoužívame olej.
Ahoj, my sme tiež vyskúšali veľa veci, babe šampón vôbec nepomohol. Mala to po celej hlave, nešlo to dolu. Nam pomohlo obyčajne kokosové maslo. Pred kúpaním som jej to poriadne namazala na vlasy, dala sáčok, čiapku, takto to mala aj hodinu. Po umytí sa to dalo krásne vycesat, niektoré chrasty išli aj s nechtom pekne dole. Po troch kúpaniach už nemá nič. Tak snáď ti to pomôže, aj keď každému niečo iné zaberá 😊
@verizienka Dakujem.
@dominica_mi dakujem
@ivana.natasha mliecna chrasta je seborea
@vegetarian13 úplne si ma dovzdelala, ďakujem

Aj môj to má...a už bude mať 7 rokov.Ja som mu natrela hlavičku olivovým olejom a večer trochu vyčesala a umyla...tiež neviem čo na to