Čo robiť ak dieťa nechce rozprávať?
ahojte baby pisem za moju dobru kamaratku ktora ma 4roc.dievcatko vyrecne inak mimochodom ale uz rok a pol chodi do skolky a teraz do skoly a nevida ani hlasok ☹ zije v UK tak ako aj ja a prvy jazyk je slovensky a vlastne v skolke sa zacala ucit po anglicky co jej velmi ide,ma jednu oblubenu ucitelku ktorej len sepka do ucha odpovede inak nevida ani hlasok no a mamicka zacala mat problemy v jej skole,predvolavaju ju ze dieta nic nerozprava uz rok a pol a ona si nevie rady ako dieta prinutit rozpravat ...ako som uz pisala poznam ju od babatka a nema problem s rozpravanim ...mate nejake rovnake skusenosti?co robit v tomto pripade?dakujem
@tanja61 Vy uz to tu asi mate vyriesene....ale mna napadlo, ci by nebolo dobre zavolat nejake jej spoluziacky domov k nim, aby sa zahrali spolu a mozno sa aj v triede s nimi rozhovori?? Co myslis @magimary ? Vidim, ze ty si to tu uz vysvetlila, aky problem ma to dievcatko. Nemysli, ze by jej to mohlo pomoct?
Inak pricina toho nerozpravnia moze byt kludne aj zmena prostredia, prechod z jednej krajiny do druhej. Niekedy aj dospeli maju problem sa aklimatizovat, ked sa stahuju do neznameho prostredia a novej krajiny.... ci nie? 😅
@digysa -my sme sa nestahovali,mala sa tu narodila,myslim v Uk,ibaze s nou nemal kto po anglicky hovorit,ja sa dorozumiem,jej otec vsak nie a vsetci dookola sme sa stretavali len Slovaci.
Ma jednu spoluziacku cesku,ale aj ona je dost hanbliva a nejako nevedeli ani jedna zacat.Ale mam dobre spravy,uz zacali komunikovat pomalicky ale aj to je pre mna velky pokrok.a uz som sa dohodla aj s jej mamou,aby prisli niekedy k nam,aby sa mohli lepsie spoznat.
@magimary Kratko na to ako sme tu tuto temu rozpisali som navstivila praktickeho lekara a pytala som si kontakt na nejakeho psychologa alebo odbornika na tento problem ,tak nas poslala k psychologicke priamo na nasej klinike a ta si myslela ze treba dat malej viac casu,a ak sa nic nezmeni za pol roka mam prist znovu.Malej od vtedy vobec o rozpravani nic nehovorim nic nepripominam,a mam pocit ze sa to pomalicky zlepsuje,Aspon v skole,ucitelky mi ju chvalili,ze zacala odpovedat na otazky a zacala sa hrat s ceskym dievcatkom.aj ta nie je velmi zhovorciva ale pomaly sa otukavaju.Vsetko pomaly pomalicky,ale pre mna aj to vela znamena.
Ahojte potrebovala bi som poradit .. lebo us fakt neviem co mam robit mam dvoch chlapcov vo veku 3. A 5 rokov ani jeden nechce rospravat .zo starsim som us bola us na vseliake visetrenia a nigde nevedeli najst chibu

@tanja61 Práve preto, že síce rozprávať vie a ako píšeš je výrečná a z nejakého dôvodu v určitom prostredí rozprávať odmieta. Psychológ vie odhaliť príčinu takéhoto správania.