Čo robiť, ak sa bábo nechce podopierať na brušku?
dobry den chcela by som sa opytat co robit mam 5 mesacnu dcrku a ked ju dam na brusko nechce si drzat rucky a nepodopiera sa nimi len ich rozprestrie ako keby robila lietadileko je to normalne ?treba jej niako pomahat ?
Aj naša to robila a na cvičení v MC mi tá čo predcvičovala poradila aby sme si nad malú akoby ľahli a svojimi rukami ju tak obklopili, aby ručičky nemohla rozprestrieť a musela ich mať pod sebou(pri sebe). Vždy iba na chvíľku, lebo ju to zo začiatku hnevalo. Ale skušali sme ju pri tom nejako zabaviť, napr.fúkať na krk. Veľmi rýchlo to zabralo a začala sa podopierať i sama, i keď ešte i dnes občas zalietadluje.
,
daj jej pod rucky zrolovany uterak nech si rucky vystrie, to nam poradila fyzioterapeutka ked som kvoli tomu s malym bola, ale ono to pride samo
Ako dat uterak? neviem si to predstavit
ja som davala maleho na fitloptu pred zrkadlo a kedze je zvedavy, ved ako kazde dietatko, tak sa chcel na seba pozerat, dvihal hlavicku a postupne sa zacal podopierat aj rucickami a hlavne vtedy, ked som loptou hybala doprava a dolava, dopredu a dozadu a velmi sa mu to pacilo. 🙂
my mame 7 mesiacov a presne to iste..chodili sme cvicit aj vojtovu metodu,trosku sa to zlepsilo,ale myslim si ze to pride samo.Treba s nim aj povicit doma,tak ako vravi mamicka hore lahnut si nad babo,arucky jemne pokrcit v lakte,a minutku dve vydrzat.a opakova s prestavkami

To robime aj my. Hlavku si pekne drzi, ale rucky si podopriet nevie.. My mame sice o viac ako mesiac menej, nam lekarka povedala, ze to pride... drzim palce.