Čo s 3-ročným synom?
Ahojte baby, môj syn má 3 roky , ide o to že sa vôbec nevie správať, sme z neho na nervy..nie je to naše prvé dieťa ,to prvé je úplne iné..napr včera sme boli v reštaurácii, v takej lepšej , on čo robil , keby sme nemali objednané jedlo idem preč,..behal tam reštaurácii, kričal ,vyhukoval,zle robil..hanbili sme sa ako psi s mužom, a to nie je prvý prípad ale ten najčerstvejši..čašníci po nás pozerali , ľudia pozerali , plakať sa mi chcelo ..my neviem , pipritom sme slušný ľudia a dieťa toto ..ale napriek tomu chodíme , pretože ich chceme socializovat aj takto ..napr jarmoky , hody a tieto kde je veľa ľudí ho musíme nosiť na rukách lebo on ja neviem ,či sa boji ľudí ,proste stále niečo
.proste stále problem , nikde nie je dobre
Už som z neho unavená , sme celý deň doma ? Robí zle ,vymýšľa
Sme niekde ,zas vymýšľa..chápem že nebude sedieť ako 5penazi ani to nechcem ale trošku poslúchať by mohol..
On akoby nerozumel, ja neviem a pritom chceme pre nich pestrý život , aj výlety aby poznali , aj reštauráciu sem tam , aj doma aby sa vedel pekne pohrať..
pestrý život,
n zejme treba tvrdsiu vychovu ako sedeit a hambit sa... dat ho vysetrit ci nema poruchu spravania a ak nie hold tvrda ruka-nemyslim tym hned mlatit...ale ziadne tutuli mutuli... a ak neviete ako nanho -smer detsky psycholog
@mima1991 veď behali za ním , upozorňovali sme ho , snažili sme sa ho zaujať
@syslik81 rozmýšľam nad tym
no najvyšší čas začať ho vychovávať a neprizerať sa bezmocne na to, či vystrája. Musí pocítiť dôsledok svojho správania. Keď včera v reštaurácii začal vystrájať, mala si ho upozorniť, že sa ti nepáči, čo robí. Ak by neprestal, upozorniť druhý krát, že ak neprestane, odchádzate. Ak by neprestal, tak by som s ním odišla, nech sa muž naje, tebe a synovi jedlo dá zabaliť. Doteraz nemal žiadny trest? Iba ste upozorňovali? Sama vidíš, že to nemá žiadny efekt. Nie, nemusíte ho nosiť, nechce sa mu chodiť? Nejde nikam. Úplne jednoduché, ak je dieťa zdravé, rozumie vám, stačí mať pravidlá, byť dôslednými pri ich dodržiavaní, pri ich nedodržaní nasleduje trest ako dôsledok.
zobrat prec a dovidenia, ked sa nevie spravat, nebude s vami chodit
@syslik81 toto je vtchova,ktora bola aplikovana na nas,a nemam pocit,ze niekomu prospela
Najprv skontrolovat ci dobre pocuje a ci nema nejaky iny problem neurologicky/psychicky. Ak nie, tak potrebuje iny pristup, tvrdsie hranice, porad sa so psychologom.
Mna zaraza, ze pises, ze ste sa hanbili. Toto je tvoj postoj. ty si dala synovi nalepku, a on sa podla toho aj sprava. A ver mi,ze total moze byt. Lebo predpokladam,ze ked sa doma o nom rozpravate, pocuje vas,aj ked mate pocit, ze nie. A dieta to vnima. Alebo naozaj v tom bude problem, kedy treba navstivit psychologa. a ak ho este aj porovnavate so starsim, to musi byt pre neho skutocne sklucujuce.
A ja som sa za svoje dieta nikdy nehanbila. Toto su casy vychovy nasich rodicov, a vidime, kam to vedie. A ak ma neprimerane spravanie, tak odideme. Ci je objednane, alebo nie je. Ved predsa viete obaja hovorit, a ospravedlnit sa, ci nie?
No ja vas stretnut v restike, tak ma asi prasti 😁. Mam dve deti, ale pokial sa nevedeli spravat, do restiky sme nesli. Ty chces socializovat, ale ludia naokolo sa prisli v klude najest. A za to jedlo aj patricne zaplatia. Nezaplatia si za vrieskajuce dieta. Prepac tolku priamost. Vysvetlovanie nestaci, to je tym ludom naokolo jedno. Treba neist. A na socializaciu vybrat ihrisko, detsky kutik, alebo stretnutie s kamoskami a detmi, pripadne nejaky sportovy kruzok ked je taky akcny. A k tej druhej veci, ak pises ze nerozumie, potom by bolo vhodne navstivit psychologa, lebo ak ma nejaku poruchu spravania (nemusi hned mat), poradi vam mozno iny sposob komunikacie. Chapem ze by ste si radi vyrazili, ale asi by to bolo dobre na cas obmedzit. Drzim palce, nech sa polepsi✊
@elizabet173 on dostane aj po zadku , on vie čo je trest ..ale pravda že nevládzem s ním ..
Nemusi to byt zla vychova. Ale 3r aby ticho sedelo a cumel do stropu hodinu?
My mame v lokali ceruzky a omalovanky pre deti , hned beriem k stolu ked je tam male dieta.
Mozte mu skusit zobrat knizky… 😊nejake jeho mini hracky ..
Ja malej pichnem aj tel do ruky (kludne sa domna pustite ) ked je moc nekludna . Alebo sa s tatom hraju jeho hru ,pozera sa akoze pomaha ….
A samozrejme kratko vysvetlit ze ste v restike a treba sediet a cakat atd….
@stanislavicenka môže byť aj to , áno sme aj doma z neho nervózny , môže byť že on to vníma tak že je zly
Ja by som sa zamerala na to co vravela syslik v tom vyšetrení. Ono ak sa ho snažíte vychovávať najlepšie ako viete môže tam byt veľmi veľa iných zdravotnych problémov ci už mechanické zvacsena nosna mandla, horší sluch alebo neurologické a psychické problémy.
Tak v prvom rade nie je zly - sprava sa zle alebo prave robi nieco zle/nevhodne, ale nie on je zly. Osvoj si inu retoriku.
- si zly! Vs. - toto co robis sa mi nepaci, nepatri sa to
- nekric! Vs. - tu pri stole budeme potichu sediet a citat si knihu
Po dalsie - ak mu das po zadku tak sa nauci ze ak niekto (ty, babka, ine dieta...) bude robit nieco co sa mu nepaci, tak ho capne, lebo ved mama to takto robi, takto sa sava najavo ze sa mi nieco nepaci.
3 rocny nechce byt v restike, to nie je pre neho zazitok, neviem, co cakas, co bude tak male dieta v tej restike robit...do restiky chod s manzelom, deti nechaj doma, neurobis si hanbu a nebudes zneprijemnovat druhym ludom cas pri jedle
alebo skus restiku, ktora je urcena aj pre deti, tam na teba nikto pozerat nebude
Asi je to práve tým, že prvé dieťa ste mali úplne iné (chápem v zmysle poslušné, pokojné). Zrejme ste rovnaký prístup použili aj pri druhom dieťati, naňho to ale neplatí. Treba byť prísnejší, netvrdím, že ho máte biť, to práveže nie. Navyše, tým, že prvé dieťa je poslušné, sa vám on zdá byť ešte horší, než je, lebo vidíte rozdiel. Trojročné dieťa ti len ťažko obsedí v reštaurácii. To, že tvoje prvé dieťa toho bolo schopné, je skôr výnimka.
Chodi do skolky? Ma dostatok aktivit? Podla mna ma skratka vela energie
A ako stolujete(ranajky, obed, vecera) doma? Je to cas ked dieta ma sediet za stolom a cakat kym sa naserviruje jedlo a potom jest. Ziadne odbehovanie kukanie do mobilu ziadne skladacky na stole nic. Akurat tak moze porozdavat taniere alebo pribor. Ak doma stolujete tak by nemal byt problem ani v restauracii. No ak papa pri zapnutej telke alebo pri hrani - ze len pribehne a odkusne si, tak toto moze byt vysledok. Ak mas tsmperamentne dieta co neobsedi- treba to trenovat sediet pri stole kym sa nedoje. Bude to potrebovat aj v skolke, skole a to nie iba pri jedeni ale aj uceni sa. Niekedy mamicky behaju za dietatkom po celom byte/dome aby sa najedlo. Nech je tato situacia pre vas poucenim - ak to bola pre vas vyznamna vexera dieta ste mohli nevhat doma. Pokazilo pekny vecer vam, obsluhe pracu, ale aj ostatnym hostom.
Uprimne? Ked sa nevie spravat v restauracii, ... tak tam zatial nechodte, kym z toho nevyrastie. Vy ste znechuteni, ludia su znechuteni ... Do restiky chodievajte sami, syna dajte postrazit. Aj bez restauracii sa da prezit. Chodte do lesa, na ihrisko,, tam nech sa vynahana do sytosti.
@777januska777 on má nosné mandle vybrané a sluch mu kontrovali a bol dobrý ..
Tak mas zive dieta...asi je taky aj doma len tam Ti to tak nebije do oci.Tak s nim nechodievajte, alebo len tam kde je kutik.Deti nebavi to, co rodicov co cakas od 3 r?🙂
@minutka áno chodí a strasne tam plače
Tak ešte neurologia a psychológia. Treba vylúčiť všetky zdravotné potencionálne problémy a potom sa rozhodovať a meniť prístup.
no to, že dostane po zadku, nie je vôbec dobrým riešením. To, že v škôlke strašne plače, ma vôbec neprekvapuje, pretože tam panujú pravidlá, ktoré on doma nepozná. Začni u detského lekára, pokračuj vyšetrením u neurológa a psychológa, aby si vylúčila akýkoľvek problém. A ak bude všetko ok, tak len pravidlá, dôslednosť a more lásky. Niekedy je viac, keď si s dieťaťom doma, chodíš len do blízkeho okolia, hráš sa s ním, venuješ sa mu a zároveň ho vychovávaš, ako more zážitkov a výletov.
@elizabet173 áno venujem sa mu stále , naozaj , skúšam všetko , veľmi ho ľúbime ale nevieme s ním niekedy..chodíme po ihriskách , výlety také aby sa mohol vybehať atd ..skúšam všetko ..do restik chodíme ozaj iba sem tam inak je nas program a aj život prispôsobený celý deťom ..on má pravidlá aj doma a aj režim ma
Neurológ, psychológ? Kvôli tomu, že dieťa behá po reštaurácii?
Tvrdsia vychova je to len na rodicovi, inac dieta bude skakat po hlave furt
@zuzinka888 stolujeme normálne ,bez mobilu, odbiehania , on sa vie najesť aj normálne, sedí ,síce to i bordel kade tade, ale tak to ešte beriem že dieťa..tak isto keď niekde na terase v podniku spraví bordel ,upracem si po ňom ..ako bordel že mu vypadne z taniera atd
Máš aktívne dieťa, ktoré potrebuje fyziky unaviť, píšeš že ste cele dni doma.... Nuž potom beha po reštaurácii a nevie čo so sebou, hlavne že dostane po zadku.
Asi by som začala uvažovať, čo môžem ja zmeniť v správaní k nemu, ako mu pomôcť tú energiu vybiť a zatiaľ do reštaurácií proste nechodiť a ak áno, tak také s detským kútikom, hračkami alebo niekde kde sa da prechádzať aby ste sa s mužom pri jedle vystriedali. Možno sa potom prestaneš hanbiť za dieťa.

a co ste urobili ty a muz v tej restauracii? ako ste to riesili?