Čo vedia vaše 18 mesačné detičky?
mamicky, len tak orientacne, co vedia vase 18-mesacne deturence?
nasa vie par zvieratiek napodobnit, vola ma mama, manzela pekne tatae 🙂, vie povedat auto a lampa :D
zda sa mi ze vie toho asi menej, ale zas stale jej idu usta 🙂 ako sa rano zobudi usta sa jej nezavru az kym neje alebo nespi, sice neviem co mi vravi ale ona urcite vie 🙂
a vie si chytit plienocku ked sa pokaka :D
Môj chlapec hovorí len mama a daj.. Napodobniť vie len psa ha, ha, ha a auto brm bŕŕŕŕŕŕm.
Na mojej tvári ukáže očko, nos, ústa. Vie ukázať ako sa mydlia rúčky, ako sa češe hrebeňom a ťapkať keď mu poviem ukáž ťap ťap ťapušky.. Inak nevraví nič, ani si neslabikuje, skôr je to aaeeee aa a potom pardon za výraz škriekanie keď sa mu niečo nepáči 😅
vie naratat do 10, pozna vsetky zvieratka vie ako robia, vie svoje meno, opakuje vsetky slova a pouziva dvoj-troj slovne vety, je odplienkova aj na noc
@saska2208 neporovnavaj,viem,je to tazke,ale zblaznis sa z toho. nasa vedela v 15 mesiacoch mozno viac ako 50slov,sme nestihali zapisovat,tak sme to nechali tak. a co teraz,budes deprimovana,ze tvoja to nevie. ale napriklad synovec skoro do troch rokov nerozpraval a teraz ho nevedia zastavit,ma 4,5roka a uz ich az hlava boli,co rozprava.kazde dieta je ine,okolo toho 3roka a potom okolo tych 6 sa to vyrovna,ked idu do skoly,vedia vsetky plus minus to iste
@saska2208 neporovnavaj,naco sa stresovat, moja sa v tom,veku len,naucila chodit. 🙂
a rozpravat vedela este menej,nez tvoja,auto,napodobni brm-brm. A to,teda rozprava viac,ako syn v tom veku.
teraz ma 22m.
mam dve deti a obe su rozdielne. Nieco vedel syn skor a lepsie,ako dcera,ine veci zas vie dcera lepsie,ako syn v tom veku.
neriesim.ked mam,pochybnosti,ci je to ok,zavolam dr.
Jaaaj netrap sa....kasli na to...to by si sa musela zblaznit. Ja mam dvojicky a kazdy je uplne iny....tiez som najskor stresovala ze mala povie hocico a maly na vsetko odpoveda len ga.....no...a teraz neriesim....ani lekarka to neberie ako problem...nauci sa.....uz si videla nejakeho dospelaka co by nerozpraval? Pokial su zdrave deturence tak sa naucia. Jedny skor, ini neskor...ale kazdy sa nauci. Aj ti moji....a aj tvoja. 😉
@saska2208 moj ma este len 16 mes a vie mama, tata, auto, lampa, bobo, havo, kava, papa, bac, cic, cucu, a to je z jeho slov asi vsetko. Vie vsetko ukazat ked sa ho opytam kde je to a kde hento. Pyta sa na nocnik kakat (aa) a ked sa popiska do plienky tak tiez povie aa aby sme vedeli co robil 😀 vie postavit vezicku z kociek, vie krasne chodit aj behat, vie sa pritulit ku mne a dat mi pusinku, vie napodobnit zvieratka ale co mu ide najlepsie tak to je robit somariny a zlostit mamku 😀

neporovnavaj svoje dieta s ostatnymi...kazde dieta je vynimocne. sa chces pochvalit kolko toho tvoja mala vie? alebo ked niektore dietatko bude vediet viac tak co? rychlo budes svoju malu ucit aby to vedela aj ona??? naco je to dobre ak ta to uz tak velmi trapi tak si pozri tabulky