Čo znamená hypoxia a eklampsia?

ivanat
18. jan 2013

Ahojte, chcem sa opýtať či náhodou neviete čo to znamená intrauterinná akútna hypoxia a eklampsia - túto vetu som mala v pôrodnej správe, neviem čo to znamená ale dosť ma to vystrašilo, teraz som zasa tehotná a bojím sa....

bosoriak
18. jan 2013

Intrauterinna = vnutromaternicova, hypoxia = nedostatok kyslika, eklampsia = sa mi mari, ze to su nejake krce. Povedala by som, ze ti robili asi akutny cisarsky rez kvoli komplikaciam, ze dieta malo malo kyslika. Spytaj sa lekara, ci to bude mat vplyv na dalsie tehotenstvo, ale ja by som laicky povedala, ze ta ku koncu budu viac sledovat a spravia cisarsky skor, ako zacnu komplikacie.
Neboj, lekari si uz s tebou poradia. 🙂
Drzim palce.

denis19
18. jan 2013

Eklampsie je vetšinou následek preeklapmsie(vysoký krevní tlak u žen v tehotenství) zpusobující napr. kreče pacienta. ALe o tom jsi musela vedet a musela jsi být na to i léčéná podlemne. Je to život ohrozující onemocnení!!
Z toho mi také plyne sekce.

dankapap
18. jan 2013

ahoj-tak eklampsia-súvisí s vysokým krvným tlakom a snim spojené opuchy noh ano je tam potom menej kyslika a výživy no je to najmä vo vyššom stádiu tehu-budú ťa viac sledovať a ak by si mala vyšší krvný tlak alebo bielkovinu v moči-budeš užívať aj lieky na zníženie tlaku-ja som mala v jednom tehu v ostatných nie-každé tehu je iné-neboj teraz to môže byť úplne v poriadku 🙂 🙂 🙂 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre