Hypoxia plodu

annalevy
21. aug 2022

Ahojte, som v 40+7tt. v piatok som bola na Sone a do diagnóz mi napísal lekár že starostlivosť o matku pre príznaky hypoxie plodu. Chcem sa opýtať bude moje bábätko v poriadku ci bude nejako rastovo zaostávať keď gest. Vek/vyp:40+5/38+1. Plodová voda v norme a placenta ZS. Predpokladana váha bábätká je 3270g. Strasne sa bojím.

mon29
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mon29
21. aug 2022

Ahooj, hypoxia znamena ze k babatku sa dostava menej kyslika ako by malo.Placenta dosluhuje vzhladom aj na vysoky tt tehotenstva. Mozno na tvojm mieste by som sa poradila s porodnikom, ci by nebolo dobre tehorenstvo ukoncit a spravit cisarak pre istotu. O par dni budes uz 42tt a uz to moze byt nebezpecne pre babo. Ja som to mala pri druhom, vypytal sa sice sam v 42tt ale placenta to uz vzdavala a akutne mi urobili cs..

mon29
21. aug 2022
nevenka
21. aug 2022

Fuuuu a doktor nic nepovedal k tomu??? Ja som rodila 8 dni po termine, teda uz v 41 tt., ale vysledky boli vzdy uplne v norme, maly sa mal dobre. Ja som mavala dlhe cykly, takze on bol mladsi realne trosku.
No a pri tretom, vyvolavacka v ukoncenom 39 tt., mala som vysoky tlak, ale vysledky v norme, len lekar sa bal, aby sa to nahodou nezvrtlo. Mala som aj na liekoch tlaky 150/95 obcas, moze sa s tym priskrtit privod kyslika a zivin cez pupocnik, tak vyvolavali skor. Maly bol realne medzi 37 a 38 tyzdnom, takze ltt donoseny, mal.silbu zltacku, ale inak zdravy.
Povedala by som, pytaj sa a ak je tam obava lekara z hypoxie, tak mali vyvolavat alebo urgentna sekcia predsa. Ale oni niekedy pisu do papierov nejaku diagnozu, akoze ten kod a nemusi to byt take zle podla vysledkov, inak by si uz bola na operacke podla mna.

annalevy
autor
21. aug 2022

@mon29 zajtra mam už príjem tak hádam to ukončia... ale celé tehotenstvo nič a na konci napíšu hento, som sa zľakla a teraz stresujem kvôli tomu

annalevy
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
snehulak77
21. aug 2022

Ahojky. Myslím, že to píšu len kvôli diagnózam, aby obhájili výkon (somo,pasy). Ja som to mala napísané, keď sa mi zdalo, že sa menej babo hýbe (vtedy asi 27tt). Bola som v nemocnici a dávali ma aj na pásy. Všetko bolo úplne oka. Ak by mal skutočne podozrenie na hypoxiu, tak si myslím, že by okolo teba skákali a keďže už si v pokročilom tt, tak by to aj ukončili. Uvidíš zajtra, ale myslím, že môžeš pokojne spať. Veľa šťastia 😉🤞🤞

snehulak77
21. aug 2022

https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...
Tu je to tiež zodpovedané 😉😉

veronika3110
22. aug 2022

@annalevy môže to byť napr. aj kvôli omotanej pupočnej šnúre atd atd.. neboj nič, ked na pásoch uvidia, že to už nie je ok, tak to ukončia a nebudú čakať... mojej sa tak pokazili ctg záznamy po tom, ako mi dali vyvolávačku.. a kedže som sa neotvárala, rozhodli sa to ukončiť akútnou sekciou.
Nebudú riskovať zdravie bábätka ani tvoje 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre