Čudné kresby 5-ročného dieťaťa
Ahojte stretli ste sa prosím niekto s niečím podobným ako ja? Mám 5 ročné dieťa ešte dobre nehovorí a slabšie porozumieť lebo ma poruchu sluchu. A ide o to že začal kresliť obrázky z krížom a hrobom a osobou ktorá vraj plače. Čo to môže znamenať? Dosť ma to znepokojuje
@katarina19970 bol haloween, možno videl nejakú rozprávku. Moja 2,5 ročná kreslí zombie 🥴
Alebo dušičky, chodilo sa po hroboch
@bilberryday práve že som ho nebrala na cintorín...
@katarina19970 ale mohol počuť deti v škôlke, mohli sa rozprávať s učiteľkou o sviatkoch a zvykoch
Podľa mňa normálne, v tomto veku sa veľa detí začne zaoberať "otázkou smrti"...🤷🙂
@katarina19970 tak sa ho povypytuj preco to kresli kde to videl mozno niekde v TV spravach..moja dcera to tiez v takom veku kreslila bola s babkou na hroboch a mala dni, ze kreslila hroby, krize, sviecky pre deti to je nieco kde nechodia bezne...a zanecha to emociu.
@katarina19970 skús sa ho opýtať, kto to je. Mne to príde tiež ako proroctvo.
Nechapem preco sa ho to nespytas ak je to tvoje dieta???Chodit sa pytat od cudzi co a preco kresli tvoje dieta je zvlastne.On ti to urcite vysvetli.
@katarina19970 píše že nehovori
Pravdepodobne za tym nic nebude, iba nejaka detska logika.... Ja som sa nedavno prehrabavala v skrini, bola tam kopa mojich kresieb zo skolky a zrazu som nasla kresbu nie len ze cintorinu, ale este ako na to padaju bomby a cele je to v plamenoch. A aj som si spomenula ako som to kreslila. Nic dramaticke za tym nebolo, len mi to v tedy prislo sokujuce a cool x_x skor som este rozmyslala ako to viac vypeckovat. Cele to znamenalo to prdlajs makovy a kebyze sa ma v tedy na to opytas, tak ti neviem odpovedat.
Okrem horiacich cintorinov a nuklearnych zbrani som este velmi rada kreslila zvieratka s maslickami na chvostikoch, takze asi tolko k tomu.
@maminkadeticiek samozrejme by som sa ako prvé opýtala môjho dieťaťa. Lenze nie je mi to vysvetliť. Vyššie píšem že dobre nehovori hovorí veľmi slabo kvôli poruche sluchu....
@ankare veď to..že keď som sa ho opýtala na ten kríž tak on mi iba ukázal gesto čo vyzerá ako podrezanie krku tým že nehovorí tak sa dorozumievame už hocijako... A nakreslil človeka a ja že čo to je a on že plače..a ten človek bol v takom obdĺžniky a mal tam aj kvietok úplne mi to prišlo ako trúhla ale nemal to kde vidieť. Ďalší obrázok bol osoba stojaca pri hrobe a hrob s krížom...deň pred tým vymaľovať ak vtáčika nakreslil mu slzu a povedal že vtáčik plače...neviem nechápem to..najhoršie je že mi to nevie vysvetliť...
@elizabet173 veď to je to že nemal sa ako s deťmi o tom baviť lebo chodí do špeciálnej materskej škôlky a môj malý ešte až tak dobre neporozumie. Ale aj to ma už napadlo..ale veľmi pravdepodobné to nieje
Bol halloween, dusicky. Bud sa o tom v skolke rozpravali s ucitelkou, s detmi, videl obrazky inych deti, moznosti je strasne vela... spytaj sa zajtra ucitelky v skolke, ked ste vy na hroboch neboli.
@katarina19970 nakreslil to, lebo videl nieco v tv/v kolektive alebo nad niecim rozmyslal. Ziadne proroctva, vynimocne dary, ani depresie za tym nehladaj.
Chcelo by to ucit sa snim posunkovu reč. Moje deti su ukecane no niekedy som az paf ake slova poznaju. Ak ho nemas 5r zatvoreneho v dome bez tv tak nevies co vsetko kde videl postrehol vizualne. Deti maju uzasnu pamat len tym ze nehovori o tom nevies . Moja ked mala 2r si pamatala z predosleho leta ze na plazi pri jazere su sprchy aj vedela kde presne su. A takych zazitkov mam kopec. On to niekde videl nevyculal si to z prsta a nic to neznamena vo vešteckom zmysle. Takze klud.
Moja dcera stale kresli ducha a strasidlo, teraz toho.bolo vsade vela
@katarina19970 To mi pripomenulo, ako sme v detstve nasli so sestrou dva kusky polystyrenu a hrali sme sa s nimi tak, ze najprv sa nam akoze utopili, potom sme ich pochovavali aj hroby s krizmi sme im spravili. Neboli sme nijako deprimovane, proste sme videli, ze je to sucast zivota a hrali sme sa na to. Maly to musel niekde vidiet. Spozornela by som, az ak by dlhodobejsie kreslil prevazne obrazky s touto tematikou. Ani vtedy to nemusi nic byt, ale uz by som rozmyslala o tom.
@katarina19970 toto je zaujimave, uz je tomu dva tyzdne, aj si sa dozvedela nieco viac, alebo nic? nic sa nestalo?
Moje 5 ročné dieťa kreslí zombie a upírov a strašidlá ... Videla to v Halloweenskej rozprávke.