icon

Cumeľ u 3 ročného dieťaťa

gotzova
17. sep 2012

zdravim všetky mamičky 🙂 mam dceru školkarku a prvykrat spala dnes v skolke bez dudla,no pride domov a uz ho pyta hlavne ked chce ist spat 😢 poradte mi co mam robit ci mam čakat kým ho sama odhodi a povie na to že fuj nechcem alebo ako na nu?dakujem pekne,v novembri bude mat tri roky

Strana
z2
rainee
17. sep 2012

my sme zrusili dudel v cca 2 rokoch, zjedla ho myska hryzka 😀 tyzden boli revy a zle zaspavanie (dcerka ho mala len na spanie) ale sme to vydrzali a potom uz bolo dobre. takze chce to len razny zasah a vydrzat, 3 roky su uz na dudlovanie podla mna dost vela, hlavne kvoli zubkom.....ale tiez som toho nazoru ze je lepsie dudlovat ako cmulat palceky. nasa si ich potom pri odvykani nastastie necmulala....

elen2
17. sep 2012

Pri malej som to neriesila ona sama ho odhodila ked mala 3 a pol roka dokonca aj do skolky sme jej ho nosily na obednajsi spanok.A zrazu z jedneho dna na druhy ho uz nechcela.A pri malom to tiez vyriesim tak. 😉

lenusiknr
18. sep 2012

@gotzova my sme mali to iste ked sme nastupili do skolky- tam ho nemal ale akonahle sme prisli domov tak dudlik nonstop v ustach... nechala som to par dni tak, mozno sa tak vyrovnaval so skolkou a potom som skusila ist nanho s tym, ze som mu kupila darcek povedala som mu, teta vila by chcela dudlik pre mensie babatka a on mi ho sam dal do igelitky nech jej ho odovzdam... potom zaspal a na okienku ho cakal darcek od vili.... to ho velmi potesilo a odvtedy dudlik nemame...u nas to zabralo, mozno zaberie aj u vas.. ja nemam rada ked sa dietatu nieco nasilu odoberie, my sme ho na ten dudlik naucili tak nemozme cakat ze sa ho lusknutim prstu len tak vzda... vsetko chce svoj cas🙂

euka210
18. sep 2012

vyhodit a nedat, je to len zlozvyk, trochu poplace a bude ok.

zuzana581
18. sep 2012

@gotzova nechaj jej dudu 🙂 Moja dcéra mala do 4 rokov (ale začala až v 2) a to ho sama vtedy odložila a syn má teraz 3,5 a tiež keď príde zo škôlky tak pchá dudu do pusy.. no a? Veď nebudú dudlovať navždy.. nech si ho ešte užijú. 🙂

kachora25
19. sep 2012

Mz jsme mely dudlik presne do 1.1.2012 mala je narozena 11.10.2008 takze mela neco po tretich narozeninkach.A dudlik do te doby mela jen kdyz sla spinkat.Ale i tak jsme si mysleli,ze uz je dost velika a ze je tady ten cas kdy ho uz odhodit.A tak pritel jednoho dne dudel zkoval ( co kdyby nahodou by se hodil) a nasi male princezne jsme rekli,ze dudlik odvezli popelari...a zrovna v ten den opravdu jezdili popelari..pres den si vubec nevzpomnela a vecer chvilku plakala tak jsme ji to vysvetlili.Plakala tri noci a pak klidek..a tedka kdyz si vzpomene na dudlik tak jen ze ona uz je velika, ze dudlik koupi svagrine co ceka babo..takze mi si myslim uplne v pohode

danteska
19. sep 2012

moj maly je zavislak a ja to neriesim..on proste reve jak tur ked duda nie je,schovavamdudu a davam iba na spanie,vynimkou je ked cez den nespi a je umrncany ale neviem zakrocit..tiez ked v noci dojdem tak duda je na vankusi ale ja nezvladam ten plac..aj mu hovorim ze je to fuj-aj ju rano šmari do kuta ale potom ju zas hlada..donedavna mal taku rozkusanu,myslela som ze ju zahodi,stale som opakovala ze druhu asi nenajdeme,ze uz maju len pre miminka..ale uz som sa bala aby nedostal nejaku infekciu tak sme hladali v obchode dudu a fakt som väcsiu nemohla najst,az v 3 obchode a tak sme sa dohodli ze je posledna.moj brat mal dudu do 6 rokov..tak verim ze moj do puberty dudlovat nebude 😀

katia7
20. sep 2012

ja si myslim ze takychto veci sa casom dieta vzda aj same, jasne ze mi bolo trapne niekedy ked skoro 4 rocny syn isiel z domu len s plienkou na zuzlanie napr. k doktorovi ked sme isli, normalne ju pouzival iba doma pred spanim, ale brala som to tak ze je to jeho poistka ci co, ze sa skratka citi istejsie, ono okrem niektorych ciganikov som este nevidela 6 rocne dieta s dudlom 😀 a aspon pre mna neviem ako pre vas su taketo problemy zbytocny stres navyse 😉 vo vychove je tolko toho na riesenie kazdy den, ze taketo veci ako dudle plienky a flasky nechavam na prirodu a zatial to u nas funguje 😎 😉

daniela242
20. sep 2012

My sme tiež mali cumeľ do 2 rokov a 11 mesiacov. Skúšala som všetko možné ale na zaspávanie ho proste potrebovala. Najprv sme jej ho zrušili cez deň. Keď ho ráno vypľula nenápadne som ho skryla a povedala som dcérke že ho zobrali škriatkovia do lesa a tam ho strážia kým nepôjde spinkať a že potom jej ho donesú. Celé doobedie potom mala obavy či príde 🙂 Tesne pred spaním som jej ho dala pod vankúš tak to potom brala v pohode že cez deň nie je cumlík doma ale na spinkanie príde. 🙂 Takto sme fungovali cca od roka a pol až pokým ten cumlík mala. Až raz som jej ho dala večer pred spaním na posteľ, ona ho zobrala a kým sa motala po byte tak ho niekam založila. Ke´d som ju ukladala spať, hľadali sme cumeľ a nevedeli sme ho nájsť. Plakala asi minútu ale ja som jej hovorila že ráno pohľadáme ( ja som tiež nevedela kde je a iný som nemala) tak išla spať a na naše počudovanie ráno si na hľadanie ani nespomenula. Manžel ho našiel náhodou asi na druhý deň ale už sme jej ho nedali. keď sa večer pýtala kde je cumlík hovorili sme jej že si ho mala pohľadať sama ale na to si nikdy cez deň nespomenula...a večer bola lenivá hľadať 🙂 takže u nás to prešlo samé, dozrela a išlo to bez veľkého boja..skúšaj ho najprv zobrať cez deň a až keď sa s tým vyrovná tak potom aj noc. Držím palce 🙂

Strana
z2