Dávate sedieť 6,5 mesačné dieťa?
Ahojte mamičky,
musím sa vás na to opýtať, aj keď ja osobne som presvedčená o tom, že dieťa má sedieť až keď to dokáže samo a že by som ho nemala dávať do sedu. Avšak dnes sme boli u lekárky a šokovala ma otázkou, že či dávam malého sedávať. Keď som jej povedala, že nie, tak mi vravela, že ho mám dávať do sedu.. no ostala som v takom šoku, že som sa nezmohla na slovo. Kázali vám to robiť aj vaše pediatričky?
Vopred ďakujem za vaše odpovede.
@zuzka276 a neskusala len,ako je na tom.mala? Oni musia aj skontrolovat dieta,ci je v poriadku. Ved na poradniach bezne skusaju,ci tam.nienje nejaky problem,pritahuju do sedu. A neskor aj kazu davat akoby do sedu,samozrejme.nie nechat sediet. Ako sa vsade pise,sediet ma.dieta vtedy,ked je pripravene a sadne si samo. No pediatrucka.musi kontrolovat,ci tam.nie je nrjaky motoricky problem ( ako naro.nasa zaostavala v hrubej motorike -slabsi svalovy tonus a hypermobilita k tomu).
Aj ti k tomu daco povedala?
@siska53 počúvala ju pri tom fonendoskopom. Nie je to zlá doktorka, alr už keď mala malá 4 mesiace tak ju dala do stoja. Vtedy som ostala prvý krát zaskočená. Tak hovorila mi, aby sme ju cvičili do sedu, že ako 10 mesačná by mala vedieť sediet. Má teraz 6 mesiacov a týždeň, ešte nelozí, iba sa prevráti na bruško. Všetko nechávam na ňu, aj sedenie, lozenie, statie, chodenie. Nič neunáhlim.
@zuzka276 ja som do sedu nedavala a obaja sedeli ako 8-mesacni. Max boli chvilku v kresielku, aby ma videli, ked nieco robim. 6-mesacne same sedi malokedy, to je potom sikovne a dost mozne, ze v 10 mesiacoch take dieta chodi.
ja som tiež dávala občas do kresielka, ale to bolo polohovateľné a viac menej bol v takom polosede.
A nie na dlho. Iba keď som potrebovala rýchle niečo urobiť. Posadil sa mi sám okolo deviateho mesiaca. Chodíme aj na neurológiu, nakoľko sa malý predčasne narodil a tam mi doktorka vravela, že určite neposádzať dieťa nasilu. Má sa posadiť samo, keď je na to pripravené a svaly má dostatočne spevnené.
Ahojte, aj my sme dávali malého do polohovateľného kresla, sám ešte nesedí. V kočiariku sa zdá, že už sedí, ale to len preto, že tam má oporu. Sám ešte ani náhodou. Má 7 mesiacov. Ale všetko mi príde v poriadku, do mesiaca to bude vedieť.

Dnes sa mi stalo to isté - doktorka dcéru posadila. Aj keď som jej povedala že ešte nesedí. Ostala som ako obarená...