Dávate sedieť 6,5 mesačné dieťa?
Ahojte mamičky,
musím sa vás na to opýtať, aj keď ja osobne som presvedčená o tom, že dieťa má sedieť až keď to dokáže samo a že by som ho nemala dávať do sedu. Avšak dnes sme boli u lekárky a šokovala ma otázkou, že či dávam malého sedávať. Keď som jej povedala, že nie, tak mi vravela, že ho mám dávať do sedu.. no ostala som v takom šoku, že som sa nezmohla na slovo. Kázali vám to robiť aj vaše pediatričky?
Vopred ďakujem za vaše odpovede.
😕 😕 . Dítě, které si neumí samo sednout, nikdy neposazovat. Není pediatrička starší? Dřív se to tak asi dělalo, ale měla by si dostudovat, si vezmi, kolik mamin ji třeba poslechne...chudáci děti..
mne doktorka povedala, že môžem dávať pribináčikov a miláčikov, odvtedy som sa na jej názor nepýtala ;) rob podľa seba, myslím, že na to ideš dobre 🙂
my chodíme cvicit a aj na neurologiu a povedali ze nie... ja malu davam do polohovatelnej stolicky tak vraj mozem ale nie na dlho a take ze opriet o vankus aby sedelo tak to nie. ze to nieje dobre na chrbatik lebo sa potom gulati a nesedi rovno. ale lezat cely den - tak z toho by bola nervozna. vyuzivam teda tu stolicku. kamoska ma synceka a ten uz sedi pekne sam. je to individualne.
Je ta Dr. Normalna?
ja som maleho tiez po polroku kde tu posadzala, lebo sa uz strasne zlostil, tak na dakych 5-10 minut doobeda a poobede, ked uz sa moc jedoval. a tak hadam zase kvoli tomu nebude mat skoliozu alebo co. hm ale moj doktor by mi asi povedal, ze mam proste robit to, na co si myslim, ze je dieta pripravene, ale sam by mi to urcite nenavrhol
nemá už pani doktorka niečo ako stareckú demenciu?
Rob ako uznas za vhodne. Ak sa ti to nepozdava tak ho nedavaj do sedu. Je zname, ze kazdy pediater ma ine nazory.
Je este maly na to aby sa vedel posadit, casu dost. Neboj, ked bude pripraveny, zvladne to aj sam. V prvom rade nech sa nauci liezt a chodit po styroch.
V ziadnom pripade, ak sa sam nevie dat urcite nie. Riskujes pokrivenu chrbticu a problemy - bolesti s nou po cely zivot. Nas syncek zacal sediet alebo sa vedel posadit sam ked mal cca 9-10 mesiacov a teraz sedi krasne rovno. A ziadne stresy som si z toho nerobila. Ked sa bude na to citit, tak to pride... Prajem trpezlivost a pevne nervy pri otazkach typu: A to este nesedi?? nechodi?? a pod.
@katkaa123 podla mna uz napr.v sportovom kociku moze chvilku posediet..s oporou chrbatika,asi tak to myslela dr?alebo neviem ako inak by to mohla mysliet,pokial viem, tak doktorky zvyknu prizvukovat len cvicenie krcneho svalstva u uplne malych babatiek davanim na kratku dobu na brusko.. .ale sedenie?hmm? 😕
davat do sedu? z ust pediatricky je to riadny preslap. musi to byt skor starsia pediatricka nez mladsia. odpoved je : NIE. dieta ma robit vsetko samo, tak ako je na to jeho mozog a telo pripravene. je velmi smutne ak lekar a rodicia robia nieco ine. Prosim riad sa radsej svojich instinktom matky, nez slovami vasej pediatricky. Ja som so svojimi detmi chodila k ortopedom, a aj som som synom cvicila par mesiacov vojtovou metodou a Dr. v nemocnici mi vyslovene povedala ze 6mes. dieta este nedokaze samo sediet. tak 8mesiac je v pohode...
@katkaa123 Ja som sediet davala a davala som aj pribinacika, chrumky, tycinky a tiez maly behal v choditku a nic mu nieje. Pediatri sa asi nikdy nezhodnu v tom co je najlepsie, stale maju rozne nazory. Aj ohladom prikrmovania, aj ohladom starostlivosti o babo.. Rob to ako ty myslis ze je dobre, ked to tak necitis, tak nedavaj babo sediet, ja som svojho davala kvoli tomu ze bol neskutocne zvedavy a ked sedel tak videl na vsetko okolo a vtedy bol spokojny. Tiez som robila to, ze som ho zdvihala do sedu, otacala na brusko, cvicila s nozickami.. Kazde babo je ine, ja mam syna velmi aktivneho, ale kamoskin o 2tyzdne mladsi doteraz nechodi a je taky kludnejsi. Vyskusat mozes a uvidis ako bude na to babo reagovat.
@katkaa123 v ziadnom pripade. dieta sa nauci nove veci /sediet, lozit, chodit/ prave vtedy, ked ma dostatocne vyvinute prislusne svaly na to. podla mna treba nechat vsetko na dietatko, ja som tak robila a syn sa krasne naucil vsetko sam. nehovorim, moze sediet napr. na mamine v takom polosede/pololahu chvilku s oporou, ale cielene ho davat sadat to podla mna urcite nie.
Nekazala,dokonca zakázala.ja sama aj naša pediatricka máme rovnaký názor ako ty.a to má moja dcéra už 8 mesiacov a stale nesedí úplne sama.treba posilňovať chrbtove svaly ale minimalizovať sedenie.
dieta samo vie, kedy je na polohu v sede pripravene. Moj maly si sadol az ako 8 mesacny a nic sme nezmeskali - rozhodne by som prcka nepodkladala vankusmi, nedavala ho do choditka a na silu ho nenutila sediet. Chrbat treba setrit. Ked bude mat chrbtovo - svalovy tonus natolko pevny, az sa ti posadi sam. Pediatricke by som vytlacila zopar clankov, nech si doplni informacie. Mimochodom, maly v 8 mesiaci sedel a stvornozkoval. Samostatne zacal chodit v 11a pol mesiacoch
Môj malý mal 6 mesiacov a sedel úplne sám. Dávala som ho do vajíčka, do kočiara a obložila dekou a vankúšmi. Podľa mňa by už 6,5 mesačné dieťa malo poznať už aj inú polohu okrem ležmo.
Poradim Ti knizku "Rozvíjej se deťátko " od Evi Kiedroňovej. Nam v mnohych veciach pomohla, nehovorim ze sme tiez vsetko do bodky dodrziavali, ale urcite 6,5 mesacne dieta sme nedavali sediet.
moj sedel uplne sam bez pomoci v 6. mesiacoch......zalezi od dietata, niektore nesedi ani v 9., a niektore sedi v 6 ako moj...je to individualne a tak treba aj pristupovat
@katkaa123 moja pediatricka vravela, ze sa ma sam dat do sedu, posadil sa sam ako 8 mesacny. vravela, ze do tych 9 mesiacov by to mal zvladnut, ale ze nic sa nedeje, aj keby neskor.
nas mal myslim 8 mesiacov ked zacal sediet, najprv stvornozkoval a az potom sedel, do nicoho som ho nenutila,podla mna sa to nema

@katkaa123 ale kde dieta ma samo sediet az ked to dokaze, nemala doktorka na mysly dat prsty a nechat dieta aby sa samevytiahlo?