icon

Deti a váš voľný čas

moninka666
14. mar 2020

Ahojte chcem sa spytat pripadne poradit..mam doma dve slecny 4r. a 1,5r. akoze neviem ale je to masaker..dievcata hlavne ta mladsia vkuse chora antibiotika v nemocnici sme u boli trikrat .ked sa ma dakto spyta na deti tak vzdy prve mi pridu na um iba sople neposlusna 4rocna dcera a urevana mladsia...som doma uz 5rok a poriadne mi to uz prerasta cez hlavu...muz pracuje v zahranici ked je aj doma nestiha byt doma s nami a nietp est sa dako extra aj venovat detom...proste neviem co je to mat dve hodiny pre seba nikde ale absolutne nikde nechodim nemam vlasy nechty som rada ked sa trocha namalujem jedina spolocnost za rychto 5rokov su len deti a chore deti a sople a chcem s a spytat aj vas maminy ako to mate s volnym casom ci len ja som taka narocna ale ci nate aspon na vykens dve hodiny pre seba xi chodite po welnes bez deti s muzom priatelom ...citim sa uz uplne ako troska vycerpana vycucqnq ....moje deti milujem na dovsetko ale potrebujem trocha pauzu aspon par dni ale proste sa neda...ako to riesite alebo ste riesili prosim o kazde rady a hlupe komenty nepiste depkujem uz aj tak dost....🙂😞

lula313
14. mar 2020

A prečo je mladsia stále chora? Nakazí ju starsia zo škôlky? Inak aj ja na dceru bonzujem, že je neposlušna, keď sa na ňu niekto pyta😀

moninka666
autor
14. mar 2020

@lula313 neviem ona ine ip chora ja to yz pripisujem tomu ze ma odomna zlu imunitu ja som bola cele tehu chora ale fakt ze cele furt sople kasel aj atb..

prevenar
14. mar 2020

@moninka666 chodte do lesa , mimo "hlavne tahy" , kde nie je nikto len vy a tam sa hrajte. popripade "za mesto" stavajte domceky pre skriatkov 🙂 ..zaklad je byt mimo akychkolvek ludi. ten kto ide medzi ludi musi byt totalne zabaleny - od izolovany od vonkajsieho priestoru. ak chcete byt v bezpeci, chovaj sa tak, akoby bol kazdy jeden nakazeny . ak sa nakazi 1 z rodiny nakazi vsetkych dalsich .

moninka666
autor
14. mar 2020

ja teraz nenarazam na korona.....to je snad kazdemu jasne zeby mal ostat doma

lula313
14. mar 2020

@moninka666 tak skus zvyšovať imunitu nejakými preparatmi(c, d vitamín, probiotiká). Dcéra má 2 roky a tá vôbec nebola chora, ani sople nemava. Inak prof Krčméry odporúčal chodit von aj počas korony, že je to dobre na imunitu(samozrejme nie na ihriska), ale mimo ludi

eliska13
14. mar 2020

@moninka666 aspoň na pár mesiacov by pomohlo nechať staršiu doma aspoň v zime.To, že si frustrovaná v takej situácii je úplne normálne.Kto nemá starých rodičov, ktorí pomáhajú a muža máš preč je to tak ako píšeš.boli ste u imunologicky ?možno by pomohlo predpísať imuno liečbu nás to postavilo na nohy non stop som ochorela od syna az na niekoľko x do roka ATB.Obaja sme mali bronchovaxom mne vyšla aj celková aj bunková imunita znížená.su deti, ktoré môžeš dopovať zdravou stravou, denne chodiť von otuzovat aj tak ochorejú.Pred 3 r sme obaja dostali kiahne, ja takmer v 40 r😀 zápal priedušiek, neskôr ja pásový opar moje dni boli, že som písala do kalendára kto kedy berie aký liek.A to už mal 10 r.nam ho nemá kto postrazit, takže až teraz prišiel čas, že som bola vo wellnese.Je to ťažké, ked nemáš súrodencov, rodinu či nenájdeš si na pár hodín opatrovateľku, ktorá Ti pomôže.Starsia už je na tie baktérie vírusy asi zvyknutá a prinesie to mladšej. Z lekárne sme skúšali všetko výťažky z hlivy...všetko.On začal byť najviac chorý práve po nástupe do školy.Takze len vydržať.Muz nemôže zmeniť prácu?nástupom do tvojej práce a deti do školy to bude ešte ťažšie a povinnosti pribudat

sponkaa
14. mar 2020

Mila Monči, ja mám tri (6, 3,2) a úplne Ti rozumiem, som 6 ty rok doma (pracovala som ako manažérka vo veľkej firme, takže cítim niekedy obrovskú frustráciu..) . Muž často v zahraničí, pomoc od rodiny, žiadna, moje deti sú hyperaktívne (asi po mne). U nás to vyriešila opatrovateľka (dávam 5€ na hodinu) a fakt keď mi to už ide na hlavu, aspoň 2-3 hodinky týždenne, keď potrebujem povybavovat. Napriek tomu, že som dlhšie doma, pracujem na viacerých dobrovoľných projektoch, píšem práce, aktívne sa učím jazyky a chodím kresliť a cvičiť. Aby toho nebolo málo, starám sa o manželovu 90rocnu starkú. Takmer 90% týchto činností robím s detičkami. Vôbec neviem ako a už je večer. Toľko je toho. Ale áno, keď prídu tieto stavy, že sme dlhšie chorí a nikde sa nedá , je to veľmi náročné. Moje najmenšie dieťa v noci ešte stále nespí, takže niekedy je to... Fuuu... o držku 😁 Odporúčam nájsť si niekoho na stráženie (áno sú to výdavky, ale psychické zdravie maminy je nadovšetko) napr. nejakú študentku, aby si mala čas psychicky zregenerovať. Nájsť si nejaký koníček a venovať sa mu aj s deťmi (začiatky sú náročné) Ale ver, nie si v tom sama ☺️😉 Čo sa týka wellnessu sama nechodím, ale môj muž by s tým asi nemal problém. Milujeme koncerty, minulý rok sa nam podarilo ísť do Budapešti i do Prahy (bez deti) boli s opatrovateľkou (a ano, bolo to stráženie drahé, ale stálo to za to😉 mne sa pár krát do roka podarí ísť samej na nejakú "odbornú" alebo pozitivnu prednasku typu Baricak, Toman, Dušek, Robins.... Alebo odbornú, to čo ma zaujíma. To je môj únik 😉 Ak Ti môžem ešte v niečom pomôcť, neváhaj a píš.

moninka666
autor
14. mar 2020

@sponkaa fuuu tak to teda mas toho este o dost viac...ja len neviem uz ...proste neviem kde cerpat energiu proste depka totalna no nevladzem nechce sa mi uz snimi ani hrat ani nic nove ucit...ked bola len jedna tu som viedla v dvoch rokoch vedela anglicky par sloviek bolo viac casu a teraz.....ked vidom ze vstanu o 6rano a 6:15 si robia disko bordel vsade a vkuse vysvetlovat upozornovat uz som z toho vycerpana strasne ..ja viem ze su to deti ze co cakam len neviem kde nabrat tu energiu a znova sa usmievat a nevrieskat po nich stale radte prosimmmm vypijem 4kavy denne aj tak spim vecer zase nie a nie zaspat

mila23
14. mar 2020

@moninka666 tiez som na tom tak bola, aj ked mne nastastie pomahal muz trochu po robote, ale tiez mal obdobia, ze nebol doma. Odporucam nejaku aj studentku na obcasne postrazenie. Na zaciatok nech sa s detmi hra ked si doma - a ty si mozes porobit alebo oddychnut. Aj oni budu mat zmenu - zase nieco nove. Postupne ich mozes nechat aj same s nou na dve hodiny.... Lebo ked si uz vyhoreta, nie je to dobre, aj tie deti to citia

eliska13
14. mar 2020

@moninka666 to už je psychická aj fyzická únava ani káva tu nepomôže.
@sponkaa s kým su deti pokým ideš cvičiť a maľovať?máš toho dosť klobúk dole si dobrá manažérka👍

pieksamaki
14. mar 2020

@moninka666
Ja mam 5 deti..10 rok doma...
Musis si to zariadit...byt par hodin tyzdenne mimo deti cez den...nie v noci.....inak mozes aj skolabovat....psychicka a fyzicka zataz to je...kazda sme ina....proste si musis nieco vo forme svojho relaxu,hobby najst...take co vyhovuje tebe.
Nie si v tom sama....mysli na to,ze to prejde....

sponkaa
14. mar 2020

@eliska13 deti chodia si mnou, zvykli si 😉

sponkaa
14. mar 2020

@moninka666 jednoznačne si nájdi niekoho na výpomoc. Študentky, inú mamičku a začni sa dávať dokopy. Potrebuješ nájsť znovu sama seba. Zdôver sa aj mužovi, na rovinu, že potrebuješ viac času pre seba, že sa cítiš zle. Po čase prichádza naozaj veľká úzkosť. Preto sa začni o sebe starať a hlavne o svoje psychické zdravie. Nastav deťom hranice. Moje chodia spávať o 19:30 aj cez víkend, aj keď máme návštevu. Určite v okolí nájdeš niekoho, kto by si rád strazenim privyrobil. Navyše, aj deti budú mať pozitívnu zmenu. Miesto kávy skús napr. Matcha čaj, má lepší povzbudzujúci účinok na organizmus a výborná je aj kurkuma. Veľa pi, čistej vody a vieš čo, vykašli sa na bordel, zober ich a choďte do prírody, bude lepšie Tebe aj im. Moje milujú zbierať bylinky a chytať dážďovky (je to hnusné, ale baví ich to😁) alebo zoberiem kybliky, naplním kamienkami a ideme hádzať k potoku, ja si môžem v pokoji čítať, kým hádžu. (Vin, môžu aj s prechladnutím, pokiaľ nemajú horúčku, navyše si budujú imunitu). Režim musíš nastaviť tak, aby vyhovoval Tebe, nie deťom. Ty si ich kráľovná, nie naopak, nikdy na to nezabudni. A nech si každý hovorí či chce, spokojná a šťastná mama je základ rodiny ❤️

majusikk
14. mar 2020

@moninka666 ahoj ja mam uz 11 ročného chalana a tiež bol večne chorý keď bol malý alergologicka mu zistila stecificku alergiu na rýchle zmeny počasia trochu sa to vekom zlepsilo. Stale berie niejake lieky ale je to ovela lepsie. A k tomu manzelovi a casu moj pracuje na smeny a ked je dom tak v lesr nabajku vecne sama som snad sa to casom zlepší...

moninka666
autor
14. mar 2020

@sponkaa joj baby dakujem za rady a povzbudenia sice neviem ako si ten cas najdem lebo uz dlhoodlhoo hladam ale proste sa neda furt sa daco vysrsti..stari rodiacia su zlaty len jedna aj druha starka chodia este do roboty kazda ma dost svojich zdravotnych problemov a zatazovat ich s detmi tiwz stale nechcem jasne ze postrazia ked sa da ale ja by som uz potrebovala byt aspon tyzden proste bez deti...no uvidime v lete je to vzdy lepsie teraz je fakt na prd obdobie vsetko chore vsade same virusi clovek sa boji aj niekde ist s detmi aby zase nepochoreli...dakujem drzte sa aj vy dievcata♥️♥️♥️

peternu3
Odpoveď bola odstránená