icon

Dieťa a výchova

26. okt 2022

Ahojte, kedy je podľa vás vhodné učiť dieťa vykať , učiť kto je strýko, stryná, teta ,ujo? Učiť pozdraviť sa, poprosiť, poďakovať?
Mám sestru, ktorá svoje deti neučí, že som ich teta a muž ujo ... nevedia sa pozdraviť , majú vek 7 a 5 rokov ...
My máme okolo 30 🙂
Ďakujem

Strana
z2
slavomira236
31. okt 2022

U nás v škôlke deti učiteľkám týkajú v rodine tiež si len tykame tak syn vykať nevedel nejak som to nemala na kom praktizovať aby sa naučil nastúpil do prvého ročníka a naučil sa aj vykať..dúfam že aj dcéra sa to v skle naučí teraz je predskolacka a tiež týkajú v škôlke kazdemu

marca12
31. okt 2022

A zalezi ti na tom,aby vam vykali a oslovovali teta,stryko? U nas v rodine deti tykaju tetam,strykom,volaju nas menom a tak sa mi to paci. Ja si neviem predstavit,ze by mi vykali a ani to nechcem. Jasne,ze vedia,kto sme,kto je krstna,teta,stryko,ale volaju nas menami a tykaju.

zorkahorka
4. nov 2022

Vykat som este neucila, starsi ma len 5 rokov, ale od malucka sme ho ucili,ze ocinov brat je strycko a jeho zena je teta. Zdravit vie, ale nie vzdy ho to napadne 😀

bluka2
4. nov 2022

Ja tykam pani učiteľkam & riaditeľke v škôlke od prvého dňa ako sme sa videli a aj oni mne... A nevidím všeobecne zmysel vo vykani. Iba takých ľuďom 70+ a na veľmi oficiálnom mieste sa mi to žiada, keď tvorím nejakú vetu

Strana
z2