Dieťa olizuje úplne všetko
ahojte chcela by som sa spytať, či máte skusenosti s tým, že by sa vase dietatko zamyslelo a vopchalo cokolvek do úst čo práve drží,poprípade to olýže a to má už 4,5 roka, dnes mi druhá 1 ročná v nestráženom momente ☹ (to bola fakt rychlovka) poolyzovala aj topánky kamarátky staršej dcérky a to som uz skoro dostala zradníka to mi prišlo fakt dosť nechutné, dufam ze nebudeme mať nejaké afty
moja za poslednych par dni pooblizovala pivnicne okna, kabrince, zjedla za par hrsti hliny a strku, nejaku tu burinu a mozno este vselico ine, co som si nevsimla.. zatial zije 😀
tak moj syn ma sice len 13 mesiacov, ale do pusy dava uplne vsetko. Tiez musim davat velky pozor, stale ho mat na ociach a brat mu z ruky veci,ktore nemoze olizovat, ale na 100 % to clovek neustriehne. Stane sa ze, su v puse topanky,m hlina, kamienok.....Ja len dufam ze ho to coskoro prejde.....
u nas to iste,akurat sa musi podelit s mamkou...takze,co papa on,musi dat aj mne....aspon mam prehlad,co uz zjedol 😀 😀 aaaale tiez sa bojim...lenze zabranit sa tomu velmi neda,uz teraz za nim beham ako strazny pes a stale utieram ruky....az do dnesneho dna,uz som to vzdala a umyvala iba pred papanim 😒 ...inaku nas letiakovove zabradlia...a cim spinavsie,tym chutnejsie 🙄
moja rocna ma tiez "najradsej" olizovat topanky a papuce, stale musim byt v strehu co si pcha do ust, hlavne ked teraz objavila kupelnu . A "chuti" jej papier,ten jej stale vytahujem z pusy.
moj syn neni ziadne sklenikove dieta a napriek tomu neolizuje topanky a podobne, je rozdiel ked bol mensi, tlacili sa zubky daval do ust hracky a co ma v rucke 🙂 teraz ma 2 roky nedava uz do ust skoro vobec rucky
moja dcerka dava do ust vsetko, a co najradsej oblizuje a hryzie su kable , ale to striehnem 🙂 🙂 🙂 🙂 davam ju do detskej lebo tam aspon kable niesu, ale tie obhryzene papierove skatule stoja za to, zatial mi len stvornozkuje tak pobyt vonku musi byt len v kociku, vsak aj piesok by mi zjedla 🙂 🙂 🙂 🙂 dufam, ze ju to casom prejde 🙂 🙂 🙂 🙂 nikto z deti mi takto vsetko nekostoval ako ona 🙂 🙂 🙂 🙂
naše zlobríča má 16m a stále líže, cmúľa a ohrýza všetko, čo sa dá 😅 väčšinou pri nakupovaní ohryzie všetky cenovky a visačky 😀 a to nehovorím o "kroksáčoch", hranách postele, maximálnej závislosti na zubných kefkách a najnovšie si sem - tam lízne aj stenu 😅 😀
no ja ako neviem,ale u 4,5 r. dietata sa mi to uz nezda OK ... u takto stareho dietata by som sa uz o tom poradila s pediatrom, ci psychologom
@rebeka7501 úplne s tebou súhlasím 😉 keby som mala popísať,čo všetko poolizoval,alebo zjedol môj syn,keď bol malý,tak ma zatvoria a ukrižujú 😀
@lucinka311 Na tie kroksy musim reagovať, aj u nas je to absolutna pochuťka, ani len z ruk mu ich neviem vytrhnut a ked sa mi to podari, tak to je revuu. Asi mu kupim jedny iba na hranie 😀
@gaby21 tiez sme sa s drahym o tom bavili, ze asi jedny dostane ako hryzatko 😀

aspoň "nachytá" imunitu. Skleníkové deti (nič nechytať, nič neolyzovať, po všetkom sa umývať detoxikačným mydlom, vitamínové doplnky a pod.) sú častejšie choré ako tie, ktoré behajú po vonku, chytajú do rúk vštko a samozrejme s rukami do úst. Veď tie topánky neboli natreté cíankáli, alebo ??? Už vidím reakcie maminiek 🙂