icon

Dieťa rieši svoju frustráciu jedným úderom na mňa alebo do muža

27. jan 2022

Čím začať?
Ľúbim svoje 3,5 rocne vytúžené dieťa....no som nešťastná- nechce sa objímať, že mu poviem pod ma postiskat, iba keď ono chce- občas.....nepočúva okamžite, keď na tom trvám že napr nechoď na cestu môže ist auto, zavrci a príde a capne ma....hanbim sa doslova zaňho, je bláznivý, skáče do reči, musí byť stredobodom.....keď prídu starki ledva sa pozdraví, na naš až doslova apel, nechce sa dat stiskat ani im to 0 bodov, ledva DA ruku.....v skolke počúva aj k deťom je dobrý, dá hracky, no k nám😐😐😐....rok bojujeme s jeho agresivitou v tom.....zd keď dostane zlosť zvykne nás raz (1) buchnut, nehodí sa na zem ani nereve, žiadne hysaky len uder_jasne ze ho nebijeme, vždy mu vysvetlime že nemôže...ale robí to raz za čas a ja som už hotová...Tultem to, no dnes som šla ponho Do škôlky a aj tam mi uz uvalil že som mu zle dala topánku, prosto mal nejaký stres a vyvrsil si to na mne, potom akoby nič...z
ase úsmevy....urobí to občas no MNA to vždy hroozne zraní ....váš názor?

anjelicek26
27. jan 2022

Co spravis, ked ta udrie? Keby mne toto spravi 3,5 rocne dieta v skolke pri obuvani, zdvihnem sa a ODIJDEM a necham ho tam a poslem po neho tesne pred zaverecnou manzela... mi to normalne dvihlo tlak. Tuto vysvetlovanie nepomohlo - treba ukazat prekrocenie hranice radikalnym riesenim.

pribinak
27. jan 2022

Nestiskaj ho na silu. Nie všetky deti to majú radi. Niektoré proste nie

Ale ako reaguješ keď tá udrie? Ako reaguje muž? Dostane dieťa Stop! Alebo nejaký trest? Alebo ako to riešite?
Minimálne mu treba chytiť ruky a dôrazne povedať NIE a keď sa ukludni treba s ním prebrať prečo vás a ani nikoho nesmie bit
Ale žiadne že muníciu boli srdiečko a bude plačkať. Normálne vysvetlit, že bit sa nesmie a ani on nikoho bit nebude. Ak bude, tak dostane trest

Ak je napr v škôlke ok, tak je to o tebe a mužovi. Musíte mu zadať hranice a byt dôslední,

nerya
27. jan 2022

My sme mali podobný problém, krpec si dokonca šiel po najväčšieho dinosaura, slona, auto aby ma to aj bolelo. Vždy sme sa mu snažili zabrániť ďalšiemu úderu, chytili sme mu ruky, uznali sme pocity - Vidím, že sa hneváš, že si smutný ...podľa situácie, aj my bývame nahnevaní, ale nebijeme sa, že to druhým ubližuje. Že má to boli... Pretože jemu nestačil jeden úder, keď som sa snažila odísť, chodil za mnou a udieral zas. A to ma krpec podozrenie na autizmus, veľa vecí nechápe, pár týždňov toto teda trvalo,, znížiť sa do jeho úrovne, vysvetľovať s kľudom, ale naozaj sme sa snažili vysvetľovať a nakoniec to prestalo. Stálo nás to veľa nervov a sebaovládania ale dúfam, že už sa i tomu nevráti.

diamond007
27. jan 2022

Ty robíš veci keď ti ich niekto prikáže? Samozrejme že ťa objíme keď ono bude chcieť a na povel. Možno tých povelov má moc veľa.
Ja som na toto mala rázne riešenie. Stalo sa 1-2x, vždy som vysvetlila prečo sa to nerobí, že to boli. A potom stačilo. Na ďalší krát som povedala že ešte raz sa to stane, vrátim jej to. A stalo sa, vrátila som. Pochopila hneď a prestala s tým. A to teda začala robiť možno keď mala medzi 2-2.5r

diamond007
27. jan 2022

Samozrejme že som jej ale vysvetlila a vysvetľujeme dodnes (3r)podrobne, že sa to nerobí, keď sa iba hnevá a nie na tých, kt.lubime. Že to je nástroj obrany, keď jej niekto spraví zle, bude jej ubližovať tak vtedy ho môže buchnúť, brániť sa.

matovicova
27. jan 2022

Kup knizku Kubko sa hneva, odporúčam. Mam dve deti, jedno to nikdy nespravilo, druhe robilo niečo podobné. Výchova rovnaka, takze nie je to v rodičovi, je to v tom dieťati. Ale to je normálne, to sa stáva.

Keď to urobí a pekné slovo nepomáha, treba ho trochu soknut, bud nakricat alebo vrátiť alebo iné co uznas za vhodné. Ma hnev a treba mu poradiť, co s tym hnevom. Buď dupnúť nohou, alebo zavrcat, zakričať, hodit o zem vankúš. V tej knizke deti hnev nakreslia, papier roztrhaju, podupu, hodia do steny - toto nasi zboznuju. Držím palce 🍀

euka210
27. jan 2022

Ja mam 10r syna, ktory sa chce mojkat, ale ked ja k nemu pridem, tak nechce sa mojkat...v tom problem nevidim...
Ale to ze 3,5r dieta ta buchne v skolke...dostal by jednu na rit a bude sa obuvat sam. Asi nema urcene hranice ze rodic sa nebije...tu vysvetlovanie u takeho maleho nepomoze...obcas to detom treba vysvetlit recou ktorej porozumeju. Bit dieta to nie, ale jedna na zadok moze pomoct.

petricka22
27. jan 2022

Myslim, ze vela z vas to nezazilo. Vratit jednu ranu, ci otocit sa na pate a nechat dieta tak a odist, nie je riesenie. Neuvedomi si, nepouci sa, nepochopi. To ze date dietatu jednu po zadku? No mozem vam povedat, ze moje dieta mi povie, ze ho to ani nebolelo. Preto viem, ze toto nie je riesenie. Chce to nekonecne vela troezlivosti, vysvetlovania a mozno aj odbornej pomoci. Urcite v tom nie si sama, je nas takych viac 🙂

ivi85
30. jan 2022

Nečítala som komenty ale treba sa zamyslieť. Na mňa to tiež syn pár krát skúsil, jednou vetou som povedala ,,pravidlo je že mamu bit nebudes,, ak to zopakoval dostal informáciu že ešte raz a vrátim mu to . Skúsil, vrátila som.nesuhlasim s fyzickými trestami no tu som vrátila aby to aj cítil. Keď sa to ešte niekedy zopakovalo, postup bol rovnaký.samozrejme som mu vysvetlila že chápem že je nahnevaný ale že bit ma nebude. Teraz keď sa nahnevá tak mu ruka občas cukne že ma ide udrieť ale včas tú ruku zastaví stačí na mňa pozrieť. Ak mu teraz dovolíte vás otlkat,amen tma čo bude za pár rokov. V jeho veku dieťa rozumie,treba to riešiť rázne a hneď ako to zopakuje