Dieťa robí zle psovi. Čo mám urobiť?
Ahojte, potrebovala by som radu. Mame skoro dvojrocnu dceru a mensieho psa, ktory je s nami vnutri. Mala v poslednej dobe zjavne skusa, co si moze dovolit. Bije tu nasu fenku, kope do nej, sticuje ju, normalne ju nespoznavam. Pes len drzi, chudak. Skusala som to ignorovat, skusala som na malu kricat, dostala po zadku, dnes som ju uz s velkym cirkusom odniesla do izby a zavrela ju tam (s tym, ze ked sa nevie spravat k psikovi, tak bude sama). Nic nepomaha. Stretli ste sa s tym niekto? Co mam urobit? Ci len pockat, ze to prejde?
(Pre adminov: Viem, ze je tu tema Pes a babatko, ale nasa mala uz babatko nie je a cela tema je o tom ako zaistit, aby si na seba zvykli a aby pes neziarlil)
@ wild.horses Dakujem za nazor, snazim sa, aby tej nasej urobila moja moja, lenze ona namiesto toho urobi tresk po hlave. Stale sa malej snazim vysvetlit, ze psika to boli, zatial neuspesne 🙂 Neizolujem ich od seba, uz bolo aj obdobie, ked ju stale hladkala, ale teraz... Samozrejme, furt su pod dohladom, lebo uz sa parkrat stalo, ze bola fenka niekde v kute a to by asi dopadlo zle. Tak snad to prejde.
Inak zaujimave je, ze robi takto zle len tomu nasmu, cudzie psy hladka a mazna sa s nimi.
bosoriak, no my mame to iste....ale ja to beriem ze len skusa. Ale my mame bernskeho - fenku a tu aj keby chcela nepolozi....ma asi 50 kg....no ale taha ju za chvost, trieska po hlave, sklbe chlpy...chudak pes stoji/lezi a drzi..a pri najblizsej prilezitosti prchaaa pryc 😀 Tak len vysvetlujem ze Aška je ziva, ze ju to velmi boli, aj obcas dceru potiahnem trosku za vlasy aby videla ze to nie je prijemne. Vonku dokonca vzala palicu, bezala za nou a kricala - ja ta zabijeeem...no netusim odkial to mala, ziadne krvaky jej nepustam. K cudziemu psovi si samozrejme nedovoli.
Neviem, ak sa zaroven k nej sprava aj pekne tak to podla mna prejde - dufam 😀
@bosoriak ani u nás sa to nedalo vysvetliť, nie všetkým deťom sa v tom veku dá vysvetliť že psíka to bolí urob moja moja....nedalo a nedalo sa to, už som bola zúfalá, psy v jednej izbe, malá so mnou v druhej....dokonca ju dva razy psy (cudzie!) pohrýzli, tak, čo sme boli zašívať....ani to nepomáhalo....a chudák veľký pes si od nej nechal všetko, somár, ani sa neupratal nechal sa týrať kým som nezbadala čo mu malá robí len sem tak slabo zaskučal...a potom fena, 7 kilová...pár krát sa zvrtla, keď ju malá ťahala a sekla ju...nie do krvi, nie silno, štipla ju, ale hlavne prekvapila....a malú to nejako prestalo baviť. Možno to len náhodne padlo do doby, keď už ju to aj tak prestávalo baviť, a možno tomu tá fena pomohla, to neviem. Nateraz Ti zostáva len ich strážiť a robiť to tak, ako to robíš, to obdobie pominie.
@bosoriak my mame taky isty problem v podstate aj nas maly skusa co moze hlavne sa snazi na nom jazdit ako na konikovi ale raz to nas uz pes nevydrzal a skocil do neho neublizil mu len ho postrasil a myslim ze to trosku pomohlo posledne mesiace mu stale vysvetlujem a ukazujem ako ho ma hladkat a tak a myslim ze to uz zacina chapat aj ked ma len 16 mesiacov ale jasne ze ma chvilky ked ho aj taha ked sa chce hrat🙂)))
No kocky toto si zazivam aj ja. Moja mala polovnicka(suka hrubosrsteho jazvecika) drzala vsetky nasilne prejavy lasky mojho syna. Sama si prestahovala peliesok pod jeho postielku, kde mu je nablizku(aby ho mohla strazit) a zaroven sa on k nej nedostane(iba ak ju vytiahne ztadial s pelieskom). Suka sa uz zo syna stavala cholerickou, uz ju aj hladkat mohol namiesto tahania za fuzy, jazdenia na nej, no ona neuroticky vrcala, ale vzdy drzala a len vrcala s pohladom uprenym na mna, ze daj to dieta odo mna prec. Dnes nastal zlom a hryzla ho do prstov, ked sa jej sparal v papuli, dokonca ho hryzla v priebehu 10 minut asi 3x, ziadne velke hryzy to neboli, len take ze bacha. Pes na mna hned hodil pohlad typu - viem, ze to nemozem, ale nedalo sa inac. Naoko som ju vyhresila a malemu som razne povedala, ze si to zasluzil, lebo jej robil zle a ona mu inac uz nevie ukazat, ze sa jej to nepaci a nema jej to robit. Toto bolo dokolecka dnes 3x, tak snad pochopil a psovi sa zacne prijemnejsie obdobie s nasim rastucim synatorom.
my máme rovnaký problém ale dcérka si niekedy vybíja na našej sučke zlosť, veľakrát keď sa nedialo niečo podľa jej predstáv, dostala hysák išla okolo Blaze a už ju šticovala, kvákala....náš pes znesie veľa, musím ju zachraňovať minule som si už myslela že jej ide oko vypichnúť dokonca ani ja som jej nedokázala dať ten prst z oka preč tak silno ju držala
vtedy ale už dostala po ruke pretože žiadne slovné pusť ju, bolí ju to atĎ nepomohlo a náš psík má zdravotné problémy a veterinár nám povedal, že nemá mať stres, no pri našej dcérke to má ťažké a tiež mám pocit že dcérka na ňu žiarli, odstrča ju keď ju príde oňuchať atď na druhej strane nemá problém ju pomojkať, pohladkať ale len keď má náladu...zaujímavé je , že keď vidí cudzieho psa vonku piští, víska od šťastia a každého chce hladkať
nasa suka bola až do narodenia dcery mojim deckom.... fatálna chyba !!!! pes ma ostat psom, teraz je chudatko len zmatená, nechape čo sa deje, myslí si, že je na vedlajšej kolaji, už za mnou ani nechodí...
ake k veci : nasa malá terminatorka ju tiež odkedy chodi, terorizuje, snažím sa to mat pod kontrolou, skuša, skuša, Sany si to z počiatku nenechala, vrčala na nu, sem.tam aj vyštekla, ale ja som ju hned uzemnila, lebo mala sa jej potom bala... teraz už nevrčí, lebo sa zas pre zmenu boji ona mna... ach jaaaaj... ked ja ich obidve luuuubim (dceru samo viac) lenže su to opice a ja som v poslednej dobe už len policajt... utešujem sa tým, že snad ako trojročná už bude mat rozum...
aj ked ona ho ma už aj teraz, lebo vie, že Sanku nesmie bit, ale aj tak to robí.... smradina jedna malá... 😝 😝 😝 drzá po maminke 😝 😝
Dakujem vsetkym za postrehy. Tak to nakoniec vyzera tak, ze ignorovat to je najlepsie. Malu to uz preslo a aj ked sa nejako k tej nasej psici nema a nehladka ju, aspon jej nerobi zle. 🙂

ahoj,
doma mame troch anglickych bulterierov a nasho maleho 20 mesacneho syna. Od narodenia su s nim v kontakte. Samozrejme, teraz ich taha za usi, pcha prsty do oci a podobne. Nasim psom to vobec neprekaza, no ked je toho vela, tak mu povieme dost, nie a daj honey kissy kissy alebo sprav moooja honey. Tak aj ked ju potiahne za ucho a povieme mu toto, tak ju potom pekne pohladi alebo sa ku nej pritisne... Aj Honey vie, ze to mysli dobre.
Po zadku sme mu este nikdy nedali, ani ich od seba neizolujeme.
Jeden z nasich psov je strasne velky (40kg) a take steniatko vo svojej hlavicke. Na neho musisme davat pozor, lebo maleho moze zhodit. Malemu to vysvetlujeme, aby si daval pozor a podobne... Ked ide ten pes okolo neho, tak sa automaticky niecoho chyti, alebo mu nastavi ruky, ze...chod odomna dalej. Inak su skveli kamosi, maly mu hadze aporty a dokonca mu kazdy den aj do klietky vlezie 😉
Odporucala by som ti to, co funguje u nas...vysvetlenie, ukaz ako sa robi moooj psikovi, povedz jej, ze tahanie psika boji (auau 😉 ) a podobne. Deticky to rychlo pochopia, neboj. 🙂
No tiez, nikdy ich nenechavaj samych (ale to je jasne), lebo psik moze zareagovat necakane na bolest.