Dieťa sa odopína v autosedačke
Neviem, či máte niektorá skúsenosti ako zabrániť, aby sa dieťa odopínalo v autosedačke?
Môj syn sa pri každej ceste pravidelne poodopína a vylezie z autosedačky. Včera skončil medzi zákuskami a cestou späť od starých rodičov medzi sedadlami.
Okrem toho, že je to nebezpečná záležitosť sa s ním už bojím sama cestovať.
@lenulienka1008
@meluela Ďakujem, môj je ešte tiež vo veku, keď zákazy a príkazy neplatia, takže o to sa ani nepokúšam.
@sandral prepac, ale skoro trojrocne dieta je uz vo veku kedy zakazy a prikazy by mal vediet akceptovat.....Takze by si sa o to uz pomaly mala zacat pokusat😉
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/cestovanie-s-dietatom-do-talianska/
Takze skor ako autosedacku by som prehodnotila ine veci....
@maciatkolulu Áno, pokiaľ nemá zdravotné problémy.
Každé dieťa je jedinečné a to, či sa odopína v autosedačke nie je vecou vychovanosti.
Moja dcéra sa jedného času tešila ak môže sedieť v autosedačke, dokonca v nej aj spala, príp. sme ju v nej aj kŕmili, vymenili sme autosedačku a bum, nezostane v nej ani za svet.
Mali sme požičanú autosedačku a bola v nej spokojná.
@maciatkolulu tiež neriešime doma nič príkazmi a zákazmi, beriem ju ako rovnocennú a som názoru, že prikazovaním nič nedosiahneš a už vôbec nie, aby dieťa zostalo v autosedačke.
@sandral prepac, ale ked ma problemy, tak si to mala napisat hned v uvode, pretoze inak sa pristupuje k dietatu so specifickymi potrebami.....Napisala, ze este nie je vo veku.....
@kiks_1 nikto nehovori, ze to maju byt striktne zakazy, prikazy, ale jednoducho trojrocne dieta, dieta bez specifickych potrieb teda, musi vediet, ze ked mama, otec, babka a ina dospela osoba, ale aj starsi surodenec, nieco povie, tak sa to ma dodrziavatlebo akokolvek beries trojrocaka ako rovnecenneho, tak ten rozumcek asi este nema, aby chapala niektore veci, myslim, ze chapes ako to myslim... a ked nie, tak sa nemame o com bavit. U nas je dost uvolnena vychova, niekedy mam pocit, ze az moc, ale pokial ide o dolezite veci nevyjednavam. Proste priputany musi byt a hotovo o tomto sa u nas nevedie ziaden debat a aj sa to dodrziava. Je to pre teba prikaz? Alebo mam prosit, aby sedkal a neodopol sa?😉 Ale no taaaak.
My mame tiez takeho spekulanta. Od 16 mesiacov si pravidelne zvlieka popruhy z ramien a moze ich mat utiahnute akokoľvek. Tie pasy medzi nohami zatiaľ nastastie nerozopne. Horšie vsak je, ze ked si tie horne zvlecie z ramien, potom sa nakloni na bok a odopne ten zeleny gombik na boku, co zaisťuje cely isofix a teda to je v keli. Sedacku mame romer safefix. Riešenie som uz nasla, existuje taka spona ktora sa da na hrud a nou sa k sebe pripnu oba ramenne pásy, zatiaľ nam to funguje. Len som chcela poukázať na to, ze aj výrobcovia by mohli trochu pohnúť rozumom a umiestniť bud gombik ktorý zaisťuje isofix mimo dosahu dieťaťa, alebo aspon paušálne vybavit sedacky spominanou sponou, ktora drzi pri sebe oba ramenne popruhy.
@skumavka oni na tie spony nemaju crash testy, takze by sa im to skomplikovalo ak by to bolo standardne prislusenstvo sedacky. ale nas tiez spona zachranila ... este trebalo zaistit dvere, lebo dalsi krok ked zistila ze sa neodopne bol pokus o otvorenie dveri za jazdy na dialnici ...
Neviem ake stare je tvoje dieta, ale u nas fungovalo a aj funguje ze ak sa mladenci v aute odpasaju tak zastavim auto (jasne nie v strede cesty) a nejdem kym ich nezapasem. Par krat som to tak urobila a pochopili ze v aute je dost nuda byt odstaveny niekde na benzinke. Starsi ale take tendencie nikdy nemal, zato mladsi je exper a ten dokoca vytrhal opierku hlavy z autosedacky, lebo bol priputany ☹ ale zvykol si ze proste inak to nejde. Bezpecnost musi byt, neodpustila by som si, ak by sa im nieco stalo, koli tomu ze neboli priputani
@sandral inak verim ti, ja tiez s mladsim odmietam ist autom dlhsie ako 15 min sama, lebo s nim sa proste neda. Vsetko okolo neho lieta, operka hlavy zo sedacky je odmontovana, netusim ako ale zjavne sa to da. Nehovorim o tom ze sa vie povyzuvat a topanky lietaju kade tade v aute. Ale na pas si uz svykol, ale bol to boj a cesta s nim autom je pre nas nocnou morou. ja mam stres ist s nim len sama autom do mesta 😀
@mimikas Ja som už z neho zúfalá. Dnes mi tiež začal rozoberať auto a včera kúpená termoska je už minulosť.
Dnes som bola nútená s ním sama precestovať 100 km, ale poviem Ti radšej by som okopávala zemiaky, ako cestovať.
On tiež nerád cestuje, už tam máme všetko len, aby som ho zabavila, ale nepomáha nič.
Mám objednané úchytky na pásy, ale čo má na dosah ruky, to zlikviduje. Kým neprídu úchytky, tak riskujeme.
My sme tiež museli kúpit sedačku s pultikom cybex,mala necelé dva roky,najprv jejj to vadilo,teraz je to pre ňu automatické.cestuje sa nám výborne😀
@sandey https://www.aladdin.sk/doplnky-k-autosedackam/z...
Je to táto úchytka, dúfam, že pomôže.
@sandey my mame tuto https://www.maderna.sk/chranice-pasu/besafe-bel...
inak na sedacku v smere jazdy to neni uplne ideal (nemaju to testnute co to robi s hrudnikom a bruskom), ale stale lepsie nez dieta bez pasov ...
Vies co urob? Chod do obchodu a posadzaj ho do roznych sedaciek ci sa vie odopnut, tu co neodopne kup. My mame strasne tuhe to otvaranie. Aj ja s tym dakedy mam problem. A co sa vyvliekania z pasov tyka, existuje taka jednoducha spona ktorou ich spojis. To si dieta nevyvlecie..kamoska to ma odskusane, mala sa jej vyvliekla z hocicoho a odkedy ju ma, uz sa nevyvliekla.

Moj maly sa vyvlieka od roku a pol z hornych pasov takze zakazy prikazy tresty v tomto veku nezaberaju... a dotiahnuty je pritom tak ze mam pocit ci som mu rebra nepolamala 😉