icon

Dieťa začína chodiť do škôlky a ja sa cítim hrozne

oliviamae
27. aug 2017

Ahojte mamičky🙂 Už len pár dní kým začne moja malá chodiť do škôlky😨😨 Chystám sa stratiť hodiny objímania denne,kedže bude všetok ten čas v škôlke...vážne si myslím, že moja úzkosť a strach bude horší ako jej. Akékoľvek iné mamičky prosím o radu 🙏🙏

ewisam
28. aug 2017

@beton nechcem sa vam do toho motat kocky, ale ja ako matka, neviem dat dietatu kolektiv a iny typ autority ako ucitel v skolke 🙂 neskor v skole atd. Ty snad ano? Lebo ci chceme ci nie musia sa krpci ucit zit v kolektive a respektovat autority...socializovat sa v skupine rovestnikov a neviem teda ale mat doma 10-20 skolkopovinnych deti to nedam 🙂 ani pri tej najlepsej voli

ewisam
28. aug 2017

@oliviamae vobec sa nestresuj, o nic neprichadzas.... skolka je len na cas, zacnes chodit do prace nebude ti tak clivo... mojkat sa mozte po skolke od nevidim do nevidim, takze nepanikar.

rendicka
28. aug 2017

Náš drobec ide tiež do škôlky a teší sa...ja mam pocit clivoty a že tie tri roky neskutočne ubehli prirýchlo. Doma ostávam ešte s 1,5 ročnou dcérkou kým Ježiško nedonesie ďalší živý darček 😊. Popri nich som sa snažila chodiť aspoň raz mesačne na lekárske semináre nech neschytam " materskú demenciu" 😉 s manželom sme sa na začiatku dohodli že do 5 rokoch krúžky riešiť nebudeme detstvo je pri krátke aby sme ich zaťažovali nimi. Farby písmenka zvieratá...to som ich učila sama tak prirodzene. Synček rád spieva a popri tatkovi chytá gitaru. Ja nie som z tých aktívnych mamičiek čo dávajú deti na krúžky chcem nech si sami vyberú čo ich baví. Ale naši sú zbláznili do domácich zvierat u rodičov na dedine tu sú fakt ako vymeneni..chcem radšej nech drobec vie že mrkva a kurča nerastie v obchode ako ovládať balet v 4 rokoch... ale diskusia bola o pocite akejsi vnútornej straty dietata...ten mám podobný aj keď dva mesiace nevyspatá čo sa obaja tlačia na mňa a budia a volajú ma v noci k sebe užívam si detstvo mojich detí lebo viem že za pár rokov skončí a budú stáť na vlastných nohách 😊. A naozaj si nemyslím že žijeme zaostalo v našej krajine

hettinka
28. aug 2017

@ewisam áno, súhlasím, presne o toto ide ... ale úplne stačí od 3-4 rokov v pohode.

ewisam
28. aug 2017

@hettinka jasne ze staci, ale chapem aj mamicky, co davaju deticky skor 😀 samozrejme ked su objektivne priciny, praca.

mircalla
28. aug 2017

@oliviamae Tam niet co radit - chod do prace a cit sa trochu uzitocna, nebudes ma na podobne myslienky cas ani omylom.
respective asi nechapem aky mas problem - ty nepracujes, nemas v podstate do coho pichnut a citis sa smutno. no hotova tragedia, su matky, co su samozivitelky, deti v skolke a rozmyslaju ako vyziju

mircalla
28. aug 2017

@oliviamae Tam niet co radit - chod do prace a cit sa trochu uzitocna, nebudes ma na podobne myslienky cas ani omylom.
respektive asi nechapem aky mas problem - ty nepracujes, nemas v podstate do coho pichnut a citis sa smutno. no hotova tragedia, su matky, co su samozivitelky, deti v skolke a rozmyslaju ako vyziju. Nie, nie som ten pripad, ale neviem si predstavit trcat doma bez prace a s dietatom v skolke. Bud som na rodicovskej alebo pracujem....

@beton samozrejme, ze patri k rozvoju dietata, to ale tazko vysvetlis niekomu, kto dieta do nikdy skolky nedal a dat ani nechcel.

oliviamae
autor
28. aug 2017

@hettinka @mircalla Ale ja som zamestnaná u môjho manžela v podstate... Moja profesia je ,ale fitness lenže vrátiť sa po pôrode k fitness je dosť ťažké (nie pre mňa,ale pre zamestnávateľa) takže

mircalla
28. aug 2017

@oliviamae tak potom ti tazko radit, byt zamestnana naoko a pracovat su 2 rozdielne veci, ci je k tomu sa tazke vratit, tak to neviem posudit.
ale keby si mala pracu, tak nemas cas sa zaoberat takymi uvahami. ja osobne si myslim, ze su realne problemy a potom tie, ktore su take ako tvoje....nevies, co od dobroty
Sorry, ak som zla, ale na to nic ine ani nemozem napisat.

hettinka
28. aug 2017

@oliviamae no časom sa budeš musieť k tomu vrátiť v nejakej podobe ... teda možno už nie ako trénerka, ale ako prevádzkárka fitnesscentra, alebo budeš robiť papiere, objednávky produktov, klientov, stravovacie plány a tak, je toho veľa, čo sa dá robiť v tejto oblasti. Alebo začni robiť cvičenia pre mamy s deťmi. Čím skôr si nájdeš náplň dňa, tým lepšie, pre teba najmä.

oliviamae
autor
28. aug 2017

@mircalla to ,že som napísala ,že ked pojde moje dieťa do škôlky a mne bude smutno je akože niečo zlé? Len preto,že matka prežíva takéto pocity už nevie čo od dobroty? ehmm....

oliviamae
autor
28. aug 2017

@hettinka Vo fitness je to ťažšie.. pred pár týždňami som bola na pár pohovoroch ,ale všetci sa zhodli ,že tehotenstvo(porod) je problém

mircalla
28. aug 2017

@oliviamae v tom pripade nechapem na co si davala dieta do skolky, ked si doma a je ti smutno.
V 2 a pol roku je to zbytocne skoro, pokial nemas dovod ci nutnost ist do prace, co je dovod u vacsiny z nas.
Do skolky uplne stacilo o rok neskor, dieta v tomto veku skolku zdaleka nepotrebuje, kolektiv ma aj inde.

maciatkolulu
28. aug 2017

@oliviamae tomu celkom nerozumiem, lebo nasa priama suseda cvici od par mesiacov svojho dietata ako trenerka, robi si skolenia, skusky v Prahe a fici a fici....

ebi88
28. aug 2017

@oliviamae ake fitness? Aky zamestnavatel? Ja robim fitness som po porode a uz pomaly cvicim a v pohodke, ba este lepsie. Zasa netaraj. Ked ti je smutno a nerobis ci uz nechces alebo nemusis, tak nedavaj ju do skolky este a hotovo. Alebo sa postav ako chlap k tomu. Taky je zivot.

oliviamae
autor
28. aug 2017

@maciatkolulu ono to záleží od zamestnávateľa. Robiť fitness trénera (myslím opäť s tým začať) na nejakej úrovni je po pôrode niekedy ťažké.

oliviamae
autor
28. aug 2017

@ebi88 aké fitness? ak robíš fitness tak by si mala vedie čo to je nie 😉😅 a každý tréner potrebuje byť niekde zamestnaný,teda u nejakého zamestnávateľa (ak nemá fitko a sám ho neprevádzkuje). Písala som,že som zamestnaná ,čiže pracujem u manžela vo firme (mám na starosť papierovačky apod.) ale to nieje to,čo by som chcela robiť,kedže moja profesia je fitness tréner.

maciatkolulu
28. aug 2017

@oliviamae ked sa chce, tak to ide😉 , ci si tak mimo formy? Ved tvoje dieta bude mat tri, nie si uz davno po porode.... To uz je vacsina fitness trenerov davno vo forme a robia minimalne na dohodu, ci uz kvoli zarobku, ci uz na vyplnenie volneho casu, ci ako hobby, ale teda tvrdit, ze tri roky od tehotenstva je tazke sa vratit k fitness je trochu smiesne😀

cristi
28. aug 2017

a z coho mas najväcsie obavy, strach, zeby aj vycitky svedomia? Po precitani tvojich prispevkov je tvoja dcerka sikovne a samostatne dieta, ktore zrejme nebude mat problem s adaptaciou v novom prostredi, prave naopak.Ale tu nejde ani tak o tvoje dieta, ale o teba, ako zvladnes to niekolko hodinove odlucenie od dcerky,Myslim, ze si musis viac doverovat , aspon natolko, ako veris svojej dcerke, ze tu zmenu ona sama v pohode zvladne.A hlavne si najst nejaku zmysluplnu cinnost,pracu, kde budes riesit uplne ine veci ako to s cim teraz prechadzas...

oliviamae
autor
28. aug 2017

@maciatkolulu ja som bola v pohodke skoro hned po pôrode. Ved som pisala,že ja problém nemám,ale zamestnávatelia. Cvičím každý deň je to moje hobby. Na pohovoroch akonáhle sa zmienim o dieťati ,práca je tabu. Ale ťažko sa vysvetľuje niekomu ,kto v tom zrejme nechodí.

oliviamae
autor
28. aug 2017

@cristi ONO JE TO UPLNE NORMALA UZKOST,LEN PAR MAMICIEK Z TOHO SPRAVILI POHROMU AKO NAPR. ZE SOM PSYCHO-MATKA,KTORA JE LENIVA A NEPRACUJE 👏😉 JE TO NORMALNE A VIEM ZO O 3-4 DNI MI BUDE SUPER !! SU TO BEZNE OBAVY O DIETA,KEDZE TAM POJDE PO PRVYKRAT,ALE VERIM ZE TO BUDE SKVELE.😘

mircalla
28. aug 2017

@oliviamae Pracujem v IT, v teame mam 4 developerov, ktori mi idu neskutocne na nervy aki su doleziti a jednaju so mnou ako s blbou zenou, deti vidim tak vecer, ale musim zarabat....O 21.30 uz spim, co nevladzem. Domov si este nosim kopec veci z prace (v hlave minimalne) Kebyze jediny pocit, co mam, ze mi je smutno tak som stastna
Takze v podstate ti len zavidim. Z mojho pohladu nemas ziadny problem. Stale si myslim, ze tvoje dieta ma skolku este dost casu, takze si tieto pocity mat nemusela, resp. si ich mohla mat az o rok
Je este dost malicka a mohla si si ju este uzit - ja taku moznost nemam

oliviamae
autor
28. aug 2017

@mircalla ale ja som ani nepísla,že nejaký problém mám 😵😵 Asi by už stačilo 😉

mircalla
28. aug 2017

@oliviamae tak podla mna to sa uvidi neskor. kedze nevies, ako si vyplnit den

bonnie1
28. aug 2017

@oliviamae bola si v amerike ?

ebi88
28. aug 2017

@oliviamae nepotrebuje robia aj na zivnost. Posilka ich zastresuje akurat, mozu pripadne brat proviziu. Ak klient chce teba neriesi porod.

oliviamae
autor
28. aug 2017

@bonnie1 Samozrejme,narodila som sa tam.

ebi88
28. aug 2017

@oliviamae navyse nemusis byt trenerka mozes byt sutazne fitneska tak preto ale fitnes 😉

cristi
28. aug 2017

@oliviamae samozrejme, ze to bude dobre pre vas obe😉 s tymito pocitmi prechadza viac ci menej kazda matka.Tiez som sa citila vseliak, ale nakoniec som bola neskutocne hrda na dcerku ako to super zvladla , i na seba

beton
28. aug 2017

@ewisam ok. zle som polozila otazku. co dietatu da skolka, co potrebuje....podla mna kolektiv nepotrebuje vo forme, ako ho dava skolka. Ved kolektiv viem dat dietatu aj inym sposobom. A kolektiv rovnako starych deti, to je uplne neprirodzeny sposob ucenia sa. ked uz, tak rozne starych, aby tie interakcie mali zmysel. ovela viac sa mu zidu vztahy a spolocne detstvo so súrodencami v zivote. podla mna je lepsie, ked som sama na 2-3...x deti ako ucitelka, cudzia teta na 10-20 deti. podla mna mam viac casu sa im venovat. Rodic by mal byt hlavna autorita. A v skole ucitel, co dieta chape, ked nastupuje do skoly. Ale to je moj sposob uvazovania. Ked niekto chce ist do prace alebo je na to odkazany, pripadne si mysli, ze je na to odkazany, tak tam argumenty nepomozu. Tato mamicka chce dieta dat do skolky, aj ked sa na to neciti. Ja osobne velmi davam na pocity a proti nim nejdem. Intuicia je dobry pomocnik. Rozum ju moze prevalcovat, co moze byt aj na skodu.