Dieťa začína chodiť do škôlky a ja sa cítim hrozne
Ahojte mamičky🙂 Už len pár dní kým začne moja malá chodiť do škôlky😨😨 Chystám sa stratiť hodiny objímania denne,kedže bude všetok ten čas v škôlke...vážne si myslím, že moja úzkosť a strach bude horší ako jej. Akékoľvek iné mamičky prosím o radu 🙏🙏
@maciatkolulu áno myslela som hysterická. Neviem, aký je "tento" prípad a ani neposudzujem. Je to vec každej matky na čo sa cíti...
Ja som tiež zatiaľ doma s 3,5 ročným synom. A keď to vydá ešte rok potiahneme. Má homeschooling 🙂 s individuálnym prístupom... Ale dopĺňame to o rôzne aktivity medzi deťmi... Po rokoch praxe už ale nesúdim. Každý si vyberie svoju cestu...
@lizatko1009 och jeziiis... jasne ze sukromna nie je speci. Davala som ho tam kvoli tomu, ze maju inu adaptaciu ako statne. Prvy tyzden sme tam splu nech sa zoznami s pristredim, ludmi. Potom sam s tym, ze som vo vedlajsej miestnosti, nech vie ze som tam ale nech ma nevidi a potom po hodinke sam... v statnej supnes decko rano do skolky, kde nikdy nebolo a kde nikoho nepozna... nikde som nenapisala ze sukromna je speci ( ale mas pravdu. Je speci z hladiska adaptacie)
Ps neviem co tu pleties stravu ale pre tvoju info tak stravu maju zo skolky statnej.
@zuzkabreza och jezis a odporúčam doma rýchlo stiahnuť apku na mobil a sledovať dieťa cez kameru či náhodou mu nejaké iné nevzalo hračku a hneď letieť tam robiť cirkus, pripadne či Ucitelka mu venuje všetok svoj čas, lebo ak nie tak znova ten cirkus, vyhýbam sa mamičkám s opicou adaptáciou, ako si naučíš tak máš, zaujímavé, že napríklad moj alebo kvantum deti neplače, česť výnimkám, to je moj názor a mier s vami viac c nemusíš reagovať pekný zvyšok
@maciatkolulu ja si myslim, teda predpikladam ze kazda mamicka chce len to najlepsie pre svoje dieta. Ja som zastanca toho, ze byt 3 roky s dietatkom doma. Vtedy som to povazovala za najlepsie riesenie a nedala dom tam krpca preto aby som sa ho zbavila, alebo ako sa niektore mzmicky vyjadruju, ze vedia ze ich dieta potrebuje kolektiv... druhykrat uz by som taku chybu nespravila.
a co sa tyka upozornenia riaditelky, najprv ma uistovala, ze je to norma a ze vela deyi tak reaguje. Tak pocuvam skusenejsich, ktori maju skusenosti v tomto obore. Po tyzdni som si ale aj ja povedala dost a aj ona poradila ze nie je to dobry napad. Takze tak.
@lizatko1009 na to co si napisala sa ani reagovat neda.... tak ma teda pouc ako to dieta pripravit aby neplakalo. Rada si necham ppradit.
@zuzkabreza skús Si s mužom niekedy vypadnúť na nejaký drink alebo večeru bez deti a vybav si napríklad au pair na pr hodin, nedajbože choďte na dovolenku sami bez deti dajte ju k babke napríklad, ja nepoznám vaše možnosti, nie len za rúčku sadnúť si pred barák na lavičku a venčiť za 3 roky, nahrádzať si kamarátky a všetko čo má človek rad dieťaťom nieje ta najlepšia voľba
@lizatko1009
@zuzkabreza Ono to záleží strašne moc od dieťaťa. Mám dve a malý mi nikdy v školke neplakal a teraz je prvák a v pohode.
Zato malá chodí do školky od 2,5 roka a každý rok má na začiatku, cca tak mesiac, veľmi ťažký.
Moje deti sú obe veľmi samostatné, podľa niektorých mojich známych až moc.
No aj tak má malá strašné traumy v školke.
Prvý rok keď začala chodiť do školky, bola už takmer rok odplienkovaná, ale začala sa pocikávať, dokonca aj 5x za deň bola pocikaná. A to ani nehovorím aké ťažké noci mala. Budievala sa niekoľkokrát z veľkým plačom.
Aj tento rok si poplakala a museli ju odviezť za bratom do prvej triedy (našťastie to je kúsok) a potom sa ukľudnila.
Ona je proste taká povaha a ja som bola taká celý život. Jednoducho prežívam ťažšie odlúčenia.
To sa nedá moc naučiť a ani pripraviť, aj keď snažiť sa človek može, ale niekedy to proste nejde.
@sagittka Ahoj no ako pokračujete v skolke my včera neúspechom jeho otec to psychicky nezvládol a išiel sa mrknut po 20 min. či ešte reve a on jo uvidel takže ho aj musel vybrať a dnes od rána plač že nejde že sa tam boji atď .pri luceni obrovský plač potom sa trosku ukludnil a ostal dve a pol hod V pohode takže zatiaľ malý pokrok .inak dnes som sa dozvedela že v niektorých štátnych aj súkromných škôlkach fungujú inak .mamičky su zo začiatku s deťmi V triede ďalší týždeň vo vedľajšej miestnosti čakajú a nakoniec postupne po hodinách odchádzajú aby deti sa bez traumy adaptovali .no podľa mňa Dobrý nápad len nie pre tie matky ,ktoré si V práci nemôžu zobrať volno atď neviem ako to presne funguje čo potom tie deti čo si tam samé , no uvidíme musíme vydržať iné nám neostáva aj ja držím palce 🙂
@zuzkabreza na hento "lizatko" ani nereaguj. To je skoda slov.
@juditkaa bolo by to lepsie pre tie deti to je pravda. Skoda ze na to nemaju take moznosti ale mohlo by to tak byt, ved by to bolo lepsie aj pre tie ucitelky. Nie tam mat urevane deticky, mne by to srdce trhalo.
My dnes lepsie. Rano sice hrozne revy az mne bolo doplacu ale vraj pocas dna bol v pohode, hral sa aj spapal. Zatial tam ale este nespal. No dufam ze do konca septembra sa adaptuje lebo práca nepočká.. Drzim vam velmi palce
@sagittka ´hento" môžeš oslovovať svoje dieťa keď ráno plače nie mna😜
@sagittka 😂😂😂😂

@lizatko1009
@sagittka Myslím,ze uz by aj stacilo.Nielenze je taketo urazanie uplne zbytocne,ale chodia mi tu stale upozornenia na tie vase nie velmi pekne komentare...takze uz to stopnite 😉 dakujem vam.

@maciatkolulu jasne a učia tam kaderníčky a riaditeľky sukromnych zariadení 'modelky'