icon

Dobré dieťa - hlúpe dieťa

maggie483
2. feb 2023

Ženičky chcem sa spýtať na vaše skúsenosti s detičkami. V novembri sa mi narodil krásny chlapček. Je to moje zlatíčko, vytúžené bábätko. Odkedy sa narodil lubi spat, respektíve nemá problém zaspať v noci. Teraz nemá ešte ani 3 mesiace a spi od desiatej do siedmej. Ušiť ho viem že do minúty (vôbec sa nesťažujem). Mame svoje rituály, lubime sa, ja ako matka nie som pri ňom vôbec nervózna. Vo sa denných spánkov týka, to moc netrápi, to je opačne garde. Prespí cez deň dohromady 3-4 hodiny ale už s problémovým uspávanim. Plačlivy mne príde dosť, keď je hladný, keď ho hra nebaví, keď sa ki nedarí zaspať no v porovnaní s inými deťmi je to proste ukážkové dieťa.
Prečo som ale založila tuto diskusiu?
LEBO SVOKRA
Svokra prišla jedného krásneho dňa k nám na kávu pozrieť maleho. Vždy utrúsi nejakú “milú” poznámku, ale naposledy povedala že len náročné deti sú inteligentne a môj je veľmi dobrý dobrý na náročné dieťa. Nepotrebujem riešiť správa je svokry, je to proste čistá p***.
Mna len zaujima skúsenosť iných maminiek. Či sa mám pripraviť na menej šikovne a ťažšie učiace sa dieťa alebo je to blbosť.
Dakujem 🙂

Strana
z2
dadis
2. feb 2023

@maggie483 Nie 🙂 Moj brat bol uzasne kludne dieta, aj na ZŠ ukazkove dieta, ani jedna poznamka, same jednotky a svojim intelektom ma daleko vzdy prevysoval (aj sral ma vtedy 😂). Ja som bola divoka od mala, ziadny spanok, zive dieta aj v skole. Tiez som mierny nadpriemer, ale viem, ze na brata v intelekte nemam. A on je stale taky dobry clovek, uplne mu to ostalo 😀

kvetinka75
2. feb 2023

to je riadna blbosť. Teda moja dcéra bola náročná a má vysoké IQ a dosť rozmýšľa a je aj dosť samostatná ale sú aj inteligentnejší od nej - myslím v tom, že im to super myslí a sú dobrí v tom čo robia a viem, že to boli veľmi kľudné deti. Takže ser na svokru a nerozmýšlaj nad kravinami

maggie483
autor
2. feb 2023

@dadis Dakujem krásne za povzbudenie❤️ presne toto som potrebovala “počuť”

viestta
2. feb 2023

V troch mesiacoch sa neda posudit vonkoncom nic o intelekte, takze svokra trepe piate na deviate a ty sa uplne zbytocne stresujes. Uzivaj si svoje spokojne babatko a neries hlupe reci

dzinka777
2. feb 2023

@maggie483 jedno moje dieťa nebol veľký spavec,ale zato už kľudne úžasné dieťa.je nadpriemerne inteligentný.druhe dieťa spalo stále až som to riešila s doktorkou lebo len spala a spala,je kľudná,pokojná,vie sa zahrať sama.moje deti vôbec neboli náročné,vôbec neplakali.taktiez vyzerá že bude šikovnejšia podľa toho čo ovláda a to ma len 2,5 roka.svokra si asi fakt mala zakúpiť do jazyka,alebo jej poznámky ber jedným uchom dnu,druhým von

stanulienkat
2. feb 2023

Jeziiis. Musis vymysliet podobnu prúpovídku pre svokru.
Len inteligentna svokra mlci, ked ma povedat chujovinu... Alebo: bude blby po oteckovi... Alebo nieco podobne.

martyzpp
2. feb 2023

@maggie483 svokre by som povedala, ze ona teda musela tiez riadne nenarocne babatko 😉.

maggie483
autor
2. feb 2023

@stanulienkat akože nemám ďaleko od toho aby som ju pri týchto poznámkach vyrazila z domu. Už teraz sa presne pre toto stretávame veľmi sporadicky. Pred malým ale sa skoro vôbec nestretavali, teraz ako sa narodil som chcela aby mal starých rodičov keďže môj tiež zomrel. Neviem či mám pokračovať v tomto vzťahu so svokrovcami kvôli malému alebo či mu dokonca takéto chovanie nemôže ublížiť. Ono svokrovci robia strašne rozdielu medzi svojimi deťmi a prenáša sa to už aj na vnúčatá.
Zato maly je úžasný, na to že prekonal silného streptokoka po pôrode napreduje veľmi pekne. Dvíha hlavičku ako 4 mesačný, je veľmi pozorný a sústredený. Ja som len potrebovala uistiť že moje dieťa je v poriadku a len sa ko svokra zasa dostala do hlavy

doriiis
2. feb 2023

@maggie483 ....samozrejme,že tvoje dieťa je v poriadku.Svokrine blbé kecy si nevšímaj a užívaj si materstvo.

vikusjk
2. feb 2023

@maggie483 tak nad tvojou svokrou sa musim fakt zasmiat, boze, co tie svokry dokazu vymysliet.... Ja mam dceru, ktora bola ako tvoj maly, ze uzasne babatko, boze taka som za nu vdacna. A dodnes (bude mat 11r.) je sikovna, inteligentna, v skole same 1, reprezentuje skolu atd - a to vsetko tak nenasilne, nejako jej to proste ide. Cize za mna uplny blud.
A naopak moj brat bol od malicka "narocne" dieta a teda nemozem povedat, ze by oplyval inteligenciou, praveze sa mi nejako vymyka z teorie, ze IQ je do istej miery dedicne. Podla mna toho vela nezdedil teda 🙈
Takze klud, tvoj maly bude urcite sikovny a mudry chlapcek. Ak sa mu budes venovat a budes mu davat vela lasky, nic ine nepotrebuje 🙂

sono2
2. feb 2023

Pri tejto úvahe sa teším, že mám vysoko inteligentné deti. V podstate to aj vidno.

Prosím ťa. Zvýš si sebavedomie. Zakladať diskusiu, kvôli tomu, čo svokra povedala?
Máš normálne dieťa, dieťa dedi gény, pravdepodobne ste aj vy tiché typy, tak je dieťa po vás. Úplne prirodzené

domireb
2. feb 2023

@maggie483 svokra vravela, že môj muž spal kde ho položila, s ním mohla doma všetko potobiť, ešte aj v bugine spal ako batoľa. A je to hlava neskutočná, má veľmi intelektuálne ťažkú prácu.

bmolko
2. feb 2023

@maggie483 prečo si jej nepovedala: "Takže vy ste museli byť veľmi kludne dieta"

maggie483
autor
2. feb 2023

@sono2 to máš pravdu. Len my sme s mužom boli obidvaja takýmto stylom “je*ani” od rodičov a proste zanechá to v tebe niečo.

katkine_terapie
2. feb 2023

@maggie483 Moje jedno dieta spac, dokazalo prespat 24 hodin ako dieta aj neskor, nadpriemerne inteligentne. Druhe dieta placlive, uplny nespavec (dodnes vstava vyspany o 5.00 - 5.30 a to uz je pubertiak) a aj tak nadpriemerne inteligentny. Samozrejme, ze je to hlupost. Na inteligencii sa podiela vela faktorov od genetiky az po DOSTATOK spanku, vyživy, vychovy, podnetov, socialneho postredia....atd. A inteligencia este nezarucuje, ze bude uspesny v zivote alebo dobry clovek. Aj inteligentny človek môze byt zlocinec alebo gauner rovnako ako moze byt z neho kardiochirurg. Btw: na svokru sa milo usmej a povedz jej, ze v dobrom zavidis jej mame, ze mala take extremne pokojne babätko - ju 🙂

sense
2. feb 2023

Moje dieťa co sa spankov týka bolo náročné do 4 rokov, inak úplne kľudne nenáročné dieťa, poslušne, žiadna fáza vzdoru nič... Tak teraz neviem ci ma byt hlúpa alebo múdra... Bud rada ze ti dieťa dobre prosperuje a ze si kľudná vyspata matka... A svokrine reči jedným uchom dnu a druhým von....

nikiki29
2. feb 2023

@maggie483 podľa mňa to nesúvisí, aj keď ja, môj brat a moje dieťa by sme zapadali do svokrinho modelu 😅

amonet
2. feb 2023

@maggie483 ako ja by som jej rovno povedala ze ona musela byt velmi dobre dieta😅🤷‍♀️
moja od 5m spava celu noc,vela nosene dieta, a ma 2,5 uz rata do 10,vie vela anglickych slov aj pekne po slovensky hovori.

syslik81
2. feb 2023

moja len spala a prdkala .. bola uzasne dieta ... a teraz ma 8 - je dobra v skole poslusna neodvrava, pocuva , je neskutocne priatelska a oblubena .. keby sa na mna tak neskutocne nepodobala myslela by som si ze ju zamenili a vobec ani nieje moja ... to ake bude dieta zalezi od vychovy neskor od kolektivu do akeho sa dostane na nakolko ho ovplyvni ,,, tiez geny zrobia istu rolu .. u teba sa len modlit nech nezdedi nic po svokre a tak y som jej aj povedala ...

janetinka27
2. feb 2023

@maggie483 no ved ma len tri mesiace, ten spanok sa mu moze (zial) zmenit, vsetko moze byt inak. tie reci neries, ale zas napisat o svokre ze je cista p.... tiez o tebe nieco vypoveda

nikoleta1234
2. feb 2023

@maggie483 mam 6 mesačnú dcérku, a je to krásne zlatíčko. Presne ako popisujete, prespi celú noc. Cez deň 3 krátke spánky, je vnimava, cula, obzerá nás, usmieva sa. Doteraz sme nemali žiadny problém s bruškom, prdikmi, kakom. Nie je dôvod aby bola placliva. Samozrejme keď bola chorá, bolo to o inom. Nemyslím si, že kvôli tomu by mala byť v dospelosti menej inteligentná... To co je za názor...

ckocka
2. feb 2023

Ty naozaj uvažuješ o tom či je to pravda?

chiara0707
2. feb 2023

Nedá mi, neprispiet- syn od malicka nechcel spávať, zlý -všetko si vydobijal krikom plačom. Je však veľmi inteligentný (práve ho uč. vybrala na olympiádu z matiky)úlohy od 1roc píše sám - ja len kontrolujem
Dcéra - od bábätka veľmi poslušná,nemá rada knihy, nechce citat rozprávky, učiť sa básnicky v škôlke čo sa učia si pamätá len malo.
Ale na druhu stranu veľmi športovo založená, odvážna. V 3 rokoch bicykluje bez pomocných kol., pláva bez kolesa,robí šnúru, mlynské kolo, mostík
Takze neboj ak nebude inteligent bude športovec 👍😀Každé dieťa je iné a ma iné vlohy.
Tvoj synček je ešte maličký na takéto ,,diagnózy “
Podporuj ho v tom čo mu pôjde najlepšie .

maggie483
autor
2. feb 2023

@janetinka27 no vypovedá to o mojom názore na ňu. Už som tu dávala diskusiu na tému svokra. Proste som nechcela aby táto diskusia bola o nej a vysvetľovala som pozadie našich vzťahov.

ckocka
2. feb 2023

Svokra ti to oznámila ako fakt a ty si potrebuješ overiť či je to fakt. O moc lepšie na tom nie si.

palicka
2. feb 2023

@maggie483 A? Ak by bol len priemerný, budeš ho menej ľúbiť? Budeš na nho nemej pyšná len preto, že sa nedostane na školu pre nadané deti? Kľud, mamina… hlavne že ste zdraví!!!! Všetko ostatne sa ukáže potom

zuzika63
Autor odpoveď zmazal
heln
2. feb 2023

@maggie483 jaaaaj, to vobec neries, kolko ma? 4 mesiace? teraz je mozno flegmos a este nevies co ta caka ked zacne lozit, mozno bude taky, ze sa budes bat, ze osedivies.😅

nika23t
2. feb 2023

@maggie483 ja som mala zlatucke dcérky, keď boli malé. Pokojne, usmievavé. Teraz majú 12 a 9 rokov, sú šikovné, jednotkarky, hrajú na gitaru obe, maľujú, sú nesmierne šikovné. Tretia ma rok a zatiaľ je rovnaká ako jej sestry.uvidime, čo bude ďalej. Snáď aj ona pôjde po vzore sestier. Nič si nerob z reči svokry a teš sa z malého zlatíčka ♥️

janetinka27
2. feb 2023

@maggie483 no ved nase nazory o nas dost vypovedaju. a o tebe vypoveda tvoje verejne vyjadrovanie o inom cloveku.
uvazujes nad tym, co povedala tvoja svokra. skor by som sa trapila tym, ake dieta z neho vychovam, ked uz teraz o jeho babke hovorim, ze je cista p....

Strana
z2