icon

Drobec má 15 mesiacov a ešte sám nechodi

latarina
21. dec 2017

Drobec ma 15mes a sam nechce chodit. Okolo nabytku chodi ale sam neprejde ani krok.

Strana
z2
pupava36
4. jan 2018

@latarina nie nie, nič dieťaťu nechýba... Každé dieťa je iné, začne chodiť keď sa na to bude cítiť. Pokiaľ má kĺby v poriadku je to ok... Ak po 18m nezačne dieťa chodiť potom je nutné navštíviť lekára.. 🙂

siska53
4. jan 2018

@latarina v akom zmysle? Co by malo chybat? A jak neskoro? Chodit do 18.m.je v ramci normalen vyvoja v poriadku.. Ine je,keby dieta chodilo az ja neviem v2rokoch..

ivanapetrasova
4. jan 2018

@latarina moja začala chodiť pred týždňom. A to bude mat teraz 13.1. Osemnásť mesiacov. Vsetko začala robit neskôr. V 13 mesiacoch si sadla, v 14 začala stvornozkovat, v 16 sa postavila a začala obchádzať nábytok a teraz v 18 začína chodiť.

latarina
autor
6. jan 2018

@siska53 prepáčte nechcela som vas urazit. Ja len tak som napisala ci to je normalne ked dieya nechce este chodit

latarina
autor
6. jan 2018

@ivanapetrasova hlavne ze je zdrava a aj neskor mizu zacat chodit. Este sa nabehaju

siska53
6. jan 2018

@latarina jasne,ze je..ved do 18m.,ak chce zacne chodit. Nasa mala slabsi svalovy tonus,preto zacala chodit az v 18.m. Cize v spodnej hranici. Ja to iste.

latarina
autor
8. jan 2018

@ivanapetrasova nas zacal stvornozkovat ked mal rok. Takze uvidime kedy zacne chodit. Ale uz sam zide z postele. Aj vylezie na gauc. Ale chodit este sa boji.

bogcika
13. jan 2018

Moja ma 18 mesiacov,ako 6 mesacna
Sa zacala plazit, 10 mesiaci sa postavila,ako 16 mesacna sa zacala stvornozkovat,ale sama este nechce ist.okolo nabytku chodi,zide z postele aj vylezie.boli sme u neurologicky,hovori ze vsetko je v poriadku,len sa boji pustit.ale nasa detska hovori,ze ja na urovni 10 mesacnej.akoze ja uz mam dost lekarov.pusti sa ked to ona bude citi.a ta hranica do 18 mesiacov je blbost!

stanislavicenka
13. jan 2018

Pomahat netreba. Ako pisu vyssie, hranica je 18 mesiacov. Ja neznášam reci typu, ze nas chodi od 8mich mesiacov, chuda dieta, vykrutene ako paragraf v rukach dospeleho, co ho taha. Nasa dcera stvornozkovala vyse 4 mesiace, nasledne sa postavila a dalsie mesiace obchadzala nabytok. Mala vyse roka, ked sa pustila sama chodit, nikdy sme ju nevodili, a pri navsteve fyzioterapeutky, bola ohromena, ze sne to nechali na nu, co dnes rodicua detom vo vsetkom "pomahaju". Ma uzasnu stabilitu, vie padat, vzdy sa sama postavila, my ani nemame chranice rohov a neplanujeme ani pri dalsom.

latarina
autor
25. jan 2018

@bogcika ahpj. A trosku ti sama zajde ci skor stvornozkuje??

bogcika
25. jan 2018

@latarina len ked ju drzime.sama sa boji ist

Strana
z2