Dvojmesačný synček málo papá

janynyna
6. nov 2018

Ahojte mamičky. Môj malý bude matvontyzden dva mesiace. Od začiatku musel byt na UM. Ešte minulý týždeň vypil každé tri hodiny 120 az150 ml mlieka. Od včera vypije každé tri hodiny necelých 90 ml mliecka. Som z toho zúfalá. Budúci týždeň ideme na poradňu tak teraz ani neviem zhodnotiť či priberá. Máte s tým skúsenosť?

bubbinaa
6. nov 2018

Nevšimli si si, že by mal nejakú zápchu alebo, že by bol nafúknutý a podobne?

lucinika
6. nov 2018

@janynyna skúste mi zmerať teplotu, či nie je náhodou chorý. Na vašom mieste by som zavolala pediatricke, za to nič nedáte 😉

jessicai
6. nov 2018

Moja dcéra keď bola malá tiež jedla len tak málo. Pediatrička povedala, že je to vporiadku.
Pokiaľ je to dobre pripravené dcérka vraj je len toľko, koľko potrebuje. Keď bola väčšia tiež sa to nezlepšilo. Boli sme u doktorky, že nechce jesť a ona sa spýtala či zje sladkosť keď jej dáme. Doktorka nás upokojila, že keď zje sladkosť tak jej nič nieje. Teraz v dospelosti jedáva tak, že sme prekvapení kde to do nej ide. Tanier by mal mať niekedy bočnice.

pininka
6. nov 2018

Môže to byť čokoľvek,aj to že nemá teraz nejakú chuť. Naša od mala pila strašne málo,ťažké som sa tým nestresovala. Skús opatrne pozrieť do pusy, či tam nemá niečo, nejaké biele bodky, povlaky a pod.

jmajernikova
6. nov 2018

Môj starší syn tiež spapal naraz len málo, zato jedol každé 2 hodiny vo dne aj v noci. 🙂 Ak je táto zmena len od včera, tak možno je to len dočasné. Ani my nemáme vždy rovnakú chuť do jedla, sú dni, keď ani nám nechutí. Ak malá neplače často (teda od bolesti), nemá červené hrdlo, nebolí ju bruško, nie je plačlivá, tak by som radšej čakala, čo bude ďalej a nebála (ak sa to dá). Možno to už zajtra bude lepšie. Ak nie, alebo máte fakt pocit, že to nie je OK, tak radšej zavolajte lekárke. To, že jeden deň napapá ako zvykla, ešte neznamená, že Vám nebude priberať. ;)