Dvojročné dieťa a materská škola
Dobrý deň. Chcela by som sa spytat ci mi zoberu 2 rocne dieta do materskej skoly ktora je jednotriedna. Kapacita to povoluje.a v zakonoch som nenašla nič co by tomu branilo. Plienky uz nema len na spanie. Chcem len zistit ci je to vôbec mozne. Za vsetky odpovede ďakujem. 🙂 😉
@inga225 Záleží aj odkiaľ si a aké mate kapacity v škôlkach a aké majú aj interné smernice. Napríklad u nás bez šance - jedna z podmienok je aby malo dieťa do 31.8. v daný rok 3 roky, potom majú prednosť predškoláci, súrodenci, deti slobodných mamičiek a hotovo. Čiže u nás s našou kapacitou štátnych škôlok sa niekedy nedostanú ani 4-ročné - bohužiaľ. Moja dcérka bude mať 3 v decembri a nevzali nás....
@inga225 ano teoreticky je to mozne, moja nastupovala ked mala 2r a 3mesiace ale nesmela mat plienky a ani na spanie ( to nie su jasle ale skolka) a musela vediet samostatne jest bagrom s cim problem nebol, ona navyse uz plynulo rozpravala.
ale zavisi od kazdej skolky a jej konkretneho nastavenia. Zakon to umoznuje ale deti od 2-3rokov su posledne v rade v naroku na skolku.
Aj moja uz plynule rozprava a od novembra by som ju chcela dat. Vtedy uz bude mat dva roky a 2 mesiace. Dnes sa mozno zastavim opytat neviem ako mi to vyjde casovo
Ak je voľné miesto, tak žiaden problém. A to či má plienky nemá nikto riešiť, nie je to dôvod aby nevzali.Tieto veci nerieši žiaden zákon. Ja som mala v skupine a nevedeli ani jesť, plienky na celý deň a poradila som si. 🙂
u nás niektoré škôlky otvárali nulté ročníky pre deti od 2 rokov..neviem aké boli podmienky ale viem že také sú. Ako bolo písane vyššie, škôlok je málo a prednosť majú predškoláci...ak je ich väčší počet znižuje sa šanca na prijatie detí pod 3 roky. U nás sa dostali do škôlky všetky deti narodené do konca roka 2013, januárové 2014 už nie z kapacitných dôvodov. AJ ked chodí s nami "kamarátka z jaslí" narodená v máji 2014 !!! lebo jej ocko je poslanec za mesto...takže asi tak 🙂
Tu je kapacita 22 a maju 16 zapisanych
@inga225 Ak sa môžem spýtať - a to si odkiaľ? Ak máš takú možnosť sa len tak "zastaviť" v škôlke a opýtať sa - teda v štátnej. U nás prihlášky v apríli-máji a vyrozumenie do mesiaca. Áno, je možnosť, že by sa nejaké miesto uvoľnilo ale to kontaktujú rodičov dieťaťa, ktoré nevzali a je na zozname......To máš teda super-takúto možnosť.
Malicka dedina na juhu
Mne vzali dceru teraz do skolky v bratislave petrzalke a tri bude mat az v novembri.co je taky zazrak...super ak ti ju vezmu,ak nemusis podat ziadost.aj ked take zvlastne,ist sa len tak opytat 🙂
Bola som sa spytat. Od novembra mozme ist tak to vyzerá ;) 🙂
Tu to nie je zvlastne lebo je to mala dedina malo deti a tak. Ziadost.a podobne papierovacky samozrejme tu platia rovnako ako inde
Uz som bola
syn nastupoval ako 2,5 ročný a plienky už nemal ani na spanie, no niektorým deťom ešte dávali
mohli mať so sebou aj cumlíky, hračku na spanie, obľúbenú fľašu (ale už bez cumla, len napítko). Syn už cumel vtedy nemal, to ostatné som zabalila a v pohode, plakal oveľa menej, ako dcéra ked šla v 3 roky a 2 mesiace.
len my sme veeeľa chodili do materského centra, stále s kamošmi, takže bol zvyknutý na detičky a u nás to bola špeciálna trieda 2-3-ročných detí, takže to mali prispôsobené (postieľky a tak).
Je určité poradie, podľa ktorého berú. U nás je tiež jednotriedka. 1. Deti-predškoláci. 2.deti s odkladom školy. 3.deti, ktoré majú súrodenca v škôlke, potom ostatné deti, s trvalým pobytom v obci. Škôlky na dedine sú iné a mladšie deti so staršími, super, staršie deti pomáhali maličkým. Na plienky sa spytaj, hlavne dostatok náhradného oblečenia si priprav, nehody boli pravidelné, no nejako nebolo kedy, toľko sa okolo nich dialo.😉

@inga225 ahoj.minule mi pediatricka povedala ze je platny teraz taky zakon ze do akolky moze ist dieta od 2 rokov.Ako pises ak nema plienky.Popripade mu daju nepremokavu podlozku na spanie a tiez daju vypiskat.U nas na dedine je tiez jednotriedka a dalitu decky ktore maju takmer 2,5 roka s tym ze nmaju plienky.Takze naml by byt problem.podla mna