icon

Dvojročné dieťa bez pohybu

petkashop
23. jún 2016

Ahojte dievčatá 🙂 Prišla som si po radu od skúsených mamičiek, nakoľko ja si už sama neviem poradiť.
Mám takmer 2-ročnú dcérku (rok aj 10 mesiacov), ktorá je straaašne... asi lenivá alebo čo. Každý deň sa ju snažím brať von, nech sa vybehá a pohrá s ostatnými deťmi. Keď však prídeme von, či už na ihrisko alebo do parku, absolútne má všetko na háku, nič ju nebaví, nič ju nezaujíma., len stojí a v kľude pozoruje deti. Aj sa občas usmeje a tak, ale vôbec nemá potrebu pobehať si, alebo ísť na šmyklavku, preliezačku, či do piesku. Keď jej kopnem loptu pozerá na mňa ako na sprostú, no fakt sa vždy vonku nabehám viac ja ako ona, keď sa ju snažím nabádať, aby sa trošku pohrala 😃 Rovnako nechce vôbec kráčať, keď ju vytiahnem z kočíka a postavím ju vedľa seba, že poď, teraz budeš trošku bežkať pri mne, vyslovene chytí hysterický záchvat a plače a plače a plače, až kým ju nezoberem na ruky, alebo do kočíku. Zrovna dnes sa stalo, že som si povedala a dosť, zobrala som malú von bez kočíka, v strede parku som ju položila na zem, že a teraz pekne kráčaj, už si veľká a ona začala pišťať. Tak som povedala, okej, tak ja idem, papa, odišla som ale dobŕch desať metrov dopredu (mala som ju na očiach a všetko okolo bolo bezpečné) a ona len revala a nepohla sa ani o pol centimetra. Až ju za cca 5 minút zobrala volaká okoloidúca pani a doniesla mi ju, že takto dieťa nemôžem nechať plakať 😳 Zobrala som ju na ruky a ona sa hneď utíšila a túlila sa ku mne. Mňa vždy aj trápia potom takéto "drastické" metódy, ktoré skúšam, no chcem s ňou jednoducho pohnúť. No ona je asi 200x tvrdohlavejšia ako ja a to už je fakt čo povedať. A mňa to jednoducho trápi, keď vidím jej rovesníkov naháňať sa, jazdiť na odrážadlách a ona má všetko na háku 😕 Ona je spokojná, keď sedíme niekde na káve a ona aj pol hodinu vydrží počúvať mňa s kamoškami a hrá sa tam s balíčkom cukru. Je to normálne? Prosím, poradte mi, čo mám robiť.

Vopred ďakujem za každú radu a prajem krásny večer!

P.S.: Ospravedňujem sa za prípadné preklepy, či nejasnú formuláciu viet, ponáhľala som sa.

Strana
z3
andreasiskova3
31. aug 2016

Jedna známa mala tiež taký problém a keď to už bolo neúnosné, išli k lekárovi a malej zistili reumu. Áno, nepomýlil som sa ,,reumu,,. Ju boleli nohy, preto nechcela chodiť.

andreasiskova3
31. aug 2016

@spuntikmathiasko presne, nie vždy je to lenivosť. Môj syn tiež nechcel chodiť, ale to už bol starší , tuším 11 rokov mal vtedy a stále sa ponosoval, že ho bola nohy. No jasné, lenivý si, nechce sa ti. Nakoniec to už bolo až až a zistili mu prasknutú kosť na päte - Hadlungov sever sa to volá. Vzniká to v puberte. Dostal také gélové vložky , obmedzený pohyb, žiadne behanie, dlhé túry, oslobodený od TV v škole a polepšilo sa. A tiež som si dlho myslela, že je lenivý.

Strana
z3